Eetspiratie » Groenten met dips
Groenten met dips

Groenten met dips

Ik werd uitgenodigd voor een babyshower en iedereen mocht iets lekkers meebrengen om op tafel te zetten. Als Eetspiratie kon ik natuurlijk niet met iets uit een pakje aankomen. Ik wilde iets lekkers en gezonds meebrengen waar ik wel mijn best voor had gedaan. Het werd een grote schaal groenten met dips. Door verschillende kleuren groenten te gebruiken en deze allemaal op een andere manier te snijden ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. Het was een hele gezellige middag met heerlijke hapjes en mijn schaal groenten was aan het einde van de middag bijna helemaal leeg!

De dips serveer ik in paprika’s. Tijdens verjaardagen doet een dienblad vol met groenten en dips het vaak erg goed op tafel. Op Pinterest kun je genoeg inspiratie vinden. Als je zoekt op ‘veggie platter’ kom je allerlei leuke ideeën tegen. Ik serveerde bij de groenten een frisse dip met yoghurt en bieslook (lees hieronder verder voor het recept) en zelfgemaakte hummus. Kijk hier voor het recept voor hummus.

Welke groente heb ik gebruikt?

  • 3 paarse regenboogwortels
  • grote oranje winterwortel
  • gele wortel
  • 2 kropjes little gem of mini romana sla
  • 1 komkommer
  • 4 paprika’s (1 groene, rode, gele en oranje paprika)
  • bakje cherry tomaatjes
  • verse bieslook

Het dienblad inrichten

De twee paprika’s die het meest stabiel bleven staan, heb ik genomen om de dip in te serveren. Snijd de stelen eruit en verwijder de zaadjes, zet deze in het midden van het dienblad. De gele paprika heb ik in repen gesneden en de rode in ringen.

De regenboogwortels heb ik in de lengte gehalveerd en in repen gesneden. De gele wortel heb ik in kleine reepjes gesneden en de oranje winterwortel in schijfjes. De komkommer snijd ik in lange repen en de blaadjes van de little gem heb ik afgescheurd en in zijn geheel op het dienblad gelegd. Ik stak er voor de kleur hier en daar een paar sprietjes bieslook tussen. De tomaatjes heb ik heel gelaten.

Regenboogwortels
Zo horen wortels er eigenlijk uit te zien! Alle kleuren van de regenboog!

Door verschillende vormen en kleuren te gebruiken op het dienblad ziet het er heel feestelijk en aantrekkelijk uit. Je kunt alles al ruim voordat je het gaat serveren voorbereiden. De dips doe je pas net voor het serveren in de paprika’s. Zet alles afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Groenten met dips

Groenten met dips

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Brood en borrelhapjes, TussendoortjesKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

schaaltje
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Wat zet je op tafel tijdens een feestje, borrel of verjaardag? Een grote schaal groenten met dips natuurlijk. Lekker en gezond!

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 5 eetlepels fijn gehakte verse bieslook

  • 2 theelepels honing

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel citroenrasp

  • 1 mespunt uienpoeder

  • 1 teentje knoflook

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

BEREIDING

  • Meng alle ingrediënten in een kommetje en proef of de smaak naar wens is. De smaak van de bieslookdip wordt lekkerder als het even kan intrekken.
  • Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik en doe deze net voor het serveren in de paprika.
  • Bestrooi de dip met een beetje vers gehakte bieslook.
  • Over de hummus strooide ik een paar zwarte sesamzaadjes.Gezonde borrelhapjes met lekkere dips

AANTEKENINGEN

  • Welke groenten heb ik gebruikt?
    3 paarse regenboogwortels
    grote oranje winterwortel
    gele wortel
    2 kropjes little gem of mini romana sla
    1 komkommer
    4 paprika’s (1 groene, rode, gele en oranje paprika)
    bakje cherry tomaatjes
    verse bieslook
  • Little gem sla (romana sla), vind ik persoonlijk het allerlekkerst om in de bieslook dip te dippen! Sla is misschien niet een voor de hand liggende groente om mee te dippen maar zeker de moeite waard om een keer te proberen. Het is lekker fris, crunchy en natuurlijk erg gezond.
  • Deze groenten met dips serveer je tijdens een feestje of als hapje voorafgaand aan een etentje, tijdens de borrel of als traktatie op school of je werk.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.