Eetspiratie » Semoor labu (smoor van pompoen)
Semoor labu (smoor van pompoen)

Semoor labu (smoor van pompoen)

Koken is leuk en helemaal als je veel mensen kent die er net zo gek op zijn als ik. Praten over eten, koken, recepten delen en ideeën uitwisselen daar word ik blij van. Het is dan ook leuk een recept van iemand te delen die ook een passie heeft voor de Indofood keuken. Deze vegetarische semoor labu (smoor van pompoen) is echt verrassend lekker en past helemaal bij de herfst.

Dit recept komt niet van mijn hand maar van Lola van Toko Lo. Lola is een kunstenaar in de keuken! Ze tovert de meest lekkere gerechten op tafel en bakt daarnaast zoete en hartige lekkernijen. En dat is nog niet alles, ze is ook nog eens banketbakker. Voor een taart met 4 lagen draait zij haar hand niet om. Lola is vaak te vinden op verschillende pasars (markten). Op haar website staat een agenda waarop je kunt zien wanneer en waar ze precies staat. Dan kun je al die lekkere hapjes en snoeperijtjes meteen proeven!

Dit recept is vega(n) en heeft lekkere herfstige smaken. Wat erg leuk is, is dat er in dit recept verschillende ‘vergeten’ groenten worden gebruikt. Semoor labu met een beetje rijst en sambal, meer heb je niet nodig! Maar dit gerecht past ook prima bij een rijsttafel.

Semoor labu (smoor van pompoen)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Vegan, VegetarischKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen

  • 2 winterwortels

  • 1 pastinaak

  • optioneel: 1 koolraap

  • 4 djeroek poeroet blaadjes

  • halve eetlepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • 2 kaneelstokjes

  • 4 salam blaadjes (of laurierbladen)

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • halve schijf gula djawa (palnsuiker)

  • 1 theelepel gemalen kruidnagel

  • optioneel: 1 steranijs

  • 2 eetlepels olie

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de groenten in (ongeveer) even grote blokjes, zo worden ze een beetje gelijktijdig gaar. Snipper de ui en de knoflook en hak de palmsuiker fijn. Hou je zoet? Gebruik dan meer palmsuiker.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok of wadjan. Fruit de ui aan met de knoflook, palmsuiker, sambal en de salam of laurierbladen.
  • Voeg vervolgens de gesneden pompoen en de winterwortel toe en bak dit mee.
  • Schep goed om en voeg vervolgens water toe totdat alles een beetje onder staat. De djeroek poeroet blaadjes, de kaneelstokjes en de steranijs kunnen er nu bij. Breng het kort aan de kook en zet het dan op een laag pitje.
  • Voeg de pastinaak (ventueel koolraap) en gemalen kruidnagelpoeder toe. Vind je kruidnagel te overheersend ? Gebruik dan een halve theelepel.
  • Laat dit op een zacht vuurtje staan tot de groentes zacht zijn. breng op smaak met zout en peper.Semoor labu
  • Serveer de semoor labu met rijst, sambal en (cassave) kroepoek.

Aantekeningen

  • Tip van Lola: maak dit gerecht een dag van tevoren dan smaakt het nog lekkerder!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE