Taco’s met avocadodressing, nacho’s, tortilla’s, salsa en guacamole, ik ben er gek op! De Mexicaanse keuken is kleurrijk, lekker en veelzijdig. Avocado’s, zwarte bonen, mais, sla en rode ui, gerechten zien eruit als een regenboog op je bord. Deze taco’s zijn crunchy, gevuld met kip en groente met een drizzle romige avocadodressing.
Wie houdt er nu niet van ‘chips’ bij het eten. Want een taco is in mijn ogen gewoon een grotere variant van een tortilla chipje. Je vult hem met groenten, eventueel bonen of vlees en serveert er een lekkere salsa of saus bij. Er is eigenlijk geen manier om deze taco’s netjes te eten want vaak valt de helft van de vulling er tijdens het eten uit. Maar hier heb ik een hele handige tip voor! Vouw een opgewarmde mini tortilla om de tacoschelp. Zo valt niet alle vulling eruit en heb je een lekkere combinatie van een zachte tortillawrap met een crunchy taco schelp.
Taco’s met advocadodressing
Dit recept is eigenlijk perfect om restjes uit je koelkast op te maken. Er zijn niet echt regels voor, ik vul de tacoschelpen wat ingrediënten die ik in huis heb. Als je kijkt naar de ingrediënten is het bijna een salade maar dan geserveerd in een tacoschelp. Je kunt het maken met kip, plantaardige kipstukjes, gehakt of fijne sojastukjes. Maar ook bonen, refried beans of gebakken paddenstoelen zoals oesterzwammen zijn lekkere opties.

De dressing maak je met een rijpe avocado en crème fraîche. Omdat avocado snel verkleurt als je deze eenmaal gepureerd hebt kun je de dressing beter op het laatst maken net voordat je de taco’s gaat serveren. Zo ziet de dressing er mooi, fris en groen uit. Een beetje citroensap toevoegen helpt het verkleuren ook tegengaan.