Spaanse kip? Maar Simoon, jij bent toch van het ‘Indofood’? Ja, dat klopt! Maar soms maak ik weleens een uitstapje naar een andere keuken. En toevallig ben ik gek op Ibiza. Na een aantal keer dat prachtige eiland bezocht te hebben kan ik wel zeggen dat ik de Spaanse keuken ook erg waardeer. Dit recept is verre van authentiek, het is meer een Spaanse stijl.
Er zit zelfs witte wijn in dit recept en dat terwijl ik nooit wijn drink of met wijn kook. De wijn zit in de marinade en de smaak is zo subtiel dat zelfs ik het lekker vind.
Bij deze krokante kip hoort aioli! Deze maak je met maar een paar ingrediënten. Samen met een paar lekkere gerechtjes maak je binnen no time een lekkere tapas lunch of borrelplank.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Love the aioli!
Is er ook een alternatief voor de wijn?
Iets zonder alchol.
Hoi, ik denk dat ik dan de kip zou besprenkelen met citroensap. Appelsap komt ook in me op maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Bij rundvlees werkt dit wel ipv bv bier in stoofvlees. Karnemelk is ook een optie, dit wordt wel vaker gebruikt om kip in te marineren. Het gaat om het zuurtje. Succes met uitproberen! Groetjes, Simone