Speltpoffertjes, lekkere luchtige poffertjes die je eet met een beetje boter en stroop. Soms wil je weleens iets anders dan pannenkoeken en wat bak je dan? Poffertjes natuurlijk. Ooit kocht ik in een gekke bui een poffertjespan en ik gebruik hem niet wekelijks maar ik vind het handig om in huis te hebben. Op zondagochtend maak ik graag een gezellig ontbijtje en poffertjes zijn dan altijd een goed idee.
Ik gebruik voor poffertjes volkoren (spelt)meel of gewoon bloem. De volkoren variant zijn iets steviger van structuur. Je kunt ook een mengsel maken van de helft bloem en de helft meel. Er zit redelijk wat bakpoeder in poffertjes, zo worden ze ze lekker dik en luchtig.
Speltpoffertjes
Pannenkoeken bak je meestal in roomboter maar poffertjes bak ik liever met een klein beetje olie. Met een kwastje smeer ik de pan goed in zodat de poffertjes niet blijven plakken. Het beslag doe ik met een soeplepel of juslepel in de poffertjespan. Met behulp van twee spatels of een vork draai ik de poffertjes tussendoor een keer om. Zet het vuur niet te hoog want je wil niet dat ze verbranden.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE