Saté ajam ketjap, malse kip op een stokje geserveerd met een lekkere ketjapsaus. Bij saté hoef je natuurlijk niet altijd ‘satésaus’ te serveren. Bijvoorbeeld bij saté kambing (geitenvlees) wordt traditioneel ketjapsaus geserveerd. Maar het het kan ook allebei natuurlijk! Marineer je sateetjes en serveer er verschillende sauzen bij, zo kan iedereen kiezen wat hij/zij zelf lekker vindt.
De lekkerste saté maak je op een barbecue of een speciale saté barbecue (klik hier om meer te lezen over de saté bbq). Heb je deze niet dan kan het natuurlijk ook prima op een grillpan of op een grillplaat. Zorg er wel voor dat je in de buurt blijft tijdens het bereiden van de saté want door de suikers in de ketjap heb je snel kans op verbranding en dat zou zonde zijn.
Saté ajam ketjap maken
Lekkere saté begint natuurlijk met het maken van een marinade. Ik gebruik daar mijn eigen simpele recept meestal voor. Je voegt wat smaakmakers samen in een kom, voegt het vlees toe en laat het een paar uurtjes marineren. Maar heb je een keer geen tijd om te marineren, dat is geen probleem. Je kunt ook prima sateetjes maken zonder het vlees vooraf te marineren, zorg dan dat je er een lekkere saus bij serveert. Dit recept bestaat uit 2 onderdelen, de marinade en de ketjapsaus. Eerst maak je de marinade waar je de kip een paar uurtjes in legt (zie recept hieronder). En vervolgens maak je de saus die je straks bij de saté ajam ketjap gaat serveren.
Klik hier om het recept en de bijbehorende video van de marinade te bekijken. In de video kun je zien hoe eenvoudig het is om de marinade te maken.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)