Eetspiratie » Pompoen pannenkoekjes
Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes, ontdek de heerlijke smaak van deze luchtige pannenkoekjes gemaakt met pompoenpuree. De puree zorgt voor een lekkere subtiele zoete smaak en maakt ze tegelijker tijd ook luchtig. Een goed vullend ontbijt, lunch of tussendoortje. Voeg er specerijen aan toe zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. En het leuke is je kunt ze gewoon het hele jaar door maken, en niet alleen in de herfst. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Als je aan de herfst denkt, denk je aan pompoenen. Ze zijn volop verkrijgbaar van september tot november. Daarna kun je op een koele plek tot een paar maanden bewaren. Maar je kunt ook pompoen eten in de zomer. Je kunt pompoen zelf invriezen of het hele jaar door bevroren kopen in blokjes in de supermarkt. Als je het invriest heb je er in de zomermaanden dus ook nog plezier van. En een andere (niet zo voor de hand liggende) optie zijn potjes babyvoeding. Ja, je leest het goed! In de supermarkt kun je potjes biologische pompoenpuree kopen en deze vind je tussen de babyvoeding. Deze potjes bestaan uit 100% pompoenpuree en dat is precies wat je nodig hebt om deze pannenkoekjes te maken.

Pompoen pannenkoekjes

Er zijn ook andere manieren om pompoenpuree te maken. Je kunt de pompoen koken maar ook bereiden in de slowcooker. De pompoen is zo zacht dat je de puree er zo uit kunt scheppen. Als je in dit recept plantaardige melk en plantaardige boter gebruikt, zijn deze pannenkoekjes vegan.

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

25

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Met pompoenpuree bak je heerlijke luchtige, zoete pannenkoekjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram pompoen puree

  • 400 gram bloem

  • halve eetlepel bakpoeder

  • 500 – 600 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 theelepel speculaas of koekkruiden

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 mespunt vanillepoeder (of 1 theelepel vanille extract)

  • (plantaardige) boter of olie om in te bakken

  • 1 theelepel ahornsiroop (+ extra als topping)

  • 1 theelepel citroenrasp

BEREIDING

  • Doe 400 gram bloem in een kom samen met een halve eetlepel bakpoeder, een mespunt kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden en 1 theelepel vanille poeder of extract. Meng dit met een vork door elkaar.
  • Schenk er eerst 500 milliliter melk bij en roer het beslag met een garde. Voeg de pompoen puree en 1 theelepel citroenrasp toe en roer dit er goed doorheen. Als het beslag te dik is voeg je de 100 milliliter resterende melk toe.
  • Verhit een klontje (plantaardige) boter in een grote koekenpan of kwast een klein beetje olie op de bodem van de pan. Ik gebruik voor de handigheid 2 pannen tegelijk. Schenk een laagje beslag in de pannen, zet het vuur ietsjes hoger en laat de pannenkoekjes langzaam garen aan een kant. De pannenkoekjes hebben een grootte van ongeveer een schoteltje.
  • Als er bubbeltjes ontstaan aan de bovenkant en het beslag een beetje gestold is dan draai je ze om. Dit gaat het beste met een paletmes of spatel.
  • Serveer de pannenkoekjes met een klodder (plantaardige) yoghurt, pure chocoladekrullen en een drizzle ahornsiroop (maple syrup).Pompoen pannenkoekjes

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.