Eetspiratie » Zelfgemaakte fiësta dipsaus
Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus, handig voor als je het bekende kant en klare zakje niet in huis hebt! Deze saus is voor mij echt jeugdsentiment. Toen ik jong was aten wij thuis altijd chips en/of groenten (komkommer en bleekselderij) met dipsaus in het weekend. Onze lievelingsdipsaus was de fiësta dipsaus. Deze saus maakte je aan met een scheutje water en mayonaise. Deze saus heb ik geprobeerd na te maken en het is best goed gelukt.

Deze dipsaus vind ik zo lekker omdat hij heel peperig en pittig is. Het heeft een bepaalde smaak die mij aan vroeger doet denken. Zelf maken heeft wel voordelen, want zo bepaal ik zelf wat ik er in doe. Ook maak ik de saus niet alleen aan met mayonaise maar ook met Griekse yoghurt dat maakt hem wat ‘lichter’ van smaak. Deze saus is ideaal om groenten en chips in te dippen.

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Mijn saus maak ik wel wat pittiger dan ‘het origineel’ want er mag wat mij betreft lekker veel zwarte peper in. Het gerookt paprikapoeder geeft deze saus een beetje een rokerige smaak en de cayennepeper of chilipoeder geeft het nog meer pit. Heb je geen knoflookpoeder of uienpoeder in huis? Neem dan een geraspt teentje knoflook en een halve geraspte ui als alternatief. Swap de yoghurt en mayonaise voor een plantaardige variant en de honing voor ahornsiroop of agavesiroop om je fiësta dip vegan te maken.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Homemade fiësta dipsaus
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.2 from 13 votes
Difficulty: makkelijk
Hoeveelheid

200

milliliter
Tijd totaal

10

minutes

Een recept voor zelfgemaakte fiësta dipsaus.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • 1,5 – 2 theelepels zwarte peper grof gemalen

  • 1 mespunt cayennepeper of chilipoeder (maximaal een halve theelepel)

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder

  • 1 flinke snuf zout

  • halve theelepel mosterd

  • 1 theelepel honing of ahornsiroop

  • 1 eetlepel (plantaardige) mayonaise

  • 2 eetlepels (plantaardige) Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel water (optioneel)

BEREIDING

  • Doe 2 eetlepels (plantaardige) Griekse yoghurt en 1 eetlepel (plantaardige) mayonaise in een kom. Voeg hieraan een halve theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel uienpoeder, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 2 theelepels paprikapoeder, een mespunt gerookt paprikapoeder, 1 theelepel mosterd en een theelepel honig of ahornsiroop toe
  • Meng dit door elkaar, proef en breng op smaak met zout en eventueel extra zwarte peper. Als de saus te dik is voeg je een eetlepel water toe om de saus een beetje te verdunnen.
  • In de koelkast is de fiësta dipsaus een paar dagen houdbaar.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.