Ik heb al een aantal recepten voor tomatensoep op Eetspiratie.nl staan maar er kan er nog wel eentje bij! Chinese tomatensoep vinden ze hier thuis erg lekker. En nee, mijn soep is niet gezoet met appelmoes. Dit is namelijk het ‘geheime’ ingrediënt bij de meeste Chinese restaurants. De soep is lekker als lunch maar met wat extra garnering zoals mihoen, omelet, bosui en rijst kun je er een lekkere vullende soep van maken.
De reden dat ze de soep hier thuis zo lekker vinden is niet alleen de smaak maar ook de manier waarop hij geserveerd wordt. Ik schep de soep in kommen en zet kleine schaaltjes op tafel zodat iedereen zijn eigen kom kan vullen met wat hij lekker vindt. Net als bij soto ajam (Indonesische kippensoep).
Wat mij betreft hoeft Chinese tomatensoep helemaal niet zo zoet te smaken. Het glazuur hoeft niet bij elke hap van mijn tanden af te springen! Pas de zoetheid aan naar je eigen smaak. Het beste doe je dit door steeds te proeven en de smaak aan te passen tot hij voor jou goed is.
Ik zet kleine schaaltjes op tafel met verschillende soorten garneringen en bijgerechtjes.
Wat serveer ik bij Chinese tomatensoep:
- ringetjes gesneden bosui
- omelet reepjes (ik gebruik hiervoor 4 eieren)
- 150 gram gewelde mihoen
- kroepoek
- gebakken uitjes (bawang goreng)
- sambal
- Chinese bosui pannenkoekjes (kijk hier voor het recept)
- een kommetje gekookte rijst met gember bosui olie (mijn favoriet!)
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE