Eetspiratie » Zelfgemaakte fiësta dipsaus
Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Zelfgemaakte fiësta dipsaus, handig voor als je het bekende kant en klare zakje niet in huis hebt! Deze saus is voor mij echt jeugdsentiment. Toen ik jong was aten wij thuis altijd chips en/of groenten (komkommer en bleekselderij) met dipsaus in het weekend. Onze lievelingsdipsaus was de fiësta dipsaus. Deze saus maakte je aan met een scheutje water en mayonaise. Deze saus heb ik geprobeerd na te maken en het is best goed gelukt.

Deze dipsaus vind ik zo lekker omdat hij heel peperig en pittig is. Het heeft een bepaalde smaak die mij aan vroeger doet denken. Zelf maken heeft wel voordelen, want zo bepaal ik zelf wat ik er in doe. Ook maak ik de saus niet alleen aan met mayonaise maar ook met Griekse yoghurt dat maakt hem wat ‘lichter’ van smaak. Deze saus is ideaal om groenten en chips in te dippen.

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

Mijn saus maak ik wel wat pittiger dan ‘het origineel’ want er mag wat mij betreft lekker veel zwarte peper in. Het gerookt paprikapoeder geeft deze saus een beetje een rokerige smaak en de cayennepeper geeft het nog meer pit.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Homemade fiësta dipsaus
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.

Zelfgemaakte fiësta dipsaus

5.0 van 4 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

200

milliliter
Tijd totaal

10

minuten

Dit recept voor zelfgemaakte fiësta dipsaus (mijn favoriete dipsaus) is altijd handig om te hebben voor als je het zakje niet in huis hebt!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 teentjes knoflook geraspt

  • halve ui geraspt

  • 2 theelepels zwarte peper grof gemalen

  • 1 mespunt cayennepeper (maximaal een halve theelepel)

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder

  • 1 flinke snuf zout

  • halve theelepel mosterd

  • 1 theelepel honing

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding:

  • Rasp de ui en de knoflook boven een grote kom. Voeg de mosterd, honing, paprikapoeder(s), cayennepeper, zwarte peper en een snuf zout toe.
  • Meng dit door elkaar tot je een papje krijgt.
  • Voeg de mayonaise en de Griekse yoghurt toe en meng dit goed door elkaar. Proef of de smaak naar wens is. Wil je hem zoeter of pittiger? Voeg dan nog wat van de bovenstaande ingrediënten toe.
  • De saus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)