Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoen vind ik toch het allerlekkerst als het in een soep is verwerkt. Een kom met warme soep gaat er sowieso altijd wel in. Kinderen vinden pompoensoep meestal ook erg lekker omdat het een beetje zoet en romig is. In dit recept zit ook appel en sinaasappel en chiliflakes voor een beetje pit. En vind je het vervelend om een pompoen te snijden? In dit artikel vind je ook een handige tip.

Wat heb je nodig?

  • 1 (fles)pompoen
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • theelepel gemalen gember (djahé)
  • rode appel met schil in blokjes gesneden
  • het sap van een sinaasappel
  • stevige wortel in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien in stukjes gesneden
  • een flinke snuf peper en snufje zout
  • theelepel chiliflakes of een theelepel sambal oelek naar smaak
  • eetlepel ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • optioneel: 200-300 gram soepballetjes, bijvoorbeeld (bio) rundergehakt
  • bosui (als garnering)

Hoe maak je de pompoensoep?

Een pompoen snijden kan vaak een hele opgave zijn! Wist je dat je ook een pompoen kunt bereiden in de slowcooker? Je snijdt de pompoen door de helft en haalt de zaadjes eruit. Je plaatst de pompoen in de slowcooker en als de kooktijd verstreken is schep je het vruchtvlees eruit. De puree kun je gebruiken voor soepen, cakes of pannenkoekjes. Lees hier hoe je een hele pompoen in de slowcooker gaart.

Als je de pompoen gewoon gaat snijden in plaats van bereiden in de slowcooker, maak je deze eerst schoon. Ik schil de pompoen met een dunschiller en lepel de zaadjes eruit. Snijd de pompoen in blokjes. De uien, appel en de wortel mogen in grove stukken gesneden worden en deze doe je samen met de gesneden pompoen in een grote soeppan. Later wordt de soep nog gepureerd met een staafmixer.

Voeg de rest van de ingrediënten toe, de tomatenblokjes, het sinaasappelsap, gemalen gember, ketjap, sambal oelek en het groentebouillonpoeder. Overgiet dit met 1,5 liter water en breng het zachtjes aan de kook. Als de pompoen en de appel zacht zijn geworden kun je de soep pureren. Dit zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Wil je er nog balletjes aan toevoegen doe dit dan als de soep gepureerd is. Kook de balletjes 10 minuten mee in de soep tot ze gaar zijn. Garneer de soep met ringetjes bosui en bestrooi met een snufje chiliflakes.

Soep bereiden in de slowcooker

Deze soep kun je ook bereiden in de slowcooker. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze voor 4,5 tot 5 uur op stand low. Pureer daarna de soep glad en voeg als je dat lekker vindt soepballetjes toe. Laat deze nog 10 tot 15 minuten zachtjes meegaren. Ik gebruik mijn staafmixer liever niet in mijn slowcooker, ik giet deze eerst over in een gewone pan voordat ik deze pureer.

Pompoensoep

*Dit artikel bevat een affliate link

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Maren de Jong

    Heb dit soepje gepost naar FB groep Slowcooker recepten.
    De recepten op uw site ook inspirerend.
    Vriendelijke groet,
    Maren de Jong

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*