Ovenfrietjes

Knapperige ovenfrietjes

Knapperige frietjes uit de oven, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe je echte knapperige ovenfrietjes kunt maken. En met dit recept of eigenlijk werkwijze lukken je frietjes altijd. Ik snijd de frietjes altijd lekker dik en af en toe voeg ik er kruiden aan toe als ik daar zin in heb.

Frietjes smaken eigenlijk overal wel lekker bij. Tegenwoordig maak ik ook vaak zoete aardappelfriet. Deze frietjes worden niet zo knapperig als de ‘gewone’ aardappelfriet maar ze zijn wel lekker. Je kunt bij beide soorten de schil eromheen laten. Boen ze dan wel eerst goed schoon en spoel goed af onder de kraan.

Kijk hier voor het recept van zoete aardappelfrietjes.

Eigenlijk passen alle kruiden wel bij frietjes. Ik gebruik meestal knoflookpoeder, paprikapoeder. Kerriepoeder is ook favoriet. Rozemarijn, tijm en oregano in combinatie met knoflookpoeder is ook een lekkere combinatie.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kilo (of ietsjes minder) aardappels

  • olie (ik gebruik rijstolie)

  • bloem

  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Boen en was de aardappels (of schil ze). Dep goed droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd ze in even grote stukjes (frietjes) zodat ze straks gelijktijdig gaar worden.
  • Doe de frietjes in een grote kom en besprenkel ze met olie (2 tot 3 eetlepels). Bestrooi met een snuf peper en zout.
  • Neem een zeefje en schep daar 2 eetlepels bloem in. Zeef de bloem nu boven de aardappels. Schud met de kom zodat alle frietjes worden voorzien van een laagje bloem.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierop de frietjes. Drizzle er als laatste nog een beetje olie overheen. Bak de frietjes bruin en gaar in 50 tot 60 minuten. Keer ze tussendoor ook even om.

En waar zijn knapperige ovenfrietjes nu het lekkerst bij? Bij stoofvlees natuurlijk!

Kijk hier voor het recept voor mijn frietje stoofvlees.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

7 Reacties

  1. Welke aardappelsoort(en) zijn een goed idee voor deze ovenfriet

    Groeten van Jose

  2. Joop Blokker

    O, o, o… wat lekker knapperig door dat dunne laagje bloem… Zou ik nooit opgekomen zijn… Dankjewel Simone !

  3. Wat fijn om zo duidelijk een recept te krijgen! Hartelijk bedankt, ik ga het zeker snel maken. Met de ovenfrietjes?

  4. Pingback: Frietje stoofvlees (slowcooker) - Eetspiratie

  5. Zou je voor een glutenvrije variant ook iets van rijstmeel oid kunnen gebruiken?

    • Hoi rijstmeel heb ik nog nooit gebruikt, dat kan ik wel eens proberen. Kikkererwtenbloem zou bijvoorbeeld wel kunnen. Of misschien met een laagje quinoameel. Als je het meel vooraf zou zeven zou het misschien wel een mooi laagje vormen. Ik ben benieuwd! Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*