Eetspiratie » Over Eetspiratie

Over Eetspiratie

Welkom bij Eetspiratie! Ik ben Simone, een gepassioneerde foodblogger met een missie om jou te inspireren over alles op het gebied van food. Via mijn blog wil ik mijn Indonesische roots en liefde voor koken en fotografie met jullie delen.

Als jong meisje keek ik vol bewondering mee in de keuken van mijn Indonesische oma Etty. Waar ik leerde over boemboe’s, het schoonmaken van taugé, rijst koken en honderden eitjes pellen. Ook denk ik vaak terug aan de gezellige (maar drukke) familiefeestjes en etentjes. Met een bordje eten op de trap en mijn ooms die gitaar speelden. Deze kostbare herinneringen hebben een diepe indruk mij achtergelaten en hebben mij geïnspireerd om dit te delen in de vorm van een blog.

Eetspiratie is inmiddels meer dan alleen een foodblog met recepten. Je vindt hier ook handige tips, trucs en interessante achtergrondinformatie over ingrediënten en kooktechnieken. Je zult zien dat ik naast Indofood recepten ook andere gerechten deel (vaak met Oosterse invloeden) en dat ik gek ben op groenten.

Mijn gerechten zijn misschien niet altijd authentiek, maar dat is juist waar mijn freestyle benadering van koken om draait. Ik verlies de originele smaken niet uit het oog. Dus, als je een recept tegenkomt waarvan je denkt: ‘dit is niet authentiek’, dan klopt dat! Het is mijn eigen creatieve draai, maar altijd met respect voor de oorspronkelijke smaken.

Op mijn blog volg ik niet altijd de trends, maar kook ik vooral waar ik van houd en wat ik lekker vind. Het liefst maak ik mijn gerechten zo kleurrijk mogelijk. Ik geloof dat de essentie van koken ligt in het plezier dat het met zich meebrengt. Daarom deel ik mijn eigen favoriete recepten, smaakcombinaties en experimenten. Bij mij draait het om koken met liefde, creativiteit en bovenal: fun!

Ik moedig je aan om te experimenteren met ingrediënten. Het draait namelijk het niet alleen om het volgen van recepten. Ga de keuken in, gebruik mijn recepten als leidraad en voeg je eigen persoonlijke touch toe. Ik leg de recepten stap voor stap uit, zodat je met vertrouwen de keuken in kunt stappen en de gerechten kunt bereiden.

Wat kun je vinden op Eetspiratie?

Recepten uit de Oosterse en Indonesische/Indische keuken. Ontdek de veelzijdigheid van de slowcooker en multicooker. Ik leer je stap voor stap hoe je met deze handige apparaten kunt koken. Als groente liefhebber deel ik ook veel heerlijke plantaardige/vegan recepten en groente-inspiratie. Ook vind je hier recepten budgetvriendelijke maaltijden en leer ik je op een makkelijke manier te ‘mealpreppen’ en restjes te verwerken. In mijn recepten geef ik ook tips en opties hoe je mét en zonder vlees kunt bereiden.

Youtube en andere social media

Wil je zien hoe ik mijn gerechten maak? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Hier deel ik video’s van allerlei recepten. Van nasi goreng tot rendang.

Op mijn andere social media kanalen kun je mijn dagelijkse bezigheden volgen, leuk je daar te zien!

Selamat makan!

Liefs Simone