Eetspiratie » Springrolls
Springrolls

Springrolls

Springrolls zijn kleine kunstwerkjes, zo mooi zijn ze! Ze lijken misschien moeilijk te maken maar dat valt eigenlijk reuze mee. Als je rijstvellen hebt en een berg met lekkere groente in je groentela dan kom je al een heel eind. Een lekker dipsausje mag natuurlijk niet ontbreken.

Deze rolletjes zijn ook ideaal als je je koelkast wil leegmaken, restjes groenten snijd je in mooie reepjes en kun je in de rolletjes verwerken. Er is geen standaard recept voor springrolls, jij vult ze met wat je lekker vindt.

Dit recept kun je aanhouden als een basis. Gebruik je eigen creativiteit en smaak om je eigen springrolls te vullen.

Hoe rol/vouw je springrolls?

  • Doe (hand)warm water in een grote kom en zet alle ingrediënten klaar.
  • Dompel een vel rijstpapier kort in het water zodat deze zacht wordt.
  • Leg het vel op een gladde ondergrond (bijvoorbeeld een snijplank).
  • Leg een beetje vulling onderaan het vel (houd 2 cm ruimte vrij aan de onderkant) in een lijn van links naar rechts en houd 1 centimeter aan beide zijkanten vrij.
  • Rol het vel met de vulling nu naar boven, halverwege het vel sla je beide zijkanten naar het midden.
  • Rol nu helemaal tot boven, het vel plakt uit zichzelf aan elkaar.
Springrolls

Springrolls

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Lunch, Oosterse recepten, SaladesKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Rollen

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Springrolls (of lenterolletjes) maken is makkelijker dan je denkt!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 10-15 10-15 rijstvellen

  • 1-2 kropjes 1-2 mini Romaine sla

  • 4 4 bosuitjes

  • halve halve komkommer

  • 2 2 wortels

  • half bosje half koriander

  • half bosje half bieslook

  • takjes verse munt

  • 100 gram 100 gewelde mihoen (rijstnoedels)

  • naar wens: reepjes gebakken tahoe (tofu)/reepjes omelet/gebakken kip/voorgekookte of Hollandse garnalen/gerookte zalm/surimi

Bereiding:

  • Haal de slablaadjes van de kropjes en laat deze heel. Snijd alle groenten in lange dunne reepjes. Zet alle groenten klaar in schaaltjes. En zet ook alvast een kom met warm water klaar voor de rijstvellen.
  • Wel de mihoen en bak eventueel tahoe/ei/kip of garnalen naar wens. Maak alvast de dipsausjes die je bij de springrolls wilt serveren. Je kunt kiezen voor chilisaus, pindasaus of een een simpele sojasaus dip met sesamolie of een dipsaus die jij lekker vindt.
  • Bereid de springrolls zoals hierboven beschreven. Wat je als eerste op het rijstvel legt zie je straks aan de buitenkant. Doe een beetje van alles wat in je springroll en rol hem op!
  • Wil je springrolls meenemen als lunch? Verpak ze dan goed per stuk zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)