Eetspiratie » Speltpoffertjes
Speltpoffertjes

Speltpoffertjes

Soms wil je weleens iets anders dan pannenkoeken en wat bak je dan? Poffertjes natuurlijk. Ooit kocht ik in een gekke bui een poffertjespan en ik gebruik hem niet wekelijks maar ik vind het handig om in huis te hebben. Op zondagochtend maak ik graag een gezellig ontbijtje en poffertjes zijn dan altijd een goed idee.

Ik gebruik voor poffertjes volkoren (spelt)meel of gewoon bloem. De volkoren variant zijn iets steviger van structuur. Je kunt ook een mengsel maken van de helft bloem en de helft meel.

Pannenkoeken bak je meestal in roomboter maar poffertjes bak ik liever met een klein beetje olie. Met een kwastje smeer ik de pan in en schenk het beslag met een soeplepel of juslepel in de pan. Met behulp van 2 spatels of een vork draai ik de poffertjes tussendoor een keer om.

Speltpoffertjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, OntbijtKeuken: ZoetighedenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast en met behulp van een poffertjespan bak je de lekkerste fluffy poffertjes.

Ingrediënten

  • 200 gram meel of bloem

  • 200 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 2 eieren

  • neutrale olie

  • voor erbij: roomboter en ahorn siroop

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van het meel en/of bloem, melk, bakpoeder en eieren.
  • Kwast de poffertjespan in met een beetje olie en schenk het beslag in de vormpjes. Bak de poffertjes rondom bruin.
  • Serveer de poffertjes met ahorn siroop of honing of ouderwets met een klontje roomboter.

Aantekeningen

  • Mijn dochter bedacht een recept met poffertjes namelijk de poffertjes salade. Dit is een combinatie van poffertjes met lekker veel vers fruit. Klik hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE