Avocado pannenkoekjes, de oplossing voor zielige bruine avocado’s die niet meer mooi genoeg zijn voor guacamole. Deze groene vruchten zijn een soort mysterie. Je knijpt erin en ze zijn nog lang niet rijp. Je knippert een keer met je ogen en ze zijn ineens overrijp! Hoe dan? Daarom bewaar ik tegenwoordig mijn avocado’s in de koelkast. Zo ga je het rijpingsproces een beetje tegen en heb je minder snel kans op overrijpe exemplaren.
Je kunt pannenkoekjes bakken van banaan, pompoen en dus ook met gepureerde avocado. Vegan pannenkoeken (zonder ei), bak ik met appelmoes. Je kunt dus met verschillende gepureerde fruitsoorten pannenkoekjes bakken.
Avocado pannenkoekjes
Van dit recept kun je ongeveer 10 kleine pannenkoekjes bakken. En heb geduld, deze pannenkoekjes hebben een andere structuur dan pannenkoekjes die je van alleen meel of bloem bakt. Dus laat ze eerst goed gaar worden aan een kant voordat je ze omdraait. Misschien dat de eerste mislukt (zoals meestal bij pannenkoekjes), maar met een beetje geduld komt het goed.
Bak de pannenkoekjes niet te groot. Een juslepel beslag per pannenkoekje is voldoende. Wacht tot er bubbeltjes verschijnen en draai het pannenkoekje dan pas om. Ze smaken het lekkerst met honing of maple syrup (ahornsiroop).
Koekenpan Ø 32cm – Inductie – Anti-Aanbak – Alle Warmtebronnen – PTFE en PFAS vrij
Koekenpan Ø 32 cm – Inductie, anti-aanbak en PFAS-vrij. Perfect voor gezond bakken tot 400 °C. Aluminium pan met krasbestendige keramische coating en ergonomische koudgreep. Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasmachinebestendig.
Avocado pannenkoekjes
4
porties10
minuten10
minuten20
minutenMet de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 rijpe avocado
200 milliliter karnemelk
2 eieren
1 theelepel vanille extract
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
halve citroen (sap en rasp)
olie om in te bakken
snufje zout
BEREIDING
- Doe de avocado, karnemelk, eieren, vanille, zout en het sap en rasp van de citroen in een blender of pureer alles met een staafmixer.
- Meng het bakpoeder met bloem en het zout en voeg dit bij het avocado mengsel. Roer het geheel met een spatel goed door elkaar.
- Het is een dik en lobbig beslag en dat is ook de bedoeling. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 3 lepels beslag (voor 3 pannenkoekjes) in de pan. Bak de pannenkoekjes rustig bruin aan beide kanten.
- Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop of honing.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Pannenkoeken zonder ei
- 10 recepten met avocado
- De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken
- Romige avocado kipsalade
- Chocolademousse met avocado
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.