Zelfgemaakte fiësta dipsaus, handig voor als je het bekende kant en klare zakje niet in huis hebt! Deze saus is voor mij echt jeugdsentiment. Toen ik jong was aten wij thuis altijd chips en/of groenten (komkommer en bleekselderij) met dipsaus in het weekend. Onze lievelingsdipsaus was de fiësta dipsaus. Deze saus maakte je aan met een scheutje water en mayonaise. Deze saus heb ik geprobeerd na te maken en het is best goed gelukt.
Deze dipsaus vind ik zo lekker omdat hij heel peperig en pittig is. Het heeft een bepaalde smaak die mij aan vroeger doet denken. Zelf maken heeft wel voordelen, want zo bepaal ik zelf wat ik er in doe. Ook maak ik de saus niet alleen aan met mayonaise maar ook met Griekse yoghurt dat maakt hem wat ‘lichter’ van smaak. Deze saus is ideaal om groenten en chips in te dippen.
Zelfgemaakte fiësta dipsaus
Mijn saus maak ik wel wat pittiger dan ‘het origineel’ want er mag wat mij betreft lekker veel zwarte peper in. Het gerookt paprikapoeder geeft deze saus een beetje een rokerige smaak en de cayennepeper geeft het nog meer pit.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE