Eetspiratie » Indische pasteitjes
Indische pasteitjes

Indische pasteitjes

Vroeger als ik uit school kwam ging ik regelmatig naar mijn oma en het eerste wat ze vroeg is of ik iets wilde eten. Vaak kreeg ik dan bamisoep, kroepoek of een pasteitje. Pasteitjes kun je eigenlijk altijd wel eten. Wij eten ze meestal om te snoepen. Een pasteitje met sambal of chilisaus is een prima lunch!

Zoals jullie weten houd ik van handige trucjes in de keuken en deze pasteitjes zijn gemaakt met kant en klaar deeg. Je vindt dit in de koeling van de supermarkt op de afdeling quiche en taartdeeg. Het is deeg en geen bladerdeeg.

De vulling voor de pasteitjes is hetzelfde als bij ‘pastei tutup’. Het recept voor pastei tutup (de gesloten pastei) vind je hier. In plaats van aardappelpuree gebruik je voor deze pasteitjes dus deeg. Dit zijn dus twee varianten van Indische pastei. Ik maak de hoeveelheid vulling een beetje uit de losse pols. Het kan zijn dat je vulling overhoudt, dit smaakt prima met een beetje rijst of in een loempia.

Indische pasteitjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, Brood en borrelhapjes, IndofoodKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

8

stuks
Voorbereiding

40

minuten
Baktijd

15

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met kant en klaar deeg kun je snel een paar Indische pasteitjes op tafel zetten.

Ingrediënten

  • 1 verpakking kant en klaar deeg

  • 1 ei

  • halve theelepel (vers) geraspte nootmuskaat

  • 75 gram soe-oen of mihoen (rijstnoedels)

  • 200 -250 gram half-om-half gehakt

  • 200 – 250 gram diepvries erwtjes en worteltjes

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • sambal oelek naar smaak

  • 2 hardgekookte eieren

  • 1 ei (geklutst om mee te bestrijken)

  • 1 eetlepel olie

  • zout en peper naar smaak

  • voor erbij: chilisaus of sambal

Hoe maak je het?

  • Pak het kant en klare deeg en rol het eventueel nog iets uit. Zorg dat het deeg niet te dun is, want dan komt de vulling er straks weer uit. Steek cirkels uit het deeg. Dit kun je doen met een uitsteekvorm of met behulp van een rond schaaltje. Leg het deeg even koel weg tot gebruik.
  • Laat de noedels wellen in kokend water, spoel ze af onder de kraan en bewaar ze in een schaal met koud water tot je de pasteitjes gaat maken. Kook ondertussen twee eieren hard.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en rul het gehakt tot het bruin is. Voeg nootmuskaat, sambal oelek, peper en zout naar smaak toe. De ketjap en de erwtjes en worteltjes kunnen er nu bij. Dit bak je een paar minuutjes.
  • Giet de rijstnoedels af. Knip er een paar keer door met een schaar zodat je niet van die lange slierten hebt in je pasteitjes. Doe de noedels bij het gehaktmengsel. Meng alles goed door elkaar en proef of het mengsel op smaak is.
  • Laat het mengsel afkoelen en pel ondertussen de eitjes. Snijd de eieren in kleine stukjes (ook het eigeel), voeg dit toe aan het gehaktmengsel en meng dit door elkaar.
  • Kluts een eitje en zet dit even apart. Je hebt die straks nodig om het deeg mee te bestrijken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180-200 graden. Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep een eetlepel vulling op de helft van elk plakje deeg.
  • Vouw de andere helft van het plakje over de vulling heen zodat je de vorm van een halve maan krijgt. Met de tanden van een vork druk je het deeg op elkaar zodat de vulling er niet uit kan. Bestrijk de pasteitjes met een beetje ei voor een mooie bruine kleur.Indische pasteitjes
  • Bak de pasteitjes op 180-200 graden tot ze mooi bruin van kleur zijn. De vulling is al gaar dus het gaat er alleen om dat je deeg mooi bruin wordt en de vulling lekker warm.Indische pasteitjes
  • Serveer de pasteitjes met chilisaus of sambal. Lekker als lunch of snack of als onderdeel van een rijsttafel.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE