Eetspiratie » Pompoensoep
Pompoensoep

Pompoensoep

Er zijn heel veel verschillende varianten van pompoensoep. Dat is het fijne van pompoen, je kunt het met veel verschillende smaken combineren. Dit recept is vrij simpel met niet al te veel toeters en bellen. Hij valt ook goed in de smaak bij kinderen. Het is in de basis een vega(n) soep. Eet je niet vega(n)? Dan kun je er eventueel gehaktballetjes aan toevoegen.

In deze soep zit een appel en het sap van een sinaasappel. Dit geeft de soep structuur en een zoete smaak. Waarschijnlijk vinden de meeste kinderen daarom deze soep zo lekker.

Wil je de soep wat pittiger maken? Voeg dan verse gember toe in plaats van gemberpoeder. En doe er extra sambal in of serveer sambal bij de soep.

Vind je een pompoen schillen ook onhandig? Ik heb hier een hele handige tip voor! Je kunt de pompoen compleet met schil garen in de slowcooker. Als de pompoen gaar is schep je het vruchtvlees eruit en dat kun je gebruiken voor verschillende pompoenrecepten, dus ook voor deze soep. Kijk hier hoe je een hele pompoen gaart in de slowcooker.

Pompoensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Soepen, Vegan, VegetarischKeuken: SoepenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Met een paar ingrediënten maak je een eenvoudige pompoensoep.

Ingrediënten

  • 1 (fles)pompoen of Hokkaido pompoen

  • 1,5 liter water

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder

  • 1 theelepel gemalen gember (djahé)

  • 1 (rode) appel

  • 1 sinaasappel (het sap)

  • 1 winterpeen

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

  • 2 uien

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 2 bosuitjes (garnering)

  • optioneel: 250 gram gehakt (voor balletjes)

Hoe maak je het?

  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de ui, appel, wortel in stukjes.
  • Doe dit in een soeppan samen met de tomatenblokjes, sinaasappelsap, gember, ketjap manis, sambal oelek en het groentebouillonpoeder. Overgiet dit met 1,5 liter water en breng het zachtjes aan de kook.
  • Als de pompoen en de appel zacht zijn geworden kun je de soep met de staafmixer pureren. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog extra sambal.
  • Wil je er gehaktballetjes aan toevoegen? Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er balletjes van. Voeg deze toe als de soep gepureerd is. Als de balletjes boven komen drijven zijn ze gaar.
  • Schep de soep in de kommen en bestrooi met ringetjes bosui.

Aantekeningen

  • Wil je een keer iets anders maken met pompoen? Maak dan pompoen pannenkoekjes. Je maakt een beslag met de pompoenpuree en bloem en bakt daar heerlijke pannenkoekjes van. Kijk hier voor het recept.
Pompoensoep

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE