Springrolls

Springrolls

Springrolls zijn lekker, hip en gezond! Neem groenten en kruiden die je lekker vind en rol ze op in een rijstvel. Heerlijk met garnalen, tonijn, krab, tahoe of ei. Ook lekker met kip en reepjes mango. Met een lekker dipsausje van sojasaus, chilisaus of pindasaus is het helemaal compleet.

Deze rolletjes zijn ook ideaal als je je koelkast wil leegmaken, restjes groenten snijd je in mooie reepjes en kun je in de rolletjes verwerken. Gecombineerd met lekkere verse kruiden zoals munt, basilicum en koriander krijg je echt een smaakexplosie in je mond! Voor een snellere versie maak je een salade van de groenten die je lekker vind en hou je de sla blaadjes apart. Week de rijstvellen, leg er een sla blaadje op, schep er een royale lepel salade op en dan rollen maar!

Wat heb je nodig?

  • 1 verpakking rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko en supermarkt)
  • het binnenste kropje van een botersla of een krop baby Romaine sla
  • 2 bosuitjes in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote wortel in reepjes gesneden
  • halve komkommer in dunne reepjes gesneden
  • handje taugé schoongemaakt
  • tahoe (tofu) in reepjes gesneden en gebakken
  • takjes koriander
  • sprietjes bieslook
  • verse muntblaadjes
  • rijstnoedels of mihoen
  • optioneel: gepelde en gekookte garnalen of stukjes gekookte kip

Vulling voor springrolls

Hoe maak je het?

Het is bij deze rolletjes het lekkerst als je ze meteen na het maken opeet. Ook kun je ze meenemen als lunch maar zorg dan wel dat ze per stuk verpakt zijn anders drogen ze uit of gaan ze plakken.

Neem een rijstvel en dompel deze al ronddraaiend in een schaal met warm water. Als het vel zacht is leg hem dan op een gladde ondergrond zoals bijvoorbeeld een snijplank. Begin onderaan met het vullen van je springroll en laat de zijkanten vrij, begin bijvoorbeeld met de sla en leg daar de rest van de vulling op. Begin nu met rollen, na twee keer rollen vouw je links en rechts de zijkanten naar binnen, trek het rolletje strak en rol hem nu helemaal op. Het rijstvel plakt uit zichzelf aan elkaar.

Je dipt de rolletjes in een lekker sausje zoals pindasaus of ketjapsaus.

De rolletjes zijn erg lekker als lichte lunch of als voorgerechtje. Je kunt restjes opmaken uit de koelkast en deze rolletjes doen het prima bij een etentje. Eigenlijk kan alles erin wat je lekker vind, denk aan kip, zalm, krab, reepjes ei, noem maar op. Dus maak ook eens deze lekker springrolls, het is echt de moeite waard!

Springrolls

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*