Marinade voor saté

Marinade voor sate

Als het bbq seizoen weer is begonnen krijg ik altijd zin in saté. Eigenlijk kan ik altijd wel een sateetje eten maar in de zomer smaken ze het lekkerst. De marinade voor het vlees is heel belangrijk en ik kon nooit echt een recept vinden wat snel, simpel en lekker was. Dus heb ik mijn persoonlijke marinade gemaakt. Deze is ook makkelijk te onthouden want alle oosterse smaken zitten erin. Een beetje zoet, zout en een zuurtje om het vlees lekker mals te laten worden.

Handige info

Saté is vlees op een stokje. Deze marinade is dus om je vlees in te marineren wat je vervolgens rijgt op een stokje en roostert op de bqq of een speciale saté grill. Ook gebruik ik deze marinade als basis voor de Indo slowcooked spareribs. Lees hier het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 flinke teen knoflook geraspt
  • stukje verse gember geraspt (ongeveer 2 centimeter)
  • halve rode peper (of een hele) zaadjes verwijderd en fijn gehakt
  • sap en rasp van een halve biologische citroen
  • 4 tot 6 eetlepels sojasaus of ketjap manis (indien je ketjap gebruikt, laat dan de honing achterwege)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een grote kom en leg het vlees erin. Varkensvlees (saté babi) of kip (saté ajam) zijn hier het meest geschikt voor. Met dit recept kun je ongeveer 500 gram vlees marineren. Je kunt het vooraf in blokjes of reepjes snijden. Schep het vlees met de marinade goed om en laat het een aantal uur afgedekt in de koelkast staan.

Als je saté gaat maken week dan altijd eerst de stokjes in ruim water zodat ze niet verbranden op de BBQ of grill.

Laat het vlees voor gebruik op kamertemperatuur komen. Blijf er tijdens het bakken wel een beetje bij in de buurt zodat het vlees niet verbrand. Keer het vlees regelmatig om.

Een lekkere pindasaus kan natuurlijk niet ontbreken, lees hier het recept.

Serveer de saté met rijst en toemis boontjes of met zelfgemaakte frietjes en een salade.

Wil je wat meer weten over het verschil tussen ketjap en sojasaus? Lees dan dit artikel!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Wel of geen gember?

  2. Pingback: Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus? - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*