Eetspiratie » Pompoen pannenkoekjes
Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Wat bak je op een herfstachtige zondagochtend? Pompoen pannenkoekjes natuurlijk! Zorg dat je pompoenpuree in je koelkast of vriezer hebt en je kunt altijd lekkere pannenkoekjes bakken. Het beslag maken is eigenlijk net als een normaal pannenkoekenbeslag, alleen voeg je er in dit geval pompoenpuree aan toe. Hierdoor krijg je een lekker dik beslag en fluffy pannenkoekjes.

Nu snap ik dat je misschien niet standaard pompoenpuree in je koelkast hebt liggen. Ik bereid mijn pompoenen in de slowcooker en maak er dan meestal een paar extra zodat ik een voorraadje puree kan aanleggen. Kijk hier hoe ik mijn pompoenen in de slowcooker bereid.

Heb je geen slowcooker? Geen probleem! Je kunt natuurlijk een pompoen gewoon koken en pureren. Ik gebruik meestal een kleine oranje Hokkaido pompoen of een flespompoen. Deze snijd ik in blokjes en kook deze gaar in een pannetje water. En heb je geen tijd om een pompoen te snijden? Tegenwoordig kun je ook gesneden pompoenblokjes kopen.

Pompoen pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

25

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Maak met een beetje pompoenpuree en een aantal andere ingrediënten de lekkerste fluffy pannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 1 pompoen (puree hiervan)

  • 150 gram bloem

  • 1 ei

  • 150 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 theelepel speculaas of koekkruiden

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 mespunt vanillepoeder of 1 theelepel vanille extract

  • roomboter

Hoe maak je het?

  • Doe de pompoenpuree in een kom samen met de bloem, ei, melk, kruiden, kaneel en vanille. Meng dit tot een dik en lobbig beslag. Vind je het te dik? Voeg dan extra melk toe.
  • Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak nu steeds 3 tot 4 pannenkoekjes per keer. Zet het vuur laag en laat de pannenkoekjes langzaam garen aan een kant.
  • Met een paletmes of spatel kijk je of ze loskomen van de pan en draait ze om. Hou ze warm en bak de rest.
  • Serveer de pannenkoekjes met een klodder Griekse yoghurt, chocoladekrullen en een drizzle honing of ahorn siroop (maple syrup).Pompoen pannenkoekjes

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

20 + 8 =