Eetspiratie » Pangsit goreng met kip en garnaal
Pangsit met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Pangsit goreng met kip en garnaal, een heerlijke gefrituurde Indische snack met een verrassende vulling. Deze feestelijke hapjes zijn altijd een succes. Serveer ze met een lekkere dipsaus bij de borrel, een feestje of de rijsttafel.

Eerder deelde ik twee recepten voor pangsit goreng. Ik maakte een simpele variant met gehaktvulling en een variant met kip en bieslook. Deze keer gebruik ik een iets luxere vulling namelijk, garnalen. Garnalen zijn een beetje zoet van smaak en samen met kipgehakt krijg je hele lekkere pangsit. Een heerlijk hapje voor op bijvoorbeeld een Oosterse borrelplank.

Pangsit goreng met kip en garnaal

Pangsit smaakt natuurlijk het lekkerst met een dipsaus. Chilisaus met een kneepje limoensap en een theelepel Thaise vissaus vind ik hier perfect bij. Een dip van sojasaus met een beetje sesamolie is simpel maar ook erg lekker. Het vouwen van pangsit is helemaal niet zo moeilijk. In de receptenkaart vind je een handige vouwinstructie. Maar in principe kun je de pangsit vouwen in welke vorm jij maar wilt. Het oog wil ook wat maar het gaat uiteindelijk om de smaak. Als je de vouwinstructie volgt kan het eigenlijk niet misgaan.

Je kunt pangsit ook invriezen. Na het vouwen verdeel je de pangsit op een bord of dienblad en deze zet je in de vriezer. Als ze volledig zijn bevroren kun je ze bij elkaar in een zak doen zonder dat ze aan elkaar bevriezen.

Onmisbaar in de Aziatische keuken
Blackwell Wadjan Wokpan - Gietijzer - 32 cm - Zwart

Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart

Geschikt voor alle warmtebronnen.

Pangsit goreng met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Gang: Bijgerecht, SnackKeuken: IndischNiveau: Gemiddeld
Porties

25

stuks
Voorbereiding

45

minuten
Kooktijd (frituren)

20

minuten
Totale tijd

1

uur 

5

minuten

Met de combinatie kip en garnaal maak je de lekkerste pangsit goreng.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 pak pangsit vellen (diepvries)

  • 150 gram kipgehakt (ongekruid)

  • 100 gram verse garnalen fijngehakt

  • 2 tenen knoflook geraspt

  • 2 bosuitjes (het groene gedeelte) fijngesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • chiliflakes naar smaak

  • 1 eetlepel limoensap

  • 1 theelepel limoenrasp

  • 1 ei (alleen het eiwit)

  • rijstolie om in te frituren

  • optioneel: bij een te nat mengsel kun je een beetje maïzena aan de vulling toevoegen

BEREIDING

  • Haal de pangsit vellen uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  • Meng in een kom 150 gram kipgehakt met 100 gram fijngehakte garnalen, 2 tenen geraspte knoflook, het groene gedeelte van 2 bosuitjes, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel limoenrasp en chiliflakes maar smaak. Meng dit goed door elkaar en zet koel weg tot gebruik.
  • Als de pangsit vellen ontdooit zijn kun je gaan vouwen. Scheid een eitje en vang het eiwit op om straks de pangsit mee te ‘plakken’. Het eigeel heb je niet nodig.
  • Haal de vulling uit de koelkast en leg de velletjes klaar. Bestrijk de randen van het velletje met eiwit, schep er een theelepeltje van het mengsel op en vouw de pangsit dicht. Volg de stappen hieronder. Dit zijn 2 verschillende vormen. Kijk welke vorm je het makkelijkst vouwen vind.Pangsit vouwen
  • Verhit een wok met olie om de pangsit in te frituren. Zorg dat de pangsit helemaal onder staat tijdens het bakken. Als de pangsit bruin is, is hij klaar. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Serveer warm met de dipsausjes die je lekker vindt.Pangsit goreng

AANTEKENINGEN

  • De vellen voor pangsit kun je kopen bij de toko. Deze velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en zout. Ze worden ook wel wontonvellen genoemd. Ontdooi de velletjes en bedek deze steeds met een vochtige theedoek om uitdrogen tegen te gaan. Vellen die je over hebt kun je gewoon weer terug invriezen.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!