Krokante Spaans gekruide kip

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Op mijn website vind je veel recepten met kip. Vaak met een Oosterse ‘touch’. Daarom voor de afwisseling deze keer een andere variant: krokante Spaanse kip met snelle aioli. Ik maakte deze krokante stukjes kip als onderdeel van een tapas lunch. Met een aantal eenvoudige ingrediënten zet je snel iets lekkers op tafel. De kip is ook geschikt als borrelhapje en heerlijk in een tortillawrap.

Wat heb je nodig voor de kip?

  • 700 gram kiphaasjes
  • 150 milliliter witte wijn
  • theelepel komijn
  • 100 milliliter olijfolie
  • theelepel tijm
  • theelepel chiliflakes of een fijngehakte rode peper
  • 1 eetlepel (diepvries) peterselie
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • snuf zout en peper
  • paneermeel
  • olie om in te bakken

Hoe maak je de krokante kip?

Je begint met het maken van de marinade. Meng in een grote schaal – die groot genoeg is voor de hoeveelheid kip – de witte wijn, olijfolie, komijn, tijm, chiliflakes, peterselie, knoflook, zout  en peper. Doe de kiphaasjes erbij en zorg dat ze goed bedekt worden met het mengsel. Laat dit even (ongeveer 15 minuten) intrekken.

Voordat je de kiphaasjes gaat bakken, ga je ze eerst paneren. Pak een diep bord en doe daar een laagje paneermeel in. Lees hier hoe je zelf paneermeel kunt maken. Haal de kiphaasjes uit de marinade en rol ze door het paneermeel. Zorg dat ze goed met paneermeel zijn bedekt en leg ze op een bord.

Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes rondom bruin en krokant. Kiphaasjes hebben niet zo lang nodig om gaar te worden. Blijf bij de pan en laat ze niet verbranden! Controleer de gaarheid door het dikste kiphaasje door te snijden en check of deze gaar van binnen is.

Bak de kiphaasjes mooi goudbruin
Bak de kiphaasjes mooi goudbruin

Snelle aioli

De krokante kip smaakt nog lekkerder met een beetje aioli. Die maak je heel simpel zelf!

Wat heb je nodig?

  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • snuf zout en peper

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kommetje en proef of de smaak naar wens is, voeg indien nodig nog extra zout of peper toe.

Serveer de krokante kip met een lekkere salade, tomaatjes, olijven, geroosterde paprika met geitenkaas en tortillachips. Of serveer in de kip in een wrap met sla, tomaat, komkommer, rode ui en aioli. De volgende dag smaakt de kip ook prima op een broodje als lunch.

"<yoastmark

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Stephanie

    Love the aioli!

  2. Is er ook een alternatief voor de wijn?
    Iets zonder alchol.

    • Hoi, ik denk dat ik dan de kip zou besprenkelen met citroensap. Appelsap komt ook in me op maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Bij rundvlees werkt dit wel ipv bv bier in stoofvlees. Karnemelk is ook een optie, dit wordt wel vaker gebruikt om kip in te marineren. Het gaat om het zuurtje. Succes met uitproberen! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*