Ovenfrietjes

Knapperige ovenfrietjes

Knapperige frietjes uit de oven, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe je echte knapperige ovenfrietjes kunt maken. En met dit recept of eigenlijk werkwijze lukken je frietjes altijd. Ik snijd de frietjes altijd lekker dik en af en toe voeg ik er kruiden aan toe als ik daar zin in heb. Deze frietjes zijn heerlijk bij dit recept voor stoofvlees.

Wat heb je nodig?

  • aardappels (neem 1 tot 2 aardappels per persoon)
  • neutrale olie
  • bloem
  • snuf zeezout en vers gemalen zwarte peper

Keuken benodigdheden:

  • schaal
  • zeefje
  • bakpapier

Hoe maak je het?

Schil de aardappels (of laat de schil erom), snijd er frieten van en spoel ze even af, dep goed droog met een theedoek.

Doe de aardappels in een grote kom en besprenkel met de olie totdat alle aardappels van een dun laagje olie zijn voorzien. Voeg peper en zout toe en meng goed door.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.


Neem een beetje (een flinke eetlepel) bloem en zeef dat boven de aardappels zodat alle frieten bedekt zijn. Hussel de frieten doorelkaar zodat er een mooi laagje bloem om de frieten heen zit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de frieten over de bakplaat en besprenkel lichtjes met olie.

Bak de frieten in 50-60 minuten op 200 graden. Schep halverwege de baktijd de frieten een keertje om. Je kunt natuurlijk altijd zelf kruiden toevoegen zoals kerriepoeder, paprikapoeder, tijm of rozemarijn. Net wat je lekker vind. Het duurt een uurtje maar dan heb je ook echt lekkere knapperige frieten.

Heb je een slowcooker? Maak dan dit recept voor stoofvlees.

Frietje stoofvlees
Frietje stoofvlees
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Welke aardappelsoort(en) zijn een goed idee voor deze ovenfriet

    Groeten van Jose

  2. Joop Blokker

    O, o, o… wat lekker knapperig door dat dunne laagje bloem… Zou ik nooit opgekomen zijn… Dankjewel Simone !

  3. Wat fijn om zo duidelijk een recept te krijgen! Hartelijk bedankt, ik ga het zeker snel maken. Met de ovenfrietjes?

  4. Pingback: Frietje stoofvlees (slowcooker) - Eetspiratie

  5. Zou je voor een glutenvrije variant ook iets van rijstmeel oid kunnen gebruiken?

    • Hoi rijstmeel heb ik nog nooit gebruikt, dat kan ik wel eens proberen. Kikkererwtenbloem zou bijvoorbeeld wel kunnen. Of misschien met een laagje quinoameel. Als je het meel vooraf zou zeven zou het misschien wel een mooi laagje vormen. Ik ben benieuwd! Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*