Eetspiratie » Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Ik heb al een aantal recepten voor tomatensoep op Eetspiratie.nl staan maar er kan er nog wel eentje bij! Chinese tomatensoep vinden ze hier thuis erg lekker. En nee, mijn soep is niet gezoet met appelmoes. Dit is namelijk het ‘geheime’ ingrediënt bij de meeste Chinese restaurants. De soep is lekker als lunch maar met wat extra garnering zoals mihoen, omelet, bosui en rijst kun je er een lekkere vullende soep van maken.

De reden dat ze de soep hier thuis zo lekker vinden is niet alleen de smaak maar ook de manier waarop hij geserveerd wordt. Ik schep de soep in kommen en zet kleine schaaltjes op tafel zodat iedereen zijn eigen kom kan vullen met wat hij lekker vindt. Net als bij soto ajam (Indonesische kippensoep).

Wat mij betreft hoeft Chinese tomatensoep helemaal niet zo zoet te smaken. Het glazuur hoeft niet bij elke hap van mijn tanden af te springen! Pas de zoetheid aan naar je eigen smaak. Het beste doe je dit door steeds te proeven en de smaak aan te passen tot hij voor jou goed is.

Ik zet kleine schaaltjes op tafel met verschillende soorten garneringen en bijgerechtjes.

Wat serveer ik bij Chinese tomatensoep:

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Maak deze simpele tomatensoep speciaal door een lekkere bijgerechtjes en garneringen bij te serveren.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 1 ui

  • 1 1 (winter) wortel

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 blikje 1 tomatenblokjes (400 gram)

  • 250 milliliter 250 tomaten passata (gezeefde tomaten)

  • 350 gram 350 kipfilet

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • 2 flinke 2 eetlepels bloem

  • 1 theelepel 1 (of meer naar wens) (riet) suiker

  • 1 liter 1 water

  • 1 theelepel 1 azijn

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder

  • 1 eetlepel 1 rijstolie

  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de ui en wortel fijn. Hoe fijner je het snijd hoe eerder het gaar is. Verhit een eetlepel olie in een hoge soeppan en bak de ui en de wortel aan tot ze zacht zijn. Doe dit op een laag vuur. Voeg hierna de geraspte gember, knoflook en suiker toe en schep het goed om.
  • De tomatenblokjes, passata, groentebouillonpoeder en azijn kunnen er nu bij. Meng met een spatel alles goed door elkaar. Voeg er nu 2 flink opgehoopte eetlepels bloem aan toe. Schep het goed door elkaar voor minimaal 3 minuten. Het wordt een dikke brij maar dat is ook de bedoeling.
  • Nu kan het water erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer daarna de soep met een staafmixer glad. Proef of de soep op smaak is en voeg een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe.
  • Leg nu de rauwe kip in de soep en zet de soep op een laag vuurtje met een deksel op de pan. Als de kip gaar is haal je het uit de pan, trekt deze met 2 vorken uit elkaar en doe het vlees weer terug in de soep.
  • Maak ondertussen je bijgerechten en garnering klaar. Zet dit alvast klaar in schaaltjes op tafel. Breng de soep op smaak en serveer in mooie grote kommen.Chinese tomatensoep

Aantekeningen

  • Als je gek bent op Chinese gerechten dan is het recept voor Chinese nasi (fried rice) ook een aanrader. Het is ook een lekker gerecht om te serveren bij Chinese tomatensoep. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)