Als er iets te vieren valt dan is het eerste wat mijn jongste dochter vraagt, ‘gaan we dan borrelen’? Euh, je bent veel te jong om te borrelen! Maar volgens haar is borrelen een dienblad vol lekkere hapjes minus de alcohol, bij voorkeur aan de salontafel kijkend naar een film. Dus zo nu en dan plannen wij een gezellig ‘borrelavondje’ met het gezin. Hiervoor bedacht ik een Oosterse borrelplank. Een handige plank voor feestelijke gelegenheden, of gewoon voor de gezelligheid!
Ik noem het een Oosterse borrelplank, maar eigenlijk is het gewoon een dienblad met voornamelijk Indofood. Wij houden daar nu eenmaal van! Er zijn zoveel lekkere snacks en hapjes en die doen het altijd goed bij een feestje. Maar het komt ook regelmatig voor dat wij zomaar een filmavondje inplannen en dan in plaats van avondeten deze borrelplank maken. Dit artikel is bedoeld ter inspiratie. Je kunt er zelf je fantasie op loslaten.
Hoe maak je een borrelplank?
Zoek een mooie grote plank of dienblad waar je de hapjes op gaat serveren. De bedoeling van een borrelplank is dat je van alles wat kunt proeven. Maak de hapjes dus niet te groot, Het is niet de bedoeling dat je na 3 hapjes al vol zit. Combineer gerechtjes met verschillende texturen. Kies voor iets met een crunch, iets zachts, iets hartigs en iets zoets. Groente, fruit en dips mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Maak er vooral een mooi en kleurrijk geheel van!
Je kunt natuurlijk veel hapjes kant en klaar kopen, maar zelf maken is vaak nog veel lekkerder. Een combinatie van zelf maken en aanvullen met hapjes uit de supermarkt is natuurlijk ook een optie. Je moet het jezelf ook niet te moeilijk maken. Ik leg in dit artikel uit wat ik op mijn borrelplank serveer en geef daarbij ook de link naar de recepten. Ik maak de hapjes dan wel in een kleinere variant. Dit kun je naar eigen inzicht aanpassen.
Mijn Oosterse borrelplank
Ik heb gekozen voor een verschillende hapjes, aangevuld met groenten, fruit en lekkere crunchy snacks zoals kroepoek en bijvoorbeeld pinda’s. Sommige hapjes zijn warm en die kun je prima voorbereiden. Voor het serveren warm je alles even op, ondertussen kun je de plank gaan opmaken. Zorg dat elk plekje gevuld is.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.