Crock-Pot Express multicooker

Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker?

Toen ik in 2013 begon met bloggen op Eetspiratie.nl kreeg ik mijn eerste slowcooker als cadeautje en vele recepten voor de slowcooker volgden. Ik schreef er uitgebreide blogs over en probeerde iedereen enthousiast te maken voor het fenomeen slowcooking. Maar nu jaren later is er een mooi nieuw apparaat dat nog veel handiger en leuker schijnt te zijn dan een slowcooker namelijk: een multicooker. Ga er maar even voor zitten want dit is een zeer uitgebreid verhaal!

In de eerste instantie dacht ik, nah ik heb genoeg aan mijn slowcooker. Ik weet hoe die werkt (3 standen is voldoende), het is een veilig apparaat en ik kan er in principe alles in bereiden wat ik wil. Ik houd het graag simpel. Anke van de online winkel De Slowcookery dacht dat ik met een multicooker ook hele leuke dingen zou kunnen doen (dat waren exact haar woorden). Dus ze stuurde mij de Crock-Pot Express toe (ook wel afgekort als CPE type CR051) zodat ik deze eens uitvoerig kon testen en met mijn eigen ogen kon zien dat dit apparaat toch eigenlijk best wel heel handig is. Ze was ervan overtuigd dat ik niet meer anders zou willen.

Spannend!

De multicooker heeft in mijn ogen teveel knopjes en functies en werkt ook nog eens onder hoge druk. Wie mij kent, weet dat ik het niet heb op apparaten. Ik denk dat ik het heb van mijn Indonesische tante. Zij zei vroeger altijd dat ik niet in de buurt moest komen van de magnetron, want die kon volgens haar ontploffen. En de koelkast trouwens ook.

Nu niet gaan lachen. De eerste keer dat ik de Crock-Pot Express heb gebruikt, ben ik om het hoekje van de keuken gaan staan voor het geval hij zou gaan exploderen. De borrelende geluiden en het ontsnappende stoom terwijl de druk in de pan opbouwde, vond ik maar eng. Maar… ik ben eroverheen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik mijn geliefde slowcooker ga inruilen voor deze multicooker. Ik heb mijn slowcooker op de Mari Kondo manier opgeruimd. Ik heb hem bedankt voor zijn trouwe dienst. Dus slowcooker: dank je wel.

Wil je dit artikel snel terug kunnen vinden? Pin dan onderstaande foto op een van je Pinterest borden!

Voordelen van de Crock-Pot Express

Omdat ik vrij enthousiast ben, gooi ik maar gelijk als eerste de voordelen erin!

Schoonmaken

Dit was het eerste wat ik riep; “Wat is deze pan makkelijk schoon te maken!” Even serieus, je hoeft alleen de binnenpan af te wassen met een sopje en een zachte afwasborstel. En de pan weegt bijna niks. De slowcooker die ik had, had een keramieken binnenpan die loeizwaar is. Ik was altijd bang dat ik hem zou laten vallen. Ook was hij groot en ovaal en dat was met afwassen onhandig. De binnenpan van deze multicooker is voor mij perfect. Ook de ring die binnen in het deksel zit kun je makkelijk verwijderen en schoonmaken. Vergeet de ring niet terug in de deksel te doen!

Aanbakken

Ja! Ik ben van #teamaanbakken. Het zal altijd een discussie blijven: wél of niet aanbakken. Ik kan daar kort over zijn, ik doe het wel want kleur is smaak. Mijn lievelingsprogramma op de multicooker is dan ook de sauté stand! Eerst lekker alles aanbakken en dan direct het gerecht in dezelfde pan bereiden, hallelujah!

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in het kader van ‘uittesten’ ook gerechten heb gemaakt waarbij ik niet eerst het vlees heb aangebakken. Ik testte dat speciaal voor jullie ofcourse. Het ging om een gerecht met gehaktballetjes en die kwamen er prima uit. Wel wat bleekjes, maar de smaak was goed. Aanbakken zal toch altijd mijn voorkeur blijven hebben, maar met deze multicooker komt dat helemaal goed.

Tijd

Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat je de tijd kunt zien op het apparaat. Zoals ik al eerder benoemde: ik had een simpele slowcooker met 3 standen, verder niks. Op de CPE kan ik zien hoelang een gerecht nog nodig heeft, hij telt af. Dus ik kan precies zien hoeveel tijd ik nog heb om bijvoorbeeld even snel tussendoor de was te doen of de tafel te dekken. Met de stand ‘manual’ kun je zelf ook een kooktijd instellen. Vaak begin ik ‘s middags om 16.00 uur al met koken. Tegenwoordig begin ik rond 16.30 uur of later, omdat ik nu ongeveer weet hoe laat iets klaar is. Bij mijn slowcooker was dat altijd meer uitkienen en rekening houden met de tijd.

Inhoud en grootte

De pan is een bakbeest, maar hij is minder zwaar dan hij eruit ziet. De inhoud van de pan is 5,7 liter en zeker genoeg voor 4 personen en geschikt voor 6 personen. Wat ik nu ga zeggen had ik nooit van mezelf verwacht. Stel dat we met de auto op vakantie gaan en verblijven in een tent of een huisje, dan neem ik sowieso deze pan mee! Ideaal!

Omdat ik nu met de CPE kook, kan ik een aantal andere apparaten en een keukenhulpje de deur uitdoen.

 • Mijn stoompan en bamboe stoommand heb ik niet meer nodig want ik kan nu alles stomen in de CPE. De bamboemand bewaar ik wel, want die vind ik gewoon heel mooi.
 • Mijn slowcooker daar heb ik al afscheid van genomen. Ik kan er iemand anders blij mee maken. Ik ben benieuwd of ik de slowcookstand op de CPE zal gaan gebruiken.
 • De rijstkoker kan in principe weg, maar ik houd deze omdat het handig is om dit naast de CPE te hebben bij bepaalde gerechten. Maar eerlijk gezegd komt de rijst beter uit de Crock-pot dan uit mijn rijstkoker. Ook koekt de rijst niet aan de bodem in de CPE tijdens het warmhouden en bij mijn rijstkoker wel.
 • Mijn geliefde pureeknijper! Hier thuis gruwelen ze van klontjes in de aardappelpuree dus ik stond altijd een kwartier puree door dat ding heen te knijpen. Daarom had ik nooit zin om aardappelpuree te maken. Maar nu is dat anders, de aardappels komen zo zacht en fluffy uit de CPE dat ik geen pureeknijper meer nodig heb.
 • De eierkoker kan ook de deur uit. Ja, je leest het goed, ik heb een eierkoker. Eitjes kun je natuurlijk ook koken in een pan maar een eierkoker is ook handig. Ik kan er namelijk niet tegen als mijn ei mislukt. Dus als ik een zachtgekookt ei wil maar die uiteindelijk half hard gekookt blijkt te zijn dan baal ik. Of als de schil er niet goed afkomt, dat vind ik mega irritant. Nu kook ik ze in de CPE en dat is echt een uitvinding. Perfecte zachtgekookte en hardgekookte eitjes én supermakkelijk te pellen. De eierkoker is overbodig geworden.

Ik ga de komende tijd natuurlijk de recepten delen van de basisrecepten die ik hierboven noem.

Perfecte eitjes uit de CPE
Perfecte eitjes uit de CPE

Fast- & slowcooking

Simpel, een slowcooker kan één ding heel goed: slowcooken. Voor de duidelijkheid, er zit ook een slowcookfunctie op de multicooker. Het slowcooken kan ik dus gewoon blijven doen. Maar een multicooker is – zoals de naam al zegt – van meer markten thuis.

Qua bereiding kun je veel meer in een kortere tijd én zonder in te leveren op smaak. Gerechten die ik voorheen altijd als een uitdaging zag zoals het bereiden van een hele kip of een stuk buikspek, durf ik in deze multicooker wel aan. Als je eenmaal de slag te pakken hebt dan kook je het ene na het andere gerecht. En die mogelijkheid heb je ook omdat veel gerechten veel sneller klaar zijn. Zo kookte ik op een dag meerdere gerechten voor de rest van de week. Handig als je graag je meals prept (voorbereidt).

Een aantal voorbeelden:

 • Ik maakte in 40 minuten een goed gevulde tomatensaus met gehakt. Als ik deze saus maak in de slowcooker of op gas dan heeft dit toch een aantal uur nodig zodat de smaken goed in kunnen trekken.
 • Ik maakte een stoofgerecht met schouderkarbonade (pork adobo). Normaal moet dit gerecht meer dan een uur stoven, maar ik maakte het in de multicooker in 40 minuten. Het vlees viel uit elkaar.
 • Ik maakte bamisoep met kip, deze was in 25 minuten klaar. Daarna heb ik deze op de warmhoudstand gezet en tegen etenstijd de bami (noedels) toegevoegd.
 • Ik maakte gehaktballetjes in uienjus binnen 15 minuten. En helemaal tegen mijn principes in heb ik de gehaktballetjes vooraf niet aangebakken. De balletjes waren ietwat bleekjes maar heerlijk zacht en de saus smaakvol.
 • Ik maakte frietje stoofvlees van mijn eigen slowcooker recept, paste deze aan voor de CPE en hij was inclusief snijden en aanbakken binnen 60 minuten klaar.

Een aantal van deze recepten ga ik uiteraard nog delen op Eetspiratie.nl

Dit recept voor bamisoep uit de CPE komt uiteraard online!

Hoe werkt het?

Dit is natuurlijk de meest prangende vraag. Nadat ik Anke gesproken had, werd er een paar dagen later een enorm pakket bij mij bezorgd. En daar zat hij in, HET apparaat dat ervoor ging zorgen dat ik afscheid ging nemen van mijn slowcooker. Ik heb hem uitgepakt en een week op het aanrecht laten staan. Telkens als ik er langs liep dacht ik, kan ik wel net zoveel van jou gaan houden als van mijn slowcooker? Ja, ik weet dat het lachwekkend is maar dat gevoel heb je zelf vast ook weleens gehad toch? Misschien dan niet met een apparaat maar… oké, ik dwaal af.

Geen idee dus waar ik moest beginnen! Oké, er zit een boekje bij met uitleg en een boekje met een paar recepten. Oké, er zitten knopjes op waarop staat ‘stew’ en ‘manual’, maar daar werd ik niet veel wijzer van. Ik wilde voordat ik ging beginnen exact weten wat ik moest doen. Vooral wanneer het ventiel bijvoorbeeld dicht moest en nog belangrijker, de kooktijden van de gerechten.

Het ventiel

Op onderzoek uit

Er zat maar één ding op, ik moest zelf op onderzoek uit. Dus ik heb me online eens goed ingelezen. Pinterest en YouTube hebben mij goed geholpen. Maar wat ik dus zelf miste, is een Nederlands blog (of website) waarin recepten stap voor stap uitgelegd worden. Dat zou mij in ieder geval erg geholpen hebben om het te leren. Dus mijn doel is nu om naast de ‘gewone’ recepten ook speciaal recepten te gaan ontwikkelen voor de Crock-Pot Express en stap voor stap uit te leggen. Deze gerechten kun je uiteraard ook maken als je geen CPE hebt. Het is gewoon een andere manier (misschien modernere manier) van koken. Ook wil ik mensen hiermee het vertrouwen geven dat het niet moeilijk is en prima kunnen koken met dit multifunctionele apparaat.

Ik blijf natuurlijk ook mijn potten en pannen gebruiken, want ik houd gewoon teveel van creëren in de keuken. Maar de multicooker is in deze tijd gewoon handig om in huis te hebben. Zo kun je op een makkelijke manier gezonde en lekkere gerechten in een relatief korte tijd op tafel zetten. Dit combineer ik met gewoon old skool koken met potten en pannen.

Kleine voordelen:

 • De multicooker maakt alles net even makkelijker (en sneller).
 • Het lijkt alsof je heel goed kunt koken, je tovert de lekkerste gerechten op tafel!
 • Je kunt het simpelste stukje vlees nog mals krijgen in deze pan.
 • Uitgebreide recepten waar je vaak tijd voor uit trekt in het weekend kun je nu ook makkelijk doordeweeks maken.

Weetjes over de CPE

Ik heb tijdens mijn onderzoekje een aantal dingen ontdekt en ook zelf ervaren met betrekking tot koken met de CPE. Deze info is erg handig voor als je – net als ik – een beginner bent.

 • Als je de pan uitpakt en bekijkt zie je dat het ventiel heel los zit. Dit hoort zo! Je hoeft dus niet terug naar de winkel voor een nieuwe pan.
 • Tijdens het aanbakken, – de sautéstand – is de deksel open en je bakt in de binnenpan aan zoals je dat ook in een gewone pan zou doen.
 • Bij het koken met hoge druk zet je het ventiel altijd DICHT.
 • Bij het laten ontsnappen van de stoom (quick release) na het verstrijken van de kooktijd kun je het beste een lange pollepel of een ovenwant gebruiken om het ventiel open te duwen zodat je jezelf niet verbrand aan de stoom die vrijkomt.
 • Zet je CPE ‘vrij’ zodat de stoom weg kan. Zet hem bijvoorbeeld niet recht onder een keukenkastje want deze wordt gegarandeerd nat.
 • Tijdens het ‘cooken’ kom je niet aan het ventiel, deze laat je lekker met rust. Je wilt jezelf niet verbranden.
 • Quick release is als je het ventiel zelf open maakt en de stoom snel weg kan. Natural release is dat je de pan na de kooktijd 10 minuten laat staan (bijvoorbeeld bij rijst) en dat hij zelf de stoom loslaat. Je geeft daarna het laatste zetje door het ventiel te openen.
 • De pan laat tijdens het opbouwen van de druk (hij geeft dan HEAT aan) ook stoom los. Heb geduld, als de druk is opgebouwd verdwijnt de stoom vanzelf. Pas dan gaat de kooktijd lopen.
 • De deksel kun je pas openen als alle stoom uit de pan weg is. Wil je de deksel open draaien maar geeft hij weerstand? Ga er niet aan trekken of duwen maar heb nog even geduld. Daarna gaat hij soepel open.
 • Je kiest een programma en vervolgens druk je op start. Dus ‘sauté’ en dan ‘start’. Ben je klaar met aanbakken dan kies je ‘stop’. Kies daarna een programma, bijvoorbeeld ‘stew’ en druk op start. Is het programma klaar? Druk dan op ‘stop’ en laat pas daarna de stoom ontsnappen via het ventiel. Trek daarna de stekker eruit.
 • Is het programma klaar en heeft het apparaat gepiept? Geen probleem want hij springt automatisch op de warmhoudstand.
 • Zorg dat er tijdens het koken onder druk ALTIJD minimaal 250 milliliter vloeistof (water of bouillon) in de pan zit. Als er te weinig vocht in de pan zit kan hij geen druk opbouwen.
 • Zet de CPE op een stevige ondergrond zoals een grote houten snijplank. De onderkant van de pan wordt namelijk erg warm.
 • Gebruik siliconen keukengerei (spatels en garde) zodat je de binnenpan niet beschadigd.
 • Er zijn verschillende accessoires te koop voor de CPE zoals stoommandjes, deksels, en roosters. Bij de CPE zit standaard een handig roostertje voor als je iets wilt stomen of bijvoorbeeld aardappelpuree gaat maken. En er zit ook een rijstlepel bij.
 • De stekker kun je eruit halen. Dit is handig met vervoeren.

Checklist voor als je gaat koken met de CPE

Misschien denk je waarom deze checklist, maar dat heeft mij de eerste paar keren goed geholpen. Het lijkt misschien overdreven maar mijn ervaring is dat je iets beter maar zo duidelijk mogelijk kunt uitleggen. Voorbeeld: ik krijg regelmatig vragen via e-mail en een ervan is ‘moet ik water doen in de buitenpan van mijn slowcooker en daar de binnenpan inzetten?’ Of mensen die de binnenpan op het vuur willen zetten om iets in aan te bakken terwijl dat type pan daar niet voor geschikt is. Dit klinkt misschien grappig maar dit gebeurt dus echt. Ik leg het daarom het liefst zo goed mogelijk uit.

Checklist

 • Zorg ervoor dat de CPE op een stevige ondergrond staat en dat straks de stoom vrij weg kan aan de bovenzijde. Doe de stekker erin.
 • Zet alle ingrediënten alvast klaar zodat je alles bij de hand hebt.
 • Check of de binnenpan op zijn plaats zit en de rubberen ring in de deksel zit.
 • Ga je iets aanbakken, zet dan de sauté stand aan en druk op start.
 • Ben je klaar met aanbakken, druk dan stop.
 • Voeg nu je vloeistoffen en overige ingrediënten toe.
 • Belangrijk, sluit de deksel, voel of deze stevig dicht zit en als je onder hoge druk gaat koken sluit dan nu het ventiel.
 • Druk op het gewenste programma en daarna op start.
 • Hierna hoef je even niks te doen, de CPE gaat voor je aan het werk.
 • Je hoort nu dat de druk wordt opgebouwd, er staat ‘heat’ op de display en je ziet dat er wat stoom uit de pan komt. Na een paar minuten stopt dit en de tijd gaat teruglopen.
 • Je hoort een pieptoon als het programma klaar is. Hij springt nu automatisch op de warmhoudstand.
 • Druk op stop om de CPE uit te zetten.
 • Neem een lange lepel of ovenwant om het ventiel te openen. Blijf op afstand zolang er stoom uitkomt.
 • Als er geen stoom meer uitkomt dan kun je de voorzichtig deksel open maken. Leg een theedoek klaar waar je de warme deksel op kunt leggen. Let op, er kan water uit de deksel komen dit is heet!
 • Kijk of het gerecht nog wat binding nodig heeft. Een maizena papje kun je nu toevoegen. Zet eventueel de sauté stand aan om dat proces een beetje te versnellen. Schep vervolgens het gerecht met siliconen keukengerei uit de pan.
 • Was de binnenpan met een sopje en kijk of de rubberen ring schoongemaakt moet worden. Maak deze heel goed droog.
 • Doe de schone ring en de binnenpan weer terug, berg de stekker op en klaar!

Zijn er ook nadelen aan de Crock-Pot Express?

Ja! Ik kan natuurlijk niet alleen maar positieve dingen schrijven want er moet wel wat balans zijn natuurlijk. Het allergrootste nadeel is:

 • Je waarschijnlijk veels te veel lekkere dingen gaat koken waardoor je weer extra moet gaan sporten.

Nee, er zijn niet echt nadelen te noemen aan deze pan. Wel wat kleine puntjes die mij opvielen:

 • Het zou handig zijn als de deksel in een handvat gezet zou kunnen worden zoals dat bij de Amerikaanse instant pot bijvoorbeeld wel kan. Als ik klaar ben met een gerecht dan zit ik een beetje te hannesen met die grote deksel. Maar dat is maar een kleinigheidje.
 • En een klein puntje wat geen ramp is, is dat je met de bereidingstijd even moet incalculeren dat de pan nog druk moet opbouwen. Dus als je een programma kiest wat 20 minuten duurt dan kan het zo zijn dat de pan eerst 10 minuten nodig heeft om de druk op te bouwen. Pas daarna gaat het programma aftellen. Als je hier rekening mee houdt is dat geen probleem. Dit leer je gaandeweg.

Is een CPE duur?

Voor 129,- euro kun je deze mooie Crock-Pot in je bezit hebben. En ja, het is best een aanschaf maar dat is het dubbel en dwars waard. Je krijgt er zoveel voor terug. Lekker eten en tijd! En je wordt een betere kok, waar ook andere mensen om je heen ook heel blij mee zullen zijn. Als je nog op zoek bent naar een leuk cadeau (voor jezelf) of een apparaat wat je leven makkelijker maakt, dan is deze pan zeker een goede investering.

Conclusie

Met deze Crock-Pot Express multicooker ben je dus nog steeds echt aan het koken. Het is geen toverpan waar je wat ingrediënten in doet en het er vervolgens als een compleet gerecht uitkomt. Nee, je kookt echt maar dan niet op je vertrouwde kookplaat en maar met één pan en een heel stuk sneller! Als ik iets nieuws heb waar ik enthousiast over ben dan zet ik dit meestal op mijn nachtkastje. Dat vertelde ik al eerder in deze review. Maar het zou een beetje vreemd zijn om de CPE op mijn nachtkastje te zetten. Maar het geeft aan hoe blij ik met dit apparaat ben!

Ik hoop dat ik met deze review meer mensen enthousiast kan maken en het vertrouwen kan geven om te gaan koken met een pan met hoge druk en heel veel knopjes!

Voor deze review heeft De Slowcookery mij de Crock-Pot Express multicooker toegestuurd zodat ik deze zelf kon uittesten en mijn ervaringen kan delen.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

25 Reacties

 1. Ha Simone,
  wat schrijf je leuk, veel info en zalige recepten die inspireren.
  Met veel belangstelling heb ik je gelezen over slowcooker en multicooker.
  Daardoor kwam ik ook bij je terecht via Google.
  Ik heb namelijk nog niets van dit alles en wil graag iets gaan aanschaffen.
  Maar nu weet ik het niet meer … ;-)
  Wij eten meestal met 6 of 8 personen.
  Nu dacht ik eraan om een slowcooker en een rijstkoker te gaan kopen.
  Of geïnspireerd door jou enthousiasme voor de multicooker misschien de rijstkoker maar niet doen en de multicooker voor rijst gebruiken als ik bv een curry in de slowcooker maak ?
  Na het lezen van jouw artikelen weet ik even niet welke combi ik nu het beste kan maken.
  Wat is jouw advies ?
  Dank je alvast voor het meedenken,
  Birgit

  • Hoi Birgit, bedankt voor je leuke bericht! Ik heb zelf zelf een CPE (multicooker), slowcooker en rijstkoker. Sinds ik de CPE heb gebruik ik de slowcooker bijna niet meer. Ik slowcook nog wel maar dan wel met de slowcook functie die op de CPE zit. Die pan heeft zoveel mogelijkheden en een slowcooker kan alleen maar slowcooken. Daarom zou ik als ik nu mocht kiezen gaan voor de multicooker. Ik gebruik de rijstkoker ernaast, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het liefst rijst maak in de multicooker want hij komt er altijd perfect uit. Ik zou dan gaan voor de combinatie multicooker en rijstkoker. Maar ik zou wel kijken naar een goede rijstkoker waar de rijst niet op de bodem aankoekt en die een redelijke hoeveelheid rijst kan koken voor jouw gezin. Met de combinatie CPE + rijstkoker kun je alle kanten op. Je kunt natuurlijk ook alleen een CPE aanschaffen en het koken van je gerecht en de rijst na elkaar doen. Zo doe ik het ook vaak omdat ik de rijst uit de CPE zo lekker vind :-) Voor het gemak en het soms gebrek aan tijd zijn 2 apparaten soms ook wel fijn. Ik hoop dat je iets hebt aan deze info! Veel kookplezier alvast. Groetjes, Simone

   • Dank je wel voor je reactie Simone !
    De slowcooker laat ik aan me voorbij gaan en ga voor de CPE. Misschien wel 2 ;-)
    Ga fijn door met je recepten, waar ik waar nodig een vegan draai aan geef.
    Groet, Birgit

 2. Jeannette Dijkstra

  Je kost mij een vermogen 🤣 eerst een slowcooker aangeschaft na het lezen van jouw blog en nu een crockpot express.
  Positieve is dat ik met beide héél blij ben 🎉 gisteren de rundvlees in kokosmelk gegeten en het was heerlijk!

  • Hoi Jeannette, sorry :-) Maar fijn dat je er blij mee bent! En ik weet zeker dat het 2 hele goede investeringen zijn die je leven een stuk gemakkelijker maken op kookgebied. Bedankt voor je leuke berichtje! Groetjes, Simone

 3. Wat een leuk blog! Ik was op zoek naar info over een slowcooker, maar nadat ik jouw blog vond heb ik deze multicooker besteld. Hij komt morgen en ik kan niet wachten! In de tussentijd ga ik hier maar op zoek naar recepten.

  Groetjes, Lucy

 4. Josette de Quant

  Heb de crockpot express via jouw link aangeschaft ! Moet nog veel gaan experimenteren. Maar de eerste pogingen zijn goed gelukt. Broccoli 🥦 in 1 minuut geweldig 😍

 5. Jessica Stichter

  Wat een ontzettend leuke blog!
  Ik lees me suf over slow- en multicookers…
  Ik twijfel tussen de Russel Hobbs van 6 liter of deze Crockpot Express

  Van de Russel Hobbs lijkt het me fijn dat ovaal is
  De CPE heeft denk ik heel veel voordelen maar hij lijkt mij ( ik heb hem nog niet in het echt gezien) smal en diep.

  Past daar bv een hele kip in?
  Of, ik las net het recept met de hele bloemkool, lijkt me heerlijk, maar past er een hele bloemkool in? En krijg je hem er ook weer makkelijk uit?
  Alvast bedankt voor eventuele reacties en tips/ adviezen!
  Groetjes, Jessica

  • Hoi Jessica, dank je wel. Met een CPE heb je meer opties en kun je ook slowcooken. Ik heb een ovale slowcooker maar in de CPE past prima een hele kip en een hele bloemkool. Wat betreft het eruit krijgen, dat gaat heel makkelijk en anders zijn daar altijd trucjes en hulpmiddelen voor. Met de CPE heb je meer mogelijkheden qua bereidingen en met de slowcooker kun je alleen slowcooken. Het is ook net voor welk doel je het apparaat wil gaan gebruiken. Wil je altijd slow koken of wil je kunnen afwisselen tussen slow koken en snel koken? Ik vind mijn CPE echt een uitkomst. En qua grootte is hij voor ons gezin van 4 prima. ovaal of rond en diep maakt geen verschil qua kookgemak wat mij betreft. Succes met je keuze! Groetjes, Simone

 6. Simone de deksel kan niet in het handvat maar kan wel rechtop staan. Aan de deksel zit een rechthoekig uitstekend stukje, deze kan je achteraan de pot steken bij het lekbakje.

  • Hoi Loes, bedankt voor je berichtje. Ik heb het nagevraagd bij de leverancier maar deze optie zit schijnbaar niet op het nieuwe model jammer genoeg! Ik zie wel dat zwarte stukje dat uitsteekt bij de deksel maar geen mogelijkheid om deze ergens in te zetten. Vandaar dat ik het extra heb nagevraagd. Groetjes, Simone

   • Simone, ik heb toch echt het nieuwe model. Het zwarte uitsteeksel past in de uitsparing boven het lekbakje aan de achterkant van de pot. Dit staat niet zo stevig als de opening in het handvat maar genoeg om het deksel te laten uitlekken/afkoelen. Daarna was ik de deksel altijd direct af en berg ik hem op zodat het niet meer in de weg ligt.

    Ik gebruik het deksel ook niet altijd, voor gerechten zonder hogedrukfunctie gebruik ik een glazen deksel van de action.

 7. Wat een leuke blog! Ik heb mijn CPE nu ruim een jaar en het is ideaal! Erwtensoep klaar in 45min en lekkere draadjesvlees in een uurtje,

  Ik heb nu een aantal recepten gemaakt in mijn CPE van jou site. Vaak moet alleen de hoeveelheid vocht aangepast worden (minder, er ontsnapt geen vocht uit de pan) en soms moet er niet iets meer kruiden gemaakt worden.

  Ik hoop dat je bij je bestaande recepten een CPE versie erbij zet!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*