Je hebt gehaktballetjes en gehaktballetjes. Deze zijn lekker én krokant. Het is een perfecte snack, borrelhapje of een lekkere variatie op de bekende ‘bitterbal”. Ze passen prima op een Oosterse borrelplank. Met pittige dips zoals chilisaus of sambal mayonaise heb je een heerlijk Indisch hapje.
Deze krokante Indische gehaktballetjes worden licht gefrituurd. Het bakken vergt een beetje aandacht want het balletje moet vanbinnen natuurlijk ook gaar worden. Bak ze rustig rondom bruin, blijf erbij en laat ze niet verbranden. Test een balletje door deze door te snijden om te kijken of het gehakt gaar is. Is het gehakt nog roze? Dan moeten ze nog iets langer.
Paneren
Goed paneren is belangrijk in dit recept. Zet voordat je gaat beginnen alles klaar. Je hiervoor 3 borden nodig.
- een diep bord met ruim bloem
- een diep bord met 2 tot 3 geklutst eieren
- een diep bord met ruim paneermeel
De gekruide gehaktballetjes haal je eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg dat het hele gehaktballetje bedekt is met paneermeel. Als je alles gepaneerd hebt zet je de gepaneerde balletjes nog even in de koelkast om ze op te laten stijven. Ondertussen ruim je de keuken op!
Tip:
Wil je er zeker van zijn dat je gehaktballetjes goed op smaak zijn? Maak dan het mengsel en paneer alvast een of twee balletjes. Bak deze en proef of de smaak naar wens is. Zo niet dan kun je nu nog je gehaktmengsel aanpassen. Voeg dan nog extra ingrediënten toe zoals bijvoorbeeld zout, sambal of citroensap.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE