Pannenkoeken zonder ei. Hoe bak je vegan pannenkoeken en zijn ze net zo lekker? Melk kun je prima vervangen door een een plantaardige variant. Maar wat gebruik je als alternatief voor ei? Het is misschien wel het eerste recept dat je leert: pannenkoeken bakken. Het is heel eenvoudig, bloem, ei, melk en that’s it. Maar hoe maak je pannenkoeken zonder deze ingrediënten? Het is een stuk makkelijker dan je denkt. Misschien is het even oefenen – omdat het iets anders bakt dan het standaard recept – maar de smaak is er niet minder om.
Uiteindelijk gaat het bij pannenkoeken toch een beetje om de toppings. Jam, stroop, maple syrup (ahorn siroop), poedersuiker, fruit of yoghurt noem maar op. De pannenkoek is je basis en je leukt het op met andere lekkere smaakmakers. Elke week bak ik een stapel pannenkoeken voor het ontbijt en/of in de lunchtrommel. Koud smaakt het ook prima als tussendoortje. De pannenkoeken die over zijn bewaar ik in de koelkast. De volgende dag warm je ze even op in de koekenpan. Ze zijn ook goed in te vriezen, doe er dan wel een stukje bakpapier tussen.
Pannenkoeken zonder ei
Het enige grote verschil met de ‘standaard’ pannenkoeken is dat je bij het bakken van veganistische pannenkoeken ietsjes meer geduld moet hebben. Omdraaien gaat niet net zo soepel als bij de pannenkoeken mét ei. Maar als je een goede pan hebt met anti aanbak laag dan hoeft dat omdraaien geen probleem te zijn. Gebruik hiervoor een platte spatel of paletmes. Na een paar keer oefenen gaat het zeker lukken. Je kunt met dit beslag kleinere pannenkoekjes bakken, maar ook grotere dunne pannenkoeken die je op kunt rollen.
Heb je toevallig een bakplaat? Zo eentje die je gebruikt met kerst of in de zomer buiten. Deze plaat is ideaal om deze pannenkoeken op te bakken. Het kan zelfs zonder het gebruik van olie of (plantaardige) boter. In een koekenpan is een klein beetje olie of boter wel aan te raden.
Een ander lekker vegan pannenkoekjes recept is die van roze pannenkoekjes. Deze worden gemaakt met vegan (soja)yoghurt. Hierdoor worden ze lekker dik en luchtig. Bekijk hier het recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)