Ik werd uitgenodigd voor een babyshower en iedereen mocht iets lekkers meebrengen om op tafel te zetten. Als Eetspiratie kon ik natuurlijk niet met iets uit een pakje aankomen. Ik wilde iets lekkers en gezonds meebrengen waar ik wel mijn best voor had gedaan. Het werd een grote schaal groenten met dips. Door verschillende kleuren groenten te gebruiken en deze allemaal op een andere manier te snijden ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. Het was een hele gezellige middag met heerlijke hapjes en mijn schaal groenten was aan het einde van de middag bijna helemaal leeg!
De dips serveer ik in paprika’s. Tijdens verjaardagen doet een dienblad vol met groenten en dips het vaak erg goed op tafel. Op Pinterest kun je genoeg inspiratie vinden. Als je zoekt op ‘veggie platter’ kom je allerlei leuke ideeën tegen. Ik serveerde bij de groenten een frisse dip met yoghurt en bieslook (lees hieronder verder voor het recept) en zelfgemaakte hummus. Kijk hier voor het recept voor hummus.
Welke groente heb ik gebruikt?
- 3 paarse regenboogwortels
- grote oranje winterwortel
- gele wortel
- 2 kropjes little gem of mini romana sla
- 1 komkommer
- 4 paprika’s (1 groene, rode, gele en oranje paprika)
- bakje cherry tomaatjes
- verse bieslook
Het dienblad inrichten
De twee paprika’s die het meest stabiel bleven staan, heb ik genomen om de dip in te serveren. Snijd de stelen eruit en verwijder de zaadjes, zet deze in het midden van het dienblad. De gele paprika heb ik in repen gesneden en de rode in ringen.
De regenboogwortels heb ik in de lengte gehalveerd en in repen gesneden. De gele wortel heb ik in kleine reepjes gesneden en de oranje winterwortel in schijfjes. De komkommer snijd ik in lange repen en de blaadjes van de little gem heb ik afgescheurd en in zijn geheel op het dienblad gelegd. Ik stak er voor de kleur hier en daar een paar sprietjes bieslook tussen. De tomaatjes heb ik heel gelaten.
Door verschillende vormen en kleuren te gebruiken op het dienblad ziet het er heel feestelijk en aantrekkelijk uit. Je kunt alles al ruim voordat je het gaat serveren voorbereiden. De dips doe je pas net voor het serveren in de paprika’s. Zet alles afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.