Springrolls zijn kleine kunstwerkjes, zo mooi zijn ze! Ze lijken misschien moeilijk te maken maar dat valt eigenlijk reuze mee. Als je rijstvellen hebt en een berg met lekkere groente in je groentela dan kom je al een heel eind. Een lekker dipsausje mag natuurlijk niet ontbreken.
Deze rolletjes zijn ook ideaal als je je koelkast wil leegmaken, restjes groenten snijd je in mooie reepjes en kun je in de rolletjes verwerken. Er is geen standaard recept voor springrolls, jij vult ze met wat je lekker vindt.
Dit recept kun je aanhouden als een basis. Gebruik je eigen creativiteit en smaak om je eigen springrolls te vullen.
Hoe rol/vouw je springrolls?
- Doe (hand)warm water in een grote kom en zet alle ingrediënten klaar.
- Dompel een vel rijstpapier kort in het water zodat deze zacht wordt.
- Leg het vel op een gladde ondergrond (bijvoorbeeld een snijplank).
- Leg een beetje vulling onderaan het vel (houd 2 cm ruimte vrij aan de onderkant) in een lijn van links naar rechts en houd 1 centimeter aan beide zijkanten vrij.
- Rol het vel met de vulling nu naar boven, halverwege het vel sla je beide zijkanten naar het midden.
- Rol nu helemaal tot boven, het vel plakt uit zichzelf aan elkaar.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.