Over Eetspiratie

Hoi! Mijn naam is Simone en dit is mijn website Eetspiratie.

Toen en nu…

Al vanaf dat ik klein was, vind ik koken geweldig! Dat komt waarschijnlijk mede door mijn Indonesische roots. Mijn oma stond uren in de keuken en kon heerlijk koken. Ik hielp haar van kleins af aan al met eitjes pellen en taugé schoon te maken. Vroeger hadden wij het niet al te breed. Van mijn moeder heb ik geleerd creatief te zijn in de keuken. Met weinig middelen kun je altijd iets lekkers op tafel zetten.

Inmiddels ben ik zelf moeder van twee dochters en run ik een eigen bedrijf waar een gezonde leefstijl centraal staat. Op deze website deel ik recepten die iedereen kan maken. Het is voor mij een uitdaging om iedereen enthousiast te maken voor het koken met kruiden en specerijen. Ik gebruik het liefst verse ingrediënten en maak van authentieke Oosterse recepten een moderne en ‘gezondere’ variant. Ik hou van lekkere en gezonde gerechten met veel groenten, want ik wil graag fit blijven en goed in mijn vel zitten. In deze drukke tijden is het ook fijn als het koken niet al te veel tijd kost of dat je een maaltijd al ruim van tevoren kunt klaarmaken.

Oosterse recepten en slowcooking

Ik kook dus graag met een Oosters tintje, maar maak ook zo nu en dan een uitstapje naar een andere wereldkeuken. Slowcooking is één van mijn favoriete manieren van eten bereiden en mijn website is één van de eerste sites die Nederlandstalige recepten voor de slowcooker aanbiedt. Slowcooking is uitstekend te combineren met de Oosterse keuken. Ik ben trots op mijn creaties: Indo pulled pork, de Indo pulled chicken en de spekkoekparfait.

Gezonde voeding

Wat ik onder gezonde voeding versta? In ons gezin eten wij onbewerkte voeding en daarmee bedoel ik: ‘zonder pakjes en zakjes’. We eten geen mega grote porties en ik varieer veel met verschillende producten. Het is een levensstijl waar we inmiddels aan gewend zijn. De kinderen pikken het ook heel makkelijk op. Tevens is het een uitdaging om elk recept zo simpel en gezond mogelijk te maken of in een modern jasje te steken. Ik maak mijn recepten dus graag: Eetspiratieproof! Maar we genieten ook regelmatig van een lekker frietje speciaal of een groot stuk nougatine taart! Dat mag af en toe best!

Social media Eetspiratie

Ik deel mijn recepten en dagelijkse bezigheden ook op social media. Ik zou het leuk vinden als je me volgt op FacebookTwitter, Instagram, Pinterest, Google+ of Youtube.

Liefs Simone