Eetspiratie » Pangsit goreng met kip en garnaal
Pangsit met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal

Ik heb al verschillende recepten gedeeld voor pangsit goreng en deze met kip en garnaal mag niet ontbreken op mijn blog. Kipgehakt samen met garnaal is een lekkere verrassende combinatie. Deze producten hebben niet veel smaakmakers nodig omdat ze van zichzelf al lekker zijn. Less is more in dit recept.

Eerder deelde ik twee recepten voor pangsit goreng. Ik maakte een simpele variant met gehaktvulling en een variant met kip en bieslook. Deze keer gebruik ik een iets luxere vulling namelijk, garnalen. Garnalen zijn een beetje zoet van smaak en samen met kipgehakt krijg je een hele lekkere pangsit.

Pangsit smaakt natuurlijk het lekkerst met een dipsaus. Chilisaus met een kneepje limoensap en een theelepel Thaise vissaus vind ik hier perfect bij. Een dip van sojasaus met een beetje sesamolie is simpel maar ook erg lekker.

Pangsit goreng met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: IndofoodKeuken: Indofood, Hartige hapjes
Hoeveelheid

25

stuks
Voorbereiding

45

minuten
Frituren

20

minuten
Tijd totaal

1

uur 

5

minuten

Met de combinatie kip en garnaal maak je de lekkerste pangsit goreng.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 pak 1 pangsit vellen (diepvries)

  • 150 gram 150 kipgehakt (ongekruid)

  • 100 gram 100 verse garnalen

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 2 bosuitjes (het groene gedeelte)

  • 2 eetlepels 2 sojasaus

  • chiliflakes naar smaak

  • 1 eetlepel 1 limoensap

  • 1 theelepel 1 limoenrasp

  • 1 1 ei (alleen het eiwit)

  • rijstolie om in te frituren

  • optioneel: bij een te nat mengsel kun je een beetje maïzena aan de vulling toevoegen

Bereiding:

  • Hak de garnaal met een mes zo fijn mogelijk. Snipper de knoflook en snijd de bosui heel fijn.
  • Meng in een kom het kipgehakt met de gehakte garnalen, knoflook, bosui, sojasaus, limoensap, limoenrasp en de chiliflakes. Zet koel weg tot gebruik. Laat ondertussen de pangsit vellen ontdooien.
  • Als de pangsit vellen ontdooit zijn kun je gaan vouwen. Scheid een eitje en vang het eiwit op om straks de pangsit mee te ‘plakken’. Het eigeel heb je niet nodig.
  • Haal de vulling uit de koelkast en leg de velletjes klaar. Bestrijk de randen van het velletje met eiwit, schep er een theelepeltje van het mengsel op en vouw de pangsit dicht. Volg de stappen hieronder. Dit zijn 2 verschillende vormen. Kijk welke vorm je het makkelijkst vouwen vind.Pangsit vouwen
  • Verhit een wok met olie om de pangsit in te frituren. Zorg dat de pangsit helemaal onder staat tijdens het bakken. Als de pangsit bruin is, is hij klaar. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Serveer warm met de dipsausjes die je lekker vindt.Pangsit goreng

Aantekeningen

  • De vellen voor pangsit kun je kopen bij de toko. Deze velletjes zijn gemaakt van bloem, ei en zout. Ze worden ook wel wontonvellen genoemd. Ontdooi de velletjes en bedek deze steeds met een vochtige theedoek om uitdrogen tegen te gaan. Vellen die je over hebt kun je gewoon weer terug invriezen.
  • Pangsit kun je ook invriezen. Dit doe je nadat je ze gevouwen hebt. Verspreid de gevouwen pangsit uit op een bord of plaat en laat ze bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je bij elkaar in een zak doen.
  • Deze krokante hapjes zijn lekker als tussendoortje of snack maar ik maak ze meestal tijdens de feestdagen of met feestelijke gelegenheden. Ze passen ook prima op een Oosterse borrelplank.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)