Sambal goreng kentang kering, pittige krokant gebakken (aardappel)frietjes. Vroeger aten wij altijd op vrijdag friet. Mijn moeder maakte de friet altijd vers. Ze sneed ze met de hand, bakte ze voor en net voor het eten bakte ze de friet nog lekker bruin en krokant. Dat waren de lekkerste frietjes die ik in mijn leven heb gegeten. Er bleef altijd een beetje over, of ze bakte expres iets meer. Van het restje bakten we meestal dezelfde avond hete frietjes.
Wij noemde dit vroeger altijd hete friet en zo noem ik het nog steeds. Het is een lekkere snack of bijgerecht en ideaal om een restje aardappels of friet mee op te maken. Mijn oma maakte dit ook regelmatig. Ze gebruikte hiervoor fritessticks (de chips variant). Zij bewaarde dit in een glazen pot op haar keukentafel. Hier mocht ik dan van ‘snoepen’. Ze maakte ook vaak een variant met gebakken tempeh en ansjovisjes (ikan teri).
Sambal goreng kentang kering
Deze hete chips frietjes zijn makkelijk te maken en verslavend lekker. In de winkel verkopen ze iets soortgelijks onder de naam ‘Javaantjes’. Dit smaakt niet hetzelfde als de zelfgemaakte versie. De variant uit de supermarkt vind ik persoonlijk te zoet en totaal niet pittig. Sambal goreng kentang kering eet je bij soto, of als bijgerecht bij nasi goreng, als snack of je serveert het als onderdeel van een rijsttafel.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)