Taco's met avocadodressing

Taco’s met avocadodressing

Taco’s, nacho’s, tortilla’s, salsa en guacamole, ik ben er gek op! De Mexicaanse keuken is toch wel echt mijn favoriete keuken, op de voet gevolgd door de Oosterse keuken. Eigenlijk kan ik niet kiezen! Ik vind Mexicaanse gerechten er altijd zo kleurrijk uitzien. Avocado’s, zwarte bonen, mais, sla en rode ui, zien eruit als een regenboog op je bord. Vroeger vond ik taco’s (die harde schelpen) altijd erg onhandig eten. Maar nu had ik er weer eens zin in! 

In dit recept gebruik ik mijn zelf samengestelde Mexicaanse kruidenmix. Lees hier welke kruiden en specerijen ik hiervoor gebruik. Ik kan me voorstellen dat je misschien niet standaard een Mexicaanse kruidenmix op voorraad hebt. Met paprikapoeder, komijn en knoflook kom je al een heel eind. Hoeveelheden zijn ook niet zo belangrijk, doe het een beetje op gevoel en proef tussendoor een keer.

Ingrediënten

  • 10 tacoschelpen
  • 400 tot 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel Mexciaanse kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • stukje ijsbergsla in dunne reepjes gesneden
  • halve komkommer (zaadlijst verwijderd)
  • kleine rode ui in halve maantjes gesneden
  • stukje rode kool in dunne reepjes gesneden
  • tomaat in kleine blokjes gesneden
  • klein blikje gemengde bonen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 klein bakje zure room of crème fraîche
  • geraspte of Parmezaanse kaas
  • scheutje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Zet de avocado en de zure room/crème fraîche apart, deze heb je nodig voor de dressing. Deze maak je pas op het laatst omdat anders de avocado snel verkleurt.

Snijd de komkommer en de tomaat  in hele kleine blokjes en doe dit samen in een kom, meng dit goed door elkaar. Je krijgt nu een soort salsa. Snijd de sla en de rode kool in dunne reepjes en meng deze ook door elkaar. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Zet alle groenten en de bonen even apart tot gebruik.

Knip of snijd de kip in kleine blokjes en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Fruit een flinke eetlepel spicemix aan in de olie en voeg een teentje geraspte knoflook toe. Laat dit op een zacht vuurtje fruiten.

Hoe nu verder?

Voeg nu de kip toe aan de spicemix, bak de kip bruin en nog net niet gaar. Zet het vuur niet te hoog, het is niet lekker als de kruiden verbranden. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, bonen en reepjes puntpaprika toe. Schep dit om totdat de kip gaar is en de paprika zacht geworden is.

Ondertussen warm je de taco’s op in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.

Taco's met avocadodressing
Vouw van aluminiumfolie een trapje om als taco standaard te gebruiken

De dressing

Pureer de avocado met de zure room/crème fraîche, een teentje knoflook, zout en vers gemalen zwarte peper.  Als de dressing te dik is, kun je hem nog verdunnen met een beetje water.

Nu kun je de taco’s gaan vullen. Doe er eerst een klein beetje van de sla en de kool in. Vervolgens schep je er wat van het kipmengsel in. Neem daarna een handje van de ‘salsa’ en schep dit eroverheen en rasp de Parmezaanse kaas erover. Drizzle er als laatste wat avocado dressing overheen en je taco party kan beginnen!

Taco's met avocadodressing

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*