Eetspiratie » Speltpoffertjes
Speltpoffertjes

Speltpoffertjes

Speltpoffertjes, lekkere luchtige poffertjes die je eet met een beetje boter en stroop. Soms wil je weleens iets anders dan pannenkoeken en wat bak je dan? Poffertjes natuurlijk. Ooit kocht ik in een gekke bui een poffertjespan en ik gebruik hem niet wekelijks maar ik vind het handig om in huis te hebben. Op zondagochtend maak ik graag een gezellig ontbijtje en poffertjes zijn dan altijd een goed idee.

Ik gebruik voor poffertjes volkoren (spelt)meel of gewoon bloem. De volkoren variant zijn iets steviger van structuur. Je kunt ook een mengsel maken van de helft bloem en de helft meel. Er zit redelijk wat bakpoeder in poffertjes, zo worden ze ze lekker dik en luchtig.

Speltpoffertjes

Pannenkoeken bak je meestal in roomboter maar poffertjes bak ik liever met een klein beetje olie. Met een kwastje smeer ik de pan goed in zodat de poffertjes niet blijven plakken. Het beslag doe ik met een soeplepel of juslepel in de poffertjespan. Met behulp van twee spatels of een vork draai ik de poffertjes tussendoor een keer om. Zet het vuur niet te hoog want je wil niet dat ze verbranden.

Speltpoffertjes

Speltpoffertjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 5 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast en met behulp van een poffertjespan bak je de lekkerste fluffy poffertjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram speltmeel of speltbloem (of een combinatie daarvan)

  • 200 milliliter melk

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 2 eieren

  • neutrale olie

  • voor erbij: roomboter en ahornsiroop

BEREIDING

  • Maak een beslag van 200 gram bloem of speltmeel, 200 milliliter melk, 1 eetlepel bakpoeder en 2 eieren.
  • Kwast de poffertjespan in met een beetje olie en schenk het beslag in de vormpjes. Bak de poffertjes rondom bruin. Draai ze om met behulp van een satéprikker.
  • Serveer de poffertjes met ahornsiroop of honing of ouderwets met een klontje roomboter.

AANTEKENINGEN

  • Mijn dochter bedacht een recept met poffertjes namelijk de poffertjes salade. Dit is een combinatie van poffertjes met lekker veel vers fruit. Klik hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.