Avocado pannenkoekjes

Avocado pannenkoekjes

Met avocado kun je heel veel lekkere dingen maken. Je moet er een beetje van leren houden. Maar als je eenmaal avocado’s gebruikt in je gerechten wil je niet meer anders. Ze geven gerechten een lekkere romige smaak en gevoel. Je maakt er lekkere guacamole van of je verwerkt ze in een smoothie of een chocolademousse. Maar avocado’s zijn ook perfect om pannenkoekjes van te bakken. Je bakt er de meest fluffy pannenkoekjes mee.

Met dit recept kun je ongeveer 10 kleine pannenkoekjes bakken. En heb geduld, deze pannenkoekjes hebben een andere structuur dan pannenkoekjes die je van meel of bloem bakt. Dus laat ze eerst goed gaar worden aan een kant voordat je ze omdraait. Misschien dat de eerste mislukt, maar met een beetje geduld komt het goed.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 200 milliliter karnemelk of (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • mespunt vanillepoeder of theelepel vanille extract
  • 100 gram (spelt) meel
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • sap en rasp van een halve (biologische) citroen of limoen
  • (kokos) olie om in te bakken
  • optioneel: 1 eetlepel gesmolten boter (kijk hier hoe je snel boter smelt)
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Doe de avocado, de (karne) melk, de eieren, vanille, zout en de sap en rasp in een blender of maak het fijn met een staafmixer. Voeg daarna de gesmolten boter toe. Meng het bakpoeder met het speltmeel en voeg dit bij het avocado mengsel. Roer het geheel met een spatel goed door elkaar.

Het is een vrij dik mengsel, maar dat is ook de bedoeling. Verhit olie in een koekenpan en schep met een soep of juslepel drie kleine schepjes in de pan voor drie kleine pannenkoekjes.

Nu een belangrijk punt: zet het vuur niet te hoog! Wacht tot er bubbeltjes verschijnen aan de bovenkant voordat je hem omdraait. Dit beslag loopt een klein beetje uit maar als je geduld hebt en ze langzaam bakt dan worden het perfecte pannenkoekjes. Serveer ze met maple syrup of honing en geniet!

Avocado pannenkoekjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Helaas vielen de pannenkoeken hier toch uit elkaar, ondanks zorgvuldig en langdurig op laag vuur bakken… Maar ‘scrambled’ waren ze ook goed te eten hoor! ;-)

    • Hoi Vera, ja het is even oefenen met deze pannenkoekjes. Je zou altijd nog ietsje meer meel aan het beslag kunnen toevoegen zodat het wat steviger is. Maar of ze nu heel of scrambled zijn, dat maakt voor de smaak inderdaad niks uit. Leuk dat je ze hebt gemaakt! Groetjes, Simone

  2. Hoi hoi,

    Wat een goed recept !
    Kan de speltmeel ook weggelaten worden?
    Eigenlijk wil ik helemaal geen meel gebruiken, alleen maar avocado en ei of is dit “not done “?

    Groetjes

    Betty

    • Hoi Betty,
      Ik denk dat het beslag dan te vloeibaar is. Met banaan en ei (bananenpannenkoekjes) lukt dat wel maar de pannenkoekjes zijn dan niet heel erg stevig. Je zou er bijvoorbeeld ook havermout in kunnen doen ipv meel om ze wat steviger te maken. Succes! Groetjes, Simone

  3. Wat een origineel recept! Dacht dat ik “alles” met avocado al maakte (zoals avocadofriet en avocado-chocolademousse) maar over pannenkoeken heb ik nooit nagedacht.
    Bedankt voor het recept, ga ik zeker maken!
    Groetjes, Naomi

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*