Eetspiratie » Over Eetspiratie

Over Eetspiratie

Hoi! Welkom op mijn website Eetspiratie!

Ik ben Simone en heb een oneindige (Eet)spiratie. Door mijn Indonesische roots heb ik al van jongs af aan leren koken. Meekijken in de keuken van mijn oma, helpen met het schoonmaken van de taugé, eitjes pellen en eten opscheppen.

Als jong meisje heb ik goed opgelet. Mijn moeder is ook creatief in de keuken, zij kan met heel weinig hele lekkere dingen maken. Hierdoor is er vanaf jonge leeftijd altijd al interesse geweest in koken en heb ik veel liefde voor de Indofood keuken. Hierdoor is Eetspiratie ontstaan!

Het doel van Eetspiratie is om ten eerste de recepten door te geven aan mijn kinderen. En ten tweede om iedereen enthousiast te maken voor de Indofood keuken. Ik wil laten zien dat iedereen een rijsttafel kan maken. Als je alles met liefde bereid kan het nooit misgaan.

Eetspiratieproof

Ik heb een bepaalde stijl van koken. Mijn gerechten maak ik altijd met een ‘Eetspiratie touch’. Indofood gerechten maak ik in mijn eigen stijl en maak daarbij royaal gebruik van kruiden, specerijen en pepers. Ik kook vrijwel nooit met pakjes en zakjes, let op zout en suikers en probeer (stiekem) altijd zoveel mogelijk groenten aan een gerecht toe te voegen. Dus zie je een recept waarvan je denkt ‘dit is niet authentiek’, dat kan kloppen! Ik houd namelijk van freestylen in de keuken, maar ik verlies de ‘originele’ smaken niet uit het oog.

Slowcooking en de multicooker

Toen ik jaren geleden met bloggen begon heb ik veel mensen wegwijs en enthousiast gemaakt voor slowcooking. Nu is daar ook het koken met de multicooker bijgekomen. Via Eetspiratie wil ik mensen stap voor stap leren te koken met deze geweldige keukenapparaten die je leven veel makkelijker maken.

Youtube en andere social media

Wil je zien hoe ik mijn gerechten maak? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Hier deel ik video’s van allerlei recepten. Van nasi goreng tot rendang.

Op mijn andere social media kanalen kun je mijn dagelijkse bezigheden volgen, leuk je daar te zien!
Facebook – TwitterInstagramPinterest

Selamat makan!

Liefs Simone