Eetspiratie » Springrolls
Springrolls

Springrolls

Springrolls zijn kleine kunstwerkjes, zo mooi zijn ze! Ze lijken misschien moeilijk te maken maar dat valt eigenlijk reuze mee. Als je rijstvellen hebt en een berg lekkere groente in je groentela, dan kom je al een heel eind. Een lekker dipsausje mag natuurlijk niet ontbreken.

Deze rolletjes zijn ook ideaal als je je koelkast wil leegmaken, restjes groenten snijd je in mooie reepjes en kun je in de rolletjes verwerken. Er is geen standaard recept voor springrolls, jij vult ze met wat je lekker vindt. Dit recept kun je aanhouden als een basis. Gebruik je eigen creativiteit en smaak om je eigen springrolls te vullen.

Het geheime wapen van elke keuken ninja
VDN Santokumes damaststaal - Elegance serie - VG-10 Japans damascus - 67 lagen staal

VDN Santokumes damaststaal – Elegance serie – VG-10 Japans damascus – 67 lagen staal

Voor als je op zoek bent naar een echt goed mes!

Hoe rol/vouw je springrolls?

  • Doe (hand)warm water in een grote kom en zet alle ingrediënten klaar.
  • Dompel een vel rijstpapier kort in het water zodat deze zacht wordt.
  • Leg het vel op een gladde ondergrond (bijvoorbeeld een snijplank).
  • Leg een beetje vulling onderaan het vel (houd 2 cm ruimte vrij aan de onderkant) in een lijn van links naar rechts en houd 1 centimeter aan beide zijkanten vrij.
  • Rol het vel met de vulling nu naar boven, halverwege het vel sla je beide zijkanten naar het midden.
  • Rol nu helemaal tot boven, het vel plakt uit zichzelf aan elkaar.
Springrolls

Springrolls

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Gang: Lunch, Bijgerecht, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Gemiddeld
Porties

10

stuks
Bereiding

45

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

45

minuten

Springrolls of lenterolletjes gevuld met groenten, rijstnoedels en verse kruiden. Voeg naar smaak kip, tofu of garnalen toe. Serveer de rolletjes met je favoriete dips.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 10-15 rijstvellen

  • 1-2 kropjes mini Romaine sla

  • 4 bosuitjes, in dunne reepjes gesneden

  • halve komkommer, in dunne reepjes gesneden

  • 2 wortels, in reepjes gesneden

  • half bosje koriander

  • half bosje bieslook

  • takjes verse munt

  • 100 gram gewelde mihoen (rijstnoedels)

  • naar wens: reepjes gebakken tahoe (tofu)/reepjes omelet/gebakken kip/voorgekookte of Hollandse garnalen/gerookte zalm/surimi

BEREIDING

  • Haal de slablaadjes van de kropjes en laat deze heel. Snijd 4 bosuitjes, een halve komkommer en 2 wortels in lange dunne reepjes. Zet ook alvast een kom met warm water klaar voor de rijstvellen.
  • Wel 100 gram mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak eventueel tahoe/ei/kip of garnalen naar wens.
  • Bereid de springrolls zoals in de tekst boven de receptenkaart beschreven. Wat je als eerste op het rijstvel legt zie je straks aan de buitenkant. Begin met twee blaadjes sla en leg hierop een aantal reepjes groente en een plukje mihoen. Daarop een paar takjes koriander en/of munt en rol het rijstvel op.
  • Leg de rolletjes op een bord bekleed met een bakpapiertje. Zorg ook dat ze niet tegen elkaar aanliggen zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Wil je ze meenemen in je lunchtrommel, verpak ze dan afzonderlijk in een stukje bakpapier.
  • Serveer de springrolls met dips zoals chilisaus of een lekkere miso pindasaus.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.