20 makkelijke vegan recepten zonder vleesvervangers die iedereen kan maken. Veganistisch (of vegan/plantaardig) koken is niet moeilijk. Zonder dat je het door hebt zijn heel veel gerechten van zichzelf al veganistisch. Vaak hoor ik dat mensen het moeilijk vinden om een gerecht zonder vlees of dierlijke producten te bereiden. Het […]
Vegan recepten
De lekkerste plantaardige (vegan) recepten vol met groenten, peulvruchten en voedzame alternatieven voor vlees, zuivel en eieren.
Pimientos de padron uit de airfryer
Pimientos de padron uit de airfryer, een handige manier om deze heerlijke pepers te bereiden. De eerste keer dat ik pimientos de padron at, was in een restaurant. Ik bestelde het als een voorgerechtje. Groene geblakerde pepers met enkel een snufje zout en ik was meteen fan! Traditioneel worden de […]
Kentang bowl met buncis en tahinsaus
Kentang bowl met buncis en tahinsaus, een makkelijke maaltijd voor drukke doordeweekse dagen of een lui weekend. Ik had ontzettend veel zin in gado gado, maar geen tijd om uitgebreid te koken. Dus keek ik in mijn koelkast en bedacht spontaan dit recept: een bowl met gebakken aardappels, sperziebonen, crispy […]
De lekkerste Aziatische tahin dressing – klaar in 5 minuten
De lekkerste Aziatische tahin dressing – klaar in 5 minuten, zo lekker dat je hem wilt opdrinken! Als ik moet kiezen tussen deze tahindressing en pindasaus, dan moet ik eerlijk zeggen dat ik dan toch voor de tahin ga. Tahin is veelzijdig, romig en ik houd van de nootachtige smaak. […]
Focaccia met za’atar en olijven
Focaccia met za’atar en olijven, één van mijn favoriete broodrecepten. Knapperig van buiten, luchtig van binnen met de heerlijke smaak van za’atar en knoflook. Dit heerlijke brood eet ik graag bij een soep, ik beleg het als een sandwich of eet het als snack gedipt in een beetje olijfolie.
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh? Tofu en tempeh zijn beiden veelzijdige plantaardige eiwitbronnen, maar verschillen behoorlijk in smaak en textuur. Ze worden vooral gebruikt in de Aziatische keuken, maar het zijn ook geliefde ingrediënten in vegan/plantaardige recepten. Zelfs kook ik wekelijks met tofu en tempeh. Ze zijn […]
Tofu van linzen
Tofu van linzen met maar twee ingrediënten, namelijk rode linzen en water. Ik vertel het al jaren op mijn blog, linzen zijn niet oubollig! Linzen zijn lekker, gezond en veelzijdig. Van een simpel pakje gedroogde linzen kun je allerlei gerechten maken en zelfs wraps, eiwitrijke broodjes dus ook tofu. Het […]
Appelcake met boekweitmeel – vegan en glutenvrij
Appelcake met boekweitmeel – vegan en glutenvrij. Omdat ik inmiddels al bijna 5 jaar plantaardig eet, probeer ik van de bestaande recepten op mijn blog ook vegan varianten te maken. Dit is naast een uitdaging voor mezelf ook een leuk experiment om te kijken of de plantaardige versies lukken en […]
Nooit meer flauwe tofu – zo breng je het écht op smaak
Nooit meer flauwe tofu – zo breng je het écht op smaak. Ja hoor, daar ben ik weer met mijn tofu. Of je nu net begint met tofu of al een doorgewinterde tofu-lover bent zoals ik: deze tip wil je niet missen. Met één simpele kooktechniek gaat jouw tofu van […]
Kokosballetjes met aardbei – coconut laddoo
Kokosballetjes met aardbei – coconut laddoo, een zoete lekkernij die je heel eenvoudig kunt maken met maar 3 ingrediënten. Deze zoete kokosballetjes worden vaak gegeten in de Indiase en Surinaamse keuken. Het hoofdingrediënt is gecondenseerde melk gecombineerd met kokosrasp. Een heerlijke snack, zoete traktatie of feestelijk hapje. Deze kokosballetjes kun […]
Airfryer haricots verts met sesam en knoflook
Airfryer haricots verts met sesam en knoflook: het ultieme bijgerecht én een onweerstaanbare snack, klaar in 8 minuten. Zelfs als je normaal niet van groenten houdt, zullen deze dunne sperziebonen je misschien op andere gedachten brengen. Deze groene bonen zijn snel en eenvoudig te bereiden en door ze te bakken […]
Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg
Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg, ideaal om op een snelle manier heerlijke broodjes te bakken. Soms moet je het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. Deze broodjes maak je binnen 20 minuten met een rol croissantdeeg uit de supermarkt. Je kunt ze beleggen met hartig of zoet of er […]