Soep van geroosterde pompoen. Hoeveel verschillende soorten pompoensoep zijn er? Heel veel! Op Eetspiratie zijn er al een paar te vinden maar er kan er altijd nog eentje bij. Vroeger had ik helemaal niks met pompoenen. Maar ik ben de pompoen steeds meer gaan waarderen en hij is nu niet meer weg te denken uit mijn keuken. Vooral geroosterd smaakt pompoen het allerlekkerst.
Het was niet alleen de structuur van de pompoen die ik vroeger wat minder vond, ook het schillen en snijden van een pompoen vond ik maar onhandig. Daarom ging ik op zoek naar handige manieren om een pompoen te schillen. Bekijk ze hier.
Soep van geroosterde pompoen
Waarom zou je de pompoen roosteren als je hem ook kunt koken? Heel simpel, voor de smaak! Geroosterde pompoen of gekookte pompoen smaakt totaal verschillend. De pompoen karamelliseert in de oven en dat is precies wat de soep lekker maakt. Het is misschien ietsjes meer werk maar als je koken leuk vindt is dat geen probleem. Naast pompoen zit er in deze soep zoete aardappel en een halve bol knoflook. En nee, de knoflook gaat niet overheersen. Deze wordt juist heerlijk zoet.
Wat erg lekker is bij deze soep is een crispy topping. Knoflookcroutons, geroosterde kikkererwten of geroosterde pompoenpitjes geven de soep een lekkere bite. Voor extra pit drizzle je er een beetje pittige chili olie overheen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)