Knapperige ovenfrietjes maken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe je ze echt knapperig kunt krijgen. En met dit recept of eigenlijk werkwijze lukken je frietjes altijd. Ik snijd de frietjes niet te dik en en gebruik een paar trucjes om ze lekker krokant te bakken.
Ik hou van aardappels en dus ook van friet. In dit artikel vertelde ik al over mijn liefde voor de pieper. Dikke friet, dunne friet, zoete aardappelfriet of groentefriet ik eet het allemaal. Een keer per week (op vrijdag) is het bij ons frietdag en daar kijk ik dan ook de hele week naar uit.
Knapperige ovenfrietjes
De grote vraag is altijd, hoe krijg ik ze knapperig in de oven? Ook ik heb in het verleden vaak geprobeerd om lekkere friet te bakken in de oven maar het is natuurlijk niet hetzelfde als uit de frituur. Met de werkwijze die ik nu gebruik lukt het vrij aardig. Het geheim is om de aardappels eerst te laten weken in een kom met water. Daarna spoel je ze af, dep je ze droog en bestrooi je ze met maïzena of bloem. Zorg dat elk frietje bedekt is met een wit laagje. Vervolgens besprenkel je ze met olie en een snuf zout. Het allerbelangrijkste is om de frietjes met een met bakpapier bekleedde bakplaat te leggen in rijen zodat ze elkaar niet aanraken. Dit zijn de belangrijkste tips voor knapperige ovenfrietjes.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)