Geroosterde knoflook uit de airfryer, een heerlijke manier om knoflook te bereiden voor allerlei recepten. Geroosterde of gepofte knoflook is een enorme smaakmaker. Het geeft gerechten een zachte, zoete en volle knoflooksmaak. En het fijne is, de volgende dag heb je geen last van een sterke knoflooksmaak in je mond! Rooster een aantal bollen tegelijk en verwerk ze in boter, soepen, sauzen of aardappelpuree. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik had voor een recept een bol geroosterde knoflook nodig, maar vond het een beetje zonde om voor één bol knoflook de oven 45 minuten aan te zetten. Dus toen dacht ik; waarom maak ik het niet in de airfryer? En dan eventueel meerdere bollen tegelijk die ik meteen verwerk ik andere recepten. Zo maak ik wekelijks hummus, soepen, sauzen en dressings en die worden nog lekkerder met geroosterde knoflook. Hieronder geef ik nog meer tips over wat je allemaal met deze heerlijke romige knoflookteentjes kunt doen. Om ze te verwerken in recepten kun je ze het beste fijn prakken tot een pasta met een vork. Bij een soep kun je de teentjes mee pureren in een blender of met de staafmixer.
Zoek in de winkel lekkere grote (biologische) knoflookbollen uit. Het liefst met een beetje dezelfde grootte. Haal het buitenste laagje/schilletje eraf, (het dunne papierachtige gedeelte), zo kan de warmte er goed doorheen. Snijd het topje eraf zodat alle teentjes bloot komen te liggen en je ze kunt besprenkelen met olie. Bestrooi daarna de bollen met een snufje zout en omwikkel ze met een stukje aluminiumfolie. Dat is alles! Je krijgt er iets heel lekkers voor terug. Je kunt prima een hele bol knoflook gebruiken per recept. De smaak overheerst niet zoals bij rauwe knoflook.
Maak eenvoudig geroosterde knoflook in de airfryer.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
hele knoflookbollen (hoeveelheid naar wens)
olijfolie
snufje zout
BEREIDING
Haal de losse schilletjes van de bollen knoflook en snijd de topjes eraf zodat de teentjes bloot komen te liggen.
Zet de bollen knoflook elk op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de teentjes met een beetje (een theelepel) olijfolie en bestrooi met een snufje zout.
Vouw het aluminiumfolie dicht naar boven en verwarm de airfryer 5 minuten voor op 200 graden.
Doe de knoflookpakketjes in de airfryer. Zet de airfryer daarna op 190 graden voor 25 minuten.
Als er 25 minuten verstreken zijn, haal je er een knoflookpakketje eruit. Maak de folie voorzichtig open en kijk of de teentjes zacht en smeuïg zijn. Zo niet, bak ze dan iets langer, ongeveer 5 minuten. Haal het pakketje uit de airfryer, vouw open en laat het even afkoelen tot je het met je handen kunt aanraken.
Knijp nu met je handen de knoflookbol uit. De teentjes zijn zo zacht dat het meteen een puree is. Je kunt ze er ook één voor één ‘uitwippen’ met een vork. Je kunt de knoflook direct verwerken in je gerechten.
Je kunt een bol geroosterde knoflook een paar dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in in stukje aluminiumfolie of een afgesloten bakje.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.