Eetspiratie » Taco’s met avocadodressing
Taco's met avocadodressing

Taco’s met avocadodressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Taco’s met avocadodressing, nacho’s, tortilla’s, salsa en guacamole, ik ben er gek op! De Mexicaanse keuken is kleurrijk, lekker en veelzijdig. Avocado’s, zwarte bonen, mais, sla en rode ui, gerechten zien eruit als een regenboog op je bord. Deze taco’s zijn crunchy, gevuld met kip en groente met een drizzle romige avocadodressing.

Wie houdt er nu niet van ‘chips’ bij het eten. Want een taco is in mijn ogen gewoon een grotere variant van een tortilla chipje. Je vult hem met groenten, eventueel bonen of vlees en serveert er een lekkere salsa of saus bij. Er is eigenlijk geen manier om deze taco’s netjes te eten want vaak valt de helft van de vulling er tijdens het eten uit. Maar hier heb ik een hele handige tip voor! Vouw een opgewarmde mini tortilla om de tacoschelp. Zo valt niet alle vulling eruit en heb je een lekkere combinatie van een zachte tortillawrap met een crunchy taco schelp.

Taco’s met advocadodressing

Dit recept is eigenlijk perfect om restjes uit je koelkast op te maken. Er zijn niet echt regels voor, ik vul de tacoschelpen wat ingrediënten die ik in huis heb. Als je kijkt naar de ingrediënten is het bijna een salade maar dan geserveerd in een tacoschelp. Je kunt het maken met kip, plantaardige kipstukjes, gehakt of fijne sojastukjes. Maar ook bonen, refried beans of gebakken paddenstoelen zoals oesterzwammen zijn lekkere opties.

Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

De dressing maak je met een rijpe avocado en crème fraîche. Omdat avocado snel verkleurt als je deze eenmaal gepureerd hebt kun je de dressing beter op het laatst maken net voordat je de taco’s gaat serveren. Zo ziet de dressing er mooi, fris en groen uit. Een beetje citroensap toevoegen helpt het verkleuren ook tegengaan.

Taco's met avocadodressing

Taco’s met avocadodressing

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Gang: Lunch, Hofdgerecht, DinerKeuken: MexicaansNiveau: Makkelijk
Porties

4

servings
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak met knapperige en kleurrijke groenten heerlijke gevulde tacoschelpen met een frisse en romige avocadodressing. Vul de taco’s met kip, gehakt of maak ze volledig vegan door bonen of paddenstoelen te gebruiken in plaats van vlees.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 10 tacoschelpen, verwarmd in de oven

  • 400 gram kipfilet, fijngesneden

  • 1 eetlepel tacokruiden of Mexicaanse kruidenmix

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1/4 van een krop ijsbergsla of Romaine sla, in dunne reepjes gesneden

  • halve komkommer, in kleine blokjes gesneden

  • 1 rijpe tomaat, in blokjes gesneden

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • 1/4 van een rode kool, in dunne reepjes gesneden

  • 150 gram gemengde bonen uit een blikje, afgespoeld

  • 1 rijpe avocado

  • 100 gram crème fraîche

  • 2 eetlepels geraspte kaas

  • halve eetlepel olie

  • zout en peper

BEREIDING

  • Snijd 400 gram kipfilet heel fijn. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verwarm een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin 1 eetlepel tacokruiden met de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de kipfilet toe en bak dit bruin en gaar.
  • Terwijl de kip bakt ga je de groenten voorbereiden. Spoel 150 gram gemengde bonen af, snijd de halve komkommer en de tomaat in blokjes. De rode ui snijd je in maatjes en de kwart krop sla en rode kool in flinterdunne reepjes. Meng dit met elkaar in een grote schaal en bestrooi met een snufje zout en peper.
  • Warm vervolgens de tacoschelpen op in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  • Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer dit met behulp van een hakmolentje samen tot een dressing met 100 gram crème fraîche en breng de dit op smaak met peper en zout. Als de dressing te dik is voeg dan een scheutje water toe.
  • Meng de kip door de groenten en verdeel dit over de tacoschelpen. Drizzle de avocadodressing eroverheen en garneer als laatste de taco’s met 2 eetlepels geraspte kaas.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!