Groente inspiratie – recepten met wortel
Wortel kun je op verschillende manieren bereiden/eten:
- Rauw als snack, handig in de lunchtrommel of als tussendoortje.
- Julienne gesneden (met een julienne snijder) in coleslaw of Oosterse coleslaw.
- In smoothies of sapjes.
- In reepjes gesneden geserveerd met dips (zoals bij dit recept).
- Als basis voor verschillende soepen zoals linzensoep, Chinese tomatensoep of een noedelsoep.
- In dunne plakjes gesneden als zoetzuur (zoals in dit recept) of in reepjes gesneden in een atjar bij Indische gerechten.
- Gewokt in een groentegerecht zoals tjap tjoy (bekijk het recept).
- Als basis ingrediënt in tomatensaus of ragu Bolognese.
- Een budget ingrediënt in het gerecht ‘poor man’s stew‘.
- Verwerkt in een zoete Oosterse saus zoals foe yong hai saus.
- In een (Indische) ovenschotel zoals pastei tutup (bekijk het recept).
- Als basis voor een stoofschotel uit de slowcooker zoals een Japanse stoofschotel (bekijk hier het recept).
- Een belangrijk ingrediënt in erwtensoep.
- Een onmisbaar ingrediënt bij het maken van groentebouillon.
- Een goede aanvulling voor (Koreaanse) groentepannenkoekjes (zoals dit recept).
- Het is een stevige groente om tempura (groente met een knapperig laagje) van te maken, serveer met een lekkere dip.
- Dun gesneden is het een prima groente om groentechips van te maken.
- Wortels zijn een lekkere aanvulling in de hotpot (Oosterse bouillonfondue).
- In de veganistische keuken wordt de wortel gebruikt als alternatief voor een hotdog, de ‘carrot dog’.
- Van dun geschaafde gemarineerde wortel kun je een vegan alternatief voor zalm maken ‘carrot lox’.
- Geraspt in overnight oats in plaats van fruit.
Wortels bewaren
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.