Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Ik heb al een aantal recepten voor tomatensoep op Eetspiratie.nl staan maar er kan er nog wel eentje bij! Chinese tomatensoep vinden ze hier thuis namelijk erg lekker. Misschien komt het omdat het een zoete soep is? Deze soep is lekker als lunch maar met wat extra garnering zoals mihoen, omelet, bosui en rijst kun je er een lekkere maaltijdsoep van maken.

Wat heb je nodig?

  • 2 uien
  • 2 (grote) wortels
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 350 gram kipfilet of kiphaasjes
  • 250 milliliter tomaten passata
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • stukje verse gember (ongeveer 2 cm) geraspt
  • 2 flinke eetlepels bloem
  • 1 flinke theelepel (kokosbloesem) suiker of een eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel (appelcider) azijn
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (ik gebruik bouillonpoeder zonder zout en gist)
  • optioneel: mihoen, rijst, bosui, reepjes omelet
  • scheutje (rijst) olie

Hoe maak je het?

Snijd de ui en wortel fijn. Hoe fijner je het snijd hoe eerder het gaar is. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en de wortel totdat ze zacht zijn. Doe dit op een laag vuur. Voeg hierna de geraspte gember, knoflook en suiker toe en schep het goed om.

De tomatenblokjes, passata, het bouillonpoeder en azijn kunnen er nu bij. Meng met een spatel alles goed door elkaar. Voeg er nu 2 flink opgehoopte eetlepels bloem aan toe. Schep het goed door elkaar voor minimaal 3 minuten. Het wordt een dikke pap maar dat is ook de bedoeling. Nu kan het water erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer daarna de soep met een staafmixer glad. Proef of de soep op smaak is en voeg een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe.

Leg nu de kip in de soep en zet de soep op een laag vuurtje met een deksel op de pan. Als de kip gaar is trek je deze met 2 vorken uit elkaar en doe deze terug in de pan.

Kook ondertussen de rijst, wel de mihoen, snijd de bosui en bak de omelet.

Schep de soep in een kom en voeg eraan toe wat je lekker vind. Het is leuk om dit in verschillende schaaltjes op tafel te zetten. Ook lekker met gebakken uitjes erop!

Kijk hier voor de andere soeprecepten!

Chinese tomatensoep

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Vandaag deze soep gemaakt voor ons gezin van 6, nou iedereen vond het heerlijk
    Zeker met de rijst, lente-ui en omeletreepjes apart geserveerd was een topidee

  2. Samantha-Joan

    OW deze soep is heerlijk. Ik ga je recept binnenkort zeker proberen. Bedankt.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*