Hoeveel verschillende soorten pompoensoep zijn er? Heel veel! Op Eetspiratie zijn er al twee te vinden maar er kan er altijd nog eentje bij. Vroeger had ik helemaal niks met pompoensoep, het ziet eruit als babyvoeding. Of ben ik de enige die dit vind? Maar ik ben de pompoen steeds meer gaan waarderen en hij is nu niet meer weg te denken uit mijn keuken. Dit keer maakte ik soep van geroosterde pompoen.
Het was niet alleen de structuur van de pompoen die ik vroeger wat minder vond, ook het slachten van zo’n pompoen vond ik maar onhandig. Maar toen ik experimenteerde met een pompoen in de slowcooker ontdekte ik dat je hem daarin perfect kunt laten garen. Je hoeft hem dan alleen te halveren, de pitten te verwijderen en de slowcooker doet het werk. Lees hier hoe je een pompoen gaart in de slowcooker.
Hoe schil je een pompoen?
Bij het garen van de pompoen in de slowcooker laat je de schil er gewoon omheen en lepel je het vruchtvlees eruit. Als je de pompoen wilt roosteren in de oven kun je er bij de flespompoen de schil er prima omheen laten. Ik gebruik meestal de kleine oranje Hokkaido pompoen. De schil hiervan kun je in principe ook eten maar ik schil deze liever. Ik gebruik hiervoor gewoon een dunschiller omdat de schil van deze pompoen vrij dun is.
Geroosterde pompoen
Waarom zou je de pompoen roosteren als je hem ook kunt koken? Heel simpel, voor de smaak! Geroosterde pompoen of gekookte pompoen smaakt totaal verschillend. De pompoen karamelliseert in de oven en dat is precies wat de soep lekker maakt. Het is misschien ietsjes meer werk maar als je koken leuk vindt is dat geen probleem. Naast pompoen zit er in deze soep zoete aardappel en een halve bol knoflook. En nee, de knoflook gaat niet overheersen. Deze wordt juist heerlijk zoet.
Pompoensoep met en zonder vlees
Deze pompoensoep is in de basis vega(n). Wat erg lekker is bij deze soep is een crispy topping. Voor een vega(n) topping kies je bijvoorbeeld voor krokante knoflookcroutons. Kijk hier hoe je die maakt. Krokant gebakken gerulde en gekruide tempeh geeft ook een bite. Voor een vegetarische variant kun je kiezen voor vegetarische spekjes. En wil je vlees toevoegen? Krokant gebakken kipgehakt past perfect bij deze soep.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE