Speltpoffertjes

Speltpoffertjes

Poffertjes eten wij hier het liefst als ontbijt op een luie zondagochtend. Ze zijn het allerlekkerst met een klontje roomboter en een drizzle ahorn siroop. Maar ook met vers fruit en een toefje (kokos)slagroom zijn ze overheerlijk. Ik gebruikt speltmeel om deze poffertjes te bakken. Dit is mijn recept voor speltpoffertjes.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 250 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • (kokos)olie om in te bakken
  • voor erbij: roomboter en ahorn siroop

Hoe maak je het?

Maak een mooi beslag van bovenstaande ingrediënten en verhit een scheutje olie in een (poffertjes) pan. Smeer met een kwastje de olie uit in de pan zodat deze gelijkmatig verdeeld wordt.

Heb je geen poffertjespan? Bak dan mini pannenkoekjes van het beslag. Een poffertjespan is wel het handigst om ‘echte’ poffertjes te bakken.

Lekkere toppings voor poffertjes zijn, ahornsiroop, honing, kokosbloesemsuiker of aardbeienjam. Of je maakt er een heerlijke poffertjes salade van, bedacht door mijn dochter. Kijk hier voor het recept.

Poffertjes salade

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Hartelijk bedankt voor je recept van speltpoffertjes!
    De kinderen hebben ervan gesmuld, heerlijk!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*