Eetspiratie » 4 tips voor het schillen van een pompoen
4 tips voor het schillen van een pompoen

4 tips voor het schillen van een pompoen

4 tips voor het schillen van een pompoen. Sommige pompoensoorten hoef je niet te schillen, maar ik doe dit het zelf het liefst wel. Een pompoen schillen en snijden kan een hele opgave zijn. Misschien denk je lekker zo’n pompoen, maar ik heb geen zin of de kracht om de schil eraf te halen. Ik maakte daarom een overzicht met handige tips om de schil op een makkelijk en vooral veilige manier te verwijderen.

Ik neem de kleine biologische oranje hoikaido pompoen als voorbeeld in dit artikel. Dit is de pompoen die ik zelf het meest eet. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden en geschilde pompoenblokjes kopen. Deze zijn vers te koop en je vindt ze ook in het vriesvak. Geen gedoe met schillen en snijden. Qua prijs zijn deze blokjes zelfs iets goedkoper dan een hele pompoen.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

4 tips voor het schillen van een pompoen
Bewaar dit artikel op één van jouw Pinterest borden.

4 tips voor het schillen van een pompoen

1. Dunschiller (handig voor blokjes)

Lekker voor de hand liggend, maar ik gebruik vaak een dunschiller om een pompoen te schillen. Ik snijd eerst het kontje en het topje eraf, snij de pompoen door de helft en schep de pitjes eruit. Dan leg ik de helften met de platte kant naar beneden en haal ik met de dunschiller de schil eraf. Vervolgens snijd ik de pompoen in plakken en de plakken in blokjes.

2. In de slowcooker (handig voor puree)

Als je een slowcooker hebt dan kun je hierin perfect je pompoen bereiden. Het enige wat je hoeft te doen in de pompoen voorzichtig door de helft snijden, de zaden verwijderen en de helften in de slowcooker te leggen. In dit artikel leg ik het precies uit. Als de pompoen gaar is kun je heel makkelijk het vruchtvlees uit de schil scheppen. De puree gebruik je voor soep of pannenkoekjes.

3. Koken in een pan

Een andere handige manier is om de gehele pompoen even kort te koken in water. Leg de pompoen in een pan warm water dat net aan de kook is voor ongeveer 10 minuten. Haal de pompoen voorzichtig uit de pan. Nu kun je de schil er makkelijk afschrapen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten.

4. In de oven

Eén van mijn favoriete manieren om pompoen te bereiden is deze te bakken in de oven. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Besprenkel het vruchtvlees met olie en bestrooi met peper en zout. Leg de helften met de platte kant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten op 200 graden. Als het goed is kun je zo het vruchtvlees eruit scheppen. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen.

Geroosterde blokjes pompoen zijn lekker om te eten als alternatief voor aardappel bijvoorbeeld. Maar die blokjes kun je ook pureren tot een soep. Door het roosteren krijgt de pompoen een lekkere smaak. Ik doe dit ook in mijn recept voor geroosterde pompoensoep. Bekijk hier het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)