Pastinaakfrietjes uit de oven met pittige mayonaise

Ik ben gek op friet… gemaakt van groente! Op dit moment eet ik veel zoete aardappelfriet en die dip ik dan het liefst in guacamole of een lekkere pittige mayonaise. Nu heb ik ook de pastinaak ontdekt en daar kun je ook heerlijke frietjes van maken. Het leuke hiervan is dat pastinaak in de vorm van friet ook goed in de smaak valt bij kinderen. Gecombineerd met wortel en een lekkere kruidenolie zet je weer eens wat anders op tafel. En zo krijg je ook makkelijk je portie groenten binnen. 

Ingrediënten

  • 4 tot 6 pastinaken
  • 2 stevige wortels (geen bospeen)
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • flinke snuf paprikapoeder
  • snufje gedroogde tijm
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sambal naar smaak
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

Schil de pastinaak en de wortels met een dunschiller en snijd de kontjes eraf. Snijd de wortels en de pastinaak in lange dunne repen (frietjes). Ze hoeven niet te dun te zijn want het is wel lekker als er nog een beetje een bite aan zit. Doe de frietjes in een kom en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Pastinaakfrietjes met chili mayonaise

Maak de kruidenolie door de geraspte knoflook te mengen met de tijm, paprikapoeder en de olie. Giet de olie bij de frietjes in de kom en hussel dit goed door elkaar zodat alle frietjes bedekt zijn met een laagje olie. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en verspreid de frietjes over de plaat. Bestrooi met zout en peper. Bak de frietjes in ongeveer 35-40 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen.

Pastinaakfrietjes

Meng de mayonaise met de yoghurt en de sambal en je dip is klaar! Leg de frietjes even op een keukenpapiertje om de overtollige olie te verwijderen. Serveer de frietjes met een stukje vlees of vis, een salade of gewokte bimi (jonge broccoli) en de pittige dip.

Tip: ook deze frietjes zijn lekker met guacamole!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*