Eetspiratie » Volkoren pasta met garnalen
Pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

Snelle en simpele gerechten zijn een must om in je kookrepertoire te hebben. Pastagerechten zijn altijd lekker, vullend en staan redelijk snel op tafel. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om een goed gevuld bordje eten op tafel te zetten.

Ik kook zo nu en dan met garnalen. Als ik garnalen op tafel zet kies ik bijna altijd voor gekookte diepvries garnalen of verse kleine Hollandse garnalen. De verse garnalen verwerk ik het liefst op de dag van aankoop.

Dit pasta gerecht kun je natuurlijk maken met verschillende soorten pasta. Heb je geen volkorenpasta? Neem dan gewoon de pasta die je in huis hebt. en ben je niet zo fan van garnalen of heb je ze niet in huis? Je kunt dit gerecht ook prima maken met kip. Kijk hier voor een tip om lekkere zachte kipstukjes te maken voor bij deze pasta.

Volkoren pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met een paar simpele ingrediënten kun je snel een ‘luxe’ pasta met garnalen op tafel zetten.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 300-350 gram 300-350 volkoren pasta

  • 1 1 citroen (rasp en sap)

  • 3 tenen 3 knoflook

  • halve halve tot hele theelepel gedroogde chiliflakes

  • 150 gram 150 (of meer naar wens) diepvries doperwten

  • 200 gram 200 (of meer naar wens) Hollandse garnalen

  • 1 eetlepel 1 olie

  • zout en peper naar smaak

  • verse basilicum blaadjes

  • optioneel: knoflookcroutons vermalen tot kruimels

Bereiding:

  • Kook de pasta in een ruime pan water met een snufje zout.
  • Rasp de knoflook en de citroen. Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan en fruit de geraspte knoflook aan met de citroenrasp en de chiliflakes. Doe dit op een laag vuurtje zodat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze kort aan.
  • Als de pasta bijna gaar is doe je de erwten bij de pasta in het kookwater, kook deze kort mee. Zet het vuur laag en schep de gare pasta met een tang over uit de pan in de koekenpan, het is niet erg als er wat kookvocht meekomt.
  • Als alle pasta in de koekenpan zit giet het kookvocht dan door een vergiet zodat je de erwten kunt opvangen, voeg deze toe aan de pasta met garnalen.
  • Knijp nu de citroen uit boven de koekenpan en zet het vuur even hoog, schep het geheel goed om en breng het op smaak met zout lekker veel verse zwarte peper. Schep het op een groot bord en strooi er verse basilicumblaadjes overheen.
  • Voor extra crunch kun je er nog vermalen knoflookcroutons overheen strooien. Drizzle er nog een beetje olijfolie overheen en maak het af met extra veel vers gemalen zwarte peper.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)