Eetspiratie » Volkoren pasta met garnalen
Pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen, een gerecht dat binnen no time op tafel staat. Snelle en simpele gerechten zijn een must om in je kookrepertoire te hebben. Pastagerechten zijn altijd lekker, vullend en vallen meestal goed in de smaak. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit recept. Handig voor een drukke doordeweekse dag of lui weekend.

Ik kook af en toe met garnalen. Als ik garnalen op tafel zet kies ik bijna altijd voorgekookte diepvries garnalen. Kleine Hollandse garnalen gebruik ik ook zo nu en dan. Verse garnalen verwerk ik het liefst op de dag van aankoop.

Volkoren pasta met garnalen

Dit pasta gerecht kun je maken met verschillende soorten pasta. Heb je geen volkorenpasta? Neem dan gewoon de pasta die je in huis hebt. Mijn voorkeur gaat uit naar de volkoren variant omdat deze beter vult en je langer een verzadigd gevoel hebt. Ik gebruikte voor dit recept spaghetti maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken. Ik houd van spaghetti omdat ze op noedels lijken. Voor extra kleur en smaak voeg ik diepvriesdoperwten toe, deze kun je heel makkelijk meekoken in het pastawater. En verse basilicum mag natuurlijk niet ontbreken. Een royale hoeveelheid verse peper maakt dit gerecht compleet.

Volkoren pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met een paar simpele ingrediënten kun je snel een ‘luxe’ pasta met garnalen op tafel zetten.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300-350 gram volkoren pasta

  • 1 biologische citroen (rasp en sap)

  • 3 tenen knoflook geraspt

  • halve tot hele theelepel gedroogde chili vlokken

  • 150 gram diepvries doperwten

  • 200 gram Hollandse garnalen (of meer naar wens)

  • 1 eetlepel olie

  • zout en peper naar smaak

  • verse basilicum blaadjes

  • optioneel: knoflookcroutons vermalen tot kruimels

BEREIDING

  • Kook de pasta in een ruime pan water met een royale snuf zout.
  • Rasp 3 tenen knoflook en de schil van een biologische citroen. Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan en fruit de geraspte knoflook aan met de citroenrasp en een halve tot hele theelepel chili vlokken. Doe dit op een laag vuurtje zodat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze kort aan.
  • Als de pasta bijna gaar is doe je de erwten bij de pasta in het kookwater, kook deze kort mee. Zet het vuur laag en schep de gare pasta met een tang over uit de pan in de koekenpan, het is niet erg als er wat kookvocht meekomt.
  • Als alle pasta in de koekenpan zit giet het kookvocht dan door een vergiet zodat je de erwten kunt opvangen, voeg deze toe aan de pasta met garnalen.
  • Knijp nu de citroen uit boven de koekenpan en zet het vuur even hoog, schep het geheel goed om en breng het op smaak met zout lekker veel verse zwarte peper. Schep het op een groot bord en strooi er verse basilicumblaadjes overheen.
  • Voor extra crunch kun je er nog vermalen knoflookcroutons overheen strooien. Drizzle er nog een beetje olijfolie overheen en maak het af met extra veel vers gemalen zwarte peper.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.