Pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

Dit is een simpel pasta gerecht met weinig ingrediënten, erg handig voor een doordeweekse dag. Want snel en simpel koken ‘moeten’ we helaas allemaal weleens. Deze volkoren pasta met Hollandse garnalen is een perfect gerecht voor een drukke dag. Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel. Je kunt natuurlijk ook kip gebruiken als je garnalen niet zo lekker vindt.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 – 250 gram volkoren pasta
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • snufje gedroogde chiliflakes naar wens
  • 100 gram diepvries doperwten
  • handje verse basilicumblaadjes
  • grote of kleine garnaaltjes, de hoeveelheid kun je zelf bepalen
  • olie om in te bakken
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: gekruid broodkruim

Hoe maak je het?

Kook de pasta in ruim water met een snufje zout. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en bak de geraspte knoflook met de citroenrasp en de chiliflakes. Doe dit op een laag vuurtje zodat de knoflook niet verbrand.

Voeg de garnalen toe en bak deze kort aan. Als de pasta bijna gaar is doe je de erwten bij de pasta in het kookwater, kook deze kort mee. Zet het vuur laag en schep de gare pasta met een tang over uit de pan in de koekenpan, het is niet erg als er wat kookvocht meekomt.

Als alle pasta in de koekenpan zit giet het kookvocht dan door een vergiet zodat je de erwten kunt opvangen, voeg deze toe aan de pasta met garnalen. Knijp nu de citroen uit boven de koekenpan en zet het vuur even hoog, schep het geheel goed om en breng het op smaak met zout lekker veel verse zwarte peper. Schep het op een groot bord en strooi er verse basilicumblaadjes overheen.

Maak deze pasta nog lekkerder door er krokante broodkruim overheen te strooien. Dit broodkruim maak je heel eenvoudig zelf van restjes brood. Lees hier hoe je krokant broodkruim maakt.

Krokant broodkruim

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*