Eetspiratie » Kip in pindasaus (snel en simpel)
Snelle kip in pindasaus

Kip in pindasaus (snel en simpel)

Kip in pindasaus (snel en simpel). Kipsaté salade, maar even serieus, wie heeft dit ooit bedacht? Omdat het naar saté smaakt en er 1% kip zit? Saté hoort op een stokje en is geen salade, punt. Bij een salade denk ik eerder aan een schaal met sla, groente en een lekkere dressing. Commercieel gezien is zo’n ‘salade’ wel weer erg slim natuurlijk want wie lust er nou geen saté? Voortaan maak ik mijn eigen snelle variant van kip in pindasaus.

Sommige dingen kun je gewoon beter zelf maken. Ik heb de ingrediënten van zo’n bakje kipsaté salade even bestudeerd en dat heeft niet veel met saté te maken. Naast verschillende soorten suikers, verdikkingsmiddelen en appel?! zit er niet veel bijzonders in. Het smaakt wel naar saté maar het is het niet.

Kip in pindasaus (snel en simpel)

Dit gerechtje flans je eigenlijk best snel in elkaar. Je kookt een stukje kipfilet, ondertussen maak je de saus, daarna trek je de filet met twee vorken uit elkaar en voeg je het samen. Je kunt het dus zowel koud als warm eten. Het is een handig gerecht om te maken op een drukke doordeweekse dag of in het weekend als je even geen Eetspiratie hebt.

Kip in pindasaus (snel en simpel)

Kip in pindasaus (snel en simpel)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Gang: Lunch, BijgerechtKeuken: IndischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

30

minuten

Geen Eetspiratie? Kip in pindasaus (snel en simpel) is de oplossing! Je eet het op een broodje, met rijst of maak er een frietje pindakip van!

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 250 – 300 gram kipfilet

  • 3 laurierbladen

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje

  • water

  • 3 eetlepels pure pindakaas (van alleen pinda’s zonder toevoegingen)

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 flinke theelepel (of meer) sambal badjak

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 200 milliliter halfvolle melk (of water)

  • 1 theelepel (riet)suiker

  • optioneel: citroensap of limoensap naar smaak

BEREIDING

  • Zet een pan water op, genoeg zodat de kipfilets onder staan. Voeg hieraan de laurierbladen toe samen met het groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje. Kook de kipfilets hierin zacht en gaar.
  • Maak ondertussen in een andere pan de pindasaus. Doe 3 flinke eetlepels pindakaas samen met de sambals, knoflookpoeder en ketjap manis in een pan. Zet het vuur laag en voeg scheutje voor scheutje melk (of water) toe.
  • Roer en verwarm dit goed. Proef en breng op smaak met (eventueel) zout, peper, citroensap of limoensap en een theelepel suiker. Wil je de smaak nog aanpassen (pittiger of zoeter of meer zout) voeg dan nog wat iets extra’s toe van de bovenstaande ingrediënten. Zet het vuur uit en zet de pan even apart.
  • Haal de gekookte kip uit de pan en snijd deze heel fijn met een groot mes. Bestrooi eventueel nog met een snufje zout en peper.
  • Meng de gekookte gare kip door de pindasaus, proef of de smaak goed is en je bent klaar. Bewaar de kip in pindasaus in de koelkast en eventuele restjes vries je gemakkelijk in.
  • Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe om hem iets te verdunnen.

AANTEKENINGEN

  • Waar eet je deze pindasaus bij? Op een broodje, in een pita of of een Turks brood, bij de nasi (goreng) als bijgerecht, bij friet (als in een frietje saté met kip) en bij alles waar je zin in hebt!
  • Het bovenstaande recept voor pindasaus is vrij eenvoudig. Wil je een iets uitgebreider recept? Of zoek je een lekker recept voor satésaus? Kijk dan hier en hier.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.