Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek. Kastengel is een verbastering van het Nederlandse woord kaasstengel. Ze worden veel gegeten tijdens speciale gelegenheden of de familie brengt ze mee tijdens een bezoek. Aangezien bakken niet mijn specialiteit is – maar wel die van Lola – wilde ik graag haar recept voor deze koekjes uitproberen.
Ik ken Lola al een tijdje en toen ze vertelde dat ze een boek ging uitbrengen, was ik meteen enthousiast. Een boek vol met Indische zoetigheden was er nog niet. Daarnaast deelt ze recepten voor hartige snacks, haar geheime (familie) recepten en mooie verhalen. Ik heb regelmatig van haar baksels mogen proeven. Deze kun je eenvoudig kunt bestellen via haar website: Toko Lo. Af en toe koop ik een lekker pakket voor een jarige, Valentijnsdag of gewoon zomaar om iemand te verassen. Dit soort cadeautjes vallen altijd goed in de smaak!
Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek – Lola van Ruler
Het boek is echt een mooie aanvulling op je kookboekencollectie. Als je gek bent op de Indische keuken én van bakken houdt dan zit je wel goed met dit boek. Naast zoetigheden zoals spekkoekcake, klapperkoekjes en gateau African staan er ook recepten in voor hartige snacks. Indische aardappelkroketjes, martabak telor, loempia Lo en heerlijke zalmballetjes. Eerder deelde ik ook al een recept van haar namelijk: semoor labu (gestoofde pompoen).
De foto’s in het boek zien er zo lekker uit dat je meteen zin krijgt om de keuken in te duiken. En het is allemaal zo beschreven dat het iedereen het kan. Ik had met aanwijzingen van familieleden al eerder een poging gedaan om deze koekjes te bakken. Maar aangezien Indische tantes nooit hoeveelheden delen, was mijn poging compleet mislukt. Daarom ben ik blij met het recept van Lola. De kaaskoekjes zijn namelijk prima gelukt met behulp van dit boek.
Keukenbenodigdheden:
- zeef
- deegroller
- bakplaat bekleed met bakpapier
- bakkwast
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
Overamstel uitgevers heeft mij een recensie exemplaar van dit boek toegestuurd.
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE