Eetspiratie » Zelfgemaakte fiësta dipsaus
Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Fiësta dipsaus is voor mij echt jeugdsentiment. Toen ik jong was aten wij thuis altijd chips en/of groenten (komkommer en bleekselderij) met dipsaus in het weekend. Onze lievelingsdipsaus was de fiësta dipsaus van een heel bekend merk. Deze saus maakte je aan met een scheutje water en mayonaise. Deze saus heb ik geprobeerd na te maken, dus hierbij mijn recept voor zelfgemaakte fiësta dipsaus.

Deze dipsaus vind ik zo lekker omdat hij heel peperig en pittig is. Het heeft een bepaalde smaak die mij aan vroeger doet denken. Zelf maken heeft wel voordelen, want zo bepaal ik zelf wat ik er in doe. Ook maak ik de saus niet alleen aan met mayonaise maar ook met Griekse yoghurt dat maakt hem wat ‘lichter’ van smaak. Deze saus is ideaal om groenten en chips in te dippen.

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Dressings & sauzen, Eetspiratie OriginalsKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

200

milliliter
Tijd totaal

10

minuten

Dit recept voor zelfgemaakte fiësta dipsaus (mijn favoriete dipsaus) is altijd handig om te hebben voor als je het zakje niet in huis hebt!

Ingrediënten

  • 1 teentjes knoflook geraspt

  • halve ui geraspt

  • 2 theelepels zwarte peper grof gemalen

  • 1 mespunt cayennepeper (maximaal een halve theelepel)

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder

  • 1 flinke snuf zout

  • halve theelepel mosterd

  • 1 theelepel honing

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

  • Rasp de ui en de knoflook boven een grote kom. Voeg de mosterd, honing, paprikapoeder(s), cayennepeper, zwarte peper en een snuf zout toe.
  • Meng dit door elkaar tot je een papje krijgt.
  • Voeg de mayonaise en de Griekse yoghurt toe en meng dit goed door elkaar. Proef of de smaak naar wens is. Wil je hem zoeter of pittiger? Voeg dan nog wat van de bovenstaande ingrediënten toe.
  • De saus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE