Wat bak je op een herfstachtige zondagochtend? Pompoen pannenkoekjes natuurlijk! Zorg dat je pompoenpuree in je koelkast of vriezer hebt en je kunt altijd lekkere pannenkoekjes bakken. Het beslag maken is eigenlijk net als een normaal pannenkoekenbeslag, alleen voeg je er in dit geval pompoenpuree aan toe. Hierdoor krijg je een lekker dik beslag en fluffy pannenkoekjes.
Nu snap ik dat je misschien niet standaard pompoenpuree in je koelkast hebt liggen. Ik bereid mijn pompoenen in de slowcooker en maak er dan meestal een paar extra zodat ik een voorraadje puree kan aanleggen. Kijk hier hoe ik mijn pompoenen in de slowcooker bereid.
Heb je geen slowcooker? Geen probleem! Je kunt natuurlijk een pompoen gewoon koken en pureren. Ik gebruik meestal een kleine oranje Hokkaido pompoen of een flespompoen. Deze snijd ik in blokjes en kook deze gaar in een pannetje water. En heb je geen tijd om een pompoen te snijden? Tegenwoordig kun je ook gesneden pompoenblokjes kopen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE