Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Ik heb al een aantal recepten voor tomatensoep op Eetspiratie.nl staan maar er kan er nog wel eentje bij! Chinese tomatensoep vinden ze hier thuis erg lekker. En nee, mijn soep is niet gezoet met appelmoes. Dit is namelijk het ‘geheime’ ingrediënt bij de meeste Chinese restaurants. De soep is lekker als lunch maar met wat extra garnering zoals mihoen, omelet, bosui en rijst kun je er een lekkere vullende soep van maken.

De reden dat ze de soep hier thuis zo lekker vinden is niet alleen de smaak maar ook de manier waarop hij geserveerd wordt. Ik schep de soep in kommen en zet kleine schaaltjes op tafel zodat iedereen zijn eigen kom kan vullen met wat hij lekker vindt. Net als bij soto ajam (Indonesische kippensoep).

Wat mij betreft hoeft Chinese tomatensoep helemaal niet zo zoet te smaken. Het glazuur hoeft niet bij elke hap van mijn tanden af te springen! Pas de zoetheid aan naar je eigen smaak. Het beste doe je dit door steeds te proeven en de smaak aan te passen tot hij voor jou goed is.

Ik zet kleine schaaltjes op tafel met verschillende soorten garneringen en bijgerechtjes.

Wat serveer ik bij Chinese tomatensoep:

Chinese tomatensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Maak deze simpele tomatensoep speciaal door een lekkere bijgerechtjes en garneringen bij te serveren.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 (winter) wortel

  • 2 tenen knoflook

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • 250 milliliter tomaten passata (gezeefde tomaten)

  • 350 gram kipfilet

  • 2 centimeter verse gember

  • 2 flinke eetlepels bloem

  • 1 theelepel (of meer naar wens) (riet) suiker

  • 1 liter water

  • 1 theelepel azijn

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • 1 eetlepel rijstolie

  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snijd de ui en wortel fijn. Hoe fijner je het snijd hoe eerder het gaar is. Verhit een eetlepel olie in een hoge soeppan en bak de ui en de wortel aan tot ze zacht zijn. Doe dit op een laag vuur. Voeg hierna de geraspte gember, knoflook en suiker toe en schep het goed om.
  • De tomatenblokjes, passata, groentebouillonpoeder en azijn kunnen er nu bij. Meng met een spatel alles goed door elkaar. Voeg er nu 2 flink opgehoopte eetlepels bloem aan toe. Schep het goed door elkaar voor minimaal 3 minuten. Het wordt een dikke brij maar dat is ook de bedoeling.
  • Nu kan het water erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer daarna de soep met een staafmixer glad. Proef of de soep op smaak is en voeg een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe.
  • Leg nu de rauwe kip in de soep en zet de soep op een laag vuurtje met een deksel op de pan. Als de kip gaar is haal je het uit de pan, trekt deze met 2 vorken uit elkaar en doe het vlees weer terug in de soep.
  • Maak ondertussen je bijgerechten en garnering klaar. Zet dit alvast klaar in schaaltjes op tafel. Breng de soep op smaak en serveer in mooie grote kommen.Chinese tomatensoep

Aantekeningen

  • Als je gek bent op Chinese gerechten dan is het recept voor Chinese nasi (fried rice) ook een aanrader. Het is ook een lekker gerecht om te serveren bij Chinese tomatensoep. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

3 Reacties

  1. Hallo,
    Ik ga je recept ook uitproberen. :)
    Heb je misschien ook een versie voor een CrockPot?
    Bedankt en groetjes, Ula

  2. Vandaag deze soep gemaakt voor ons gezin van 6, nou iedereen vond het heerlijk
    Zeker met de rijst, lente-ui en omeletreepjes apart geserveerd was een topidee

  3. Samantha-Joan

    OW deze soep is heerlijk. Ik ga je recept binnenkort zeker proberen. Bedankt.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*