Krokante Spaanse kip

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Spaanse kip? Maar Simoon, jij bent toch van het ‘Indofood’? Ja, dat klopt! Maar soms maak ik weleens een uitstapje naar een andere keuken. En toevallig ben ik gek op Ibiza. Na een aantal keer dat prachtige eiland bezocht te hebben kan ik wel zeggen dat ik de Spaanse keuken ook erg waardeer. Dit recept is verre van authentiek, het is meer een Spaanse stijl.

Er zit zelfs witte wijn in dit recept en dat terwijl ik nooit wijn drink of met wijn kook. De wijn zit in de marinade en de smaak is zo subtiel dat zelfs ik het lekker vind.

Bij deze krokante kip hoort aioli! Deze maak je met maar een paar ingrediënten. Samen met een paar lekkere gerechtjes maak je binnen no time een lekkere tapas lunch of borrelplank.

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, Wereldkeuken, BorrelhapjesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Krokante gekruide kip met een lekkere dip van zelfgemaakte aioli.

Ingrediënten

  • 700 gram kiphaasjes of kippendijen

  • 150 milliliter witte wijn

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 100 milliliter olijfolie

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • halve tot hele theelepel chiliflakes

  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + extra voor de aioli

  • zout en peper naar smaak

  • 8 – 10 eetlepels paneermeel

  • 1 ei

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 3 tenen knoflook

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Meng in een grote schaal de witte wijn, olijfolie, komijn, tijm, chiliflakes, peterselie, knoflook, zout en peper. Doe de kiphaasjes of kippendijen in de marinade en zorg dat ze goed bedekt worden. Laat dit even (ongeveer 15 minuten) intrekken.
  • Kluts het ei in een kom en strooi het paneermeel op een bord.
  • Haal de stukjes kip door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip hierin bruin en krokant.
  • Maak ondertussen de aioli door de mayonaise te mengen met 3 teentjes geraspte knoflook, peper, zout en een theelepel vers gehakte peterselie.Mini tapas lunch
  • Serveer de kip met de aioli en en maak er een lekkere borrelplank van.Krokante Spaanse kip

Aantekeningen

  • Serveer de krokante kip met een lekkere salade, tomaatjes, olijven, geroosterde paprika met geitenkaas en tortillachips. De volgende dag smaakt de kip ook prima op een broodje als lunch.
  • Wil je in plaats van een Spaans getinte borrelplank een Oosterse borrelplank maken? Klik dan hier voor inspiratie.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

3 Reacties

  1. Stephanie

    Love the aioli!

  2. Is er ook een alternatief voor de wijn?
    Iets zonder alchol.

    • Hoi, ik denk dat ik dan de kip zou besprenkelen met citroensap. Appelsap komt ook in me op maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Bij rundvlees werkt dit wel ipv bv bier in stoofvlees. Karnemelk is ook een optie, dit wordt wel vaker gebruikt om kip in te marineren. Het gaat om het zuurtje. Succes met uitproberen! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*