Eetspiratie » Krokante Spaanse kip met snelle aioli
Krokante Spaanse kip

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Krokante Spaanse kip met snelle aioli. Maar Simoon, jij bent toch van het ‘Indofood’? Ja, dat klopt! Maar soms maak ik weleens een uitstapje naar een andere keuken, en toevallig ben ik gek op Ibiza. Na een aantal keer dat prachtige eiland bezocht te hebben kan ik wel zeggen dat ik de Spaanse keuken ook erg waardeer. Dit recept is verre van authentiek, het is meer een Spaanse stijl.

Er zit zelfs witte wijn in dit recept en dat terwijl ik nooit wijn drink of met wijn kook. De wijn zit in de marinade en de smaak is zo subtiel dat zelfs ik het lekker vind. Bij deze krokante kip hoort aioli. Deze maak je met maar een paar ingrediënten. Samen met een paar lekkere gerechtjes maak je binnen no time een lekkere tapas lunch of borrelplank.

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Krokante stukjes kip met knoflookmayonaise, dit valt bij veel mensen goed in de smaak. Het is het middelpunt van de borrelplank, dus zorg ervoor dat je voldoende maakt! Vul je borrelplank aan met olijven, ingelegde jalapeno pepers, brood en tomaatjes. Ik maakte er ook nog geroosterde mini puntpaprika met verkruimelde geitenkaas bij. En knapperige tortillachips met een lekkere salsa mag ook niet ontbreken. Deze gerechtjes aten wij als lunch. Lekker op een zomerse dag in het zonnetje op je terras of balkon.

Een onverwoestbare koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Krokante gekruide kip met een lekkere dip van zelfgemaakte aioli.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 700 gram kiphaasjes of kippendijen

  • 150 milliliter witte wijn

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 100 milliliter olijfolie

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • halve tot hele theelepel chilivlokken

  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + extra voor de aioli

  • zout en peper naar smaak

  • 8-10 eetlepels paneermeel

  • 1 ei

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 3 tenen knoflook, geraspt

  • 2 eetlepels olie

BEREIDING

  • Meng in een grote schaal 150 milliliter witte wijn, 100 milliliter olijfolie, 1 theelepel komijn, 1 theelepel gedroogde tijm, halve tot hele theelepel chilivlokken, 1 eetlepel vers gehakte peterselie, 2 tenen geraspte knoflook, zout en peper. Doe de kiphaasjes of kippendijen in de marinade en zorg dat ze goed bedekt worden. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Kluts 1 ei in een diep bord en doe 8 tot 10 eetlepels paneermeel in een ander diep bord.
  • Haal de stukjes kip eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip hierin bruin en krokant.
  • Maak ondertussen de aioli door 4 eetlepels mayonaise te mengen met 3 teentjes geraspte knoflook, peper, zout en een theelepel vers gehakte peterselie.Mini tapas lunch
  • Serveer de kip met de aioli en en maak er een lekkere borrelplank van.Krokante Spaanse kip

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.