Inspiratie voor nasi goreng vind je hier! Ik heb inmiddels al een aardige verzameling recepten met gebakken rijst. Ze zijn allemaal verschillend, lekker en makkelijk te maken. Nasi goreng is een gerecht dat eigenlijk iedereen wel lust en je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Serveer het bijvoorbeeld simpel met een eitje of ga helemaal los met pickles, pindasaus, gebakken uitjes en sambal. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Dus op een rijtje 5 x inspiratie voor nasi goreng (gebakken rijst).
Ik kan het niet vaak genoeg benoemen, voor nasi goreng gebruik je gekookte (het liefst een dag oude) afgekoelde rijst. Doordat de rijst droog is, kun je deze goed opbakken in de koekenpan of wok. Gebruik een restje rijst dat je over hebt of kook rijst een dag van tevoren of heel vroeg in de ochtend. Schep de gekookte rijst over op een groot bord of dienblad en spreid het uit. Laat het afkoelen en zet het koel weg tot gebruik. Restjes nasi goreng kun je ook prima invriezen.
Gebakken rijst vul je aan met restjes groenten, kip, vis, garnalen, vlees, tahoe of tempeh. Net wat je in huis hebt. In principe kun je met van alles een gebakken rijst gerecht maken. Er zijn geen ‘echte’ regels voor dit gerecht. Gebruik je creativiteit en de producten die je hebt. Gebruik deze recepten als leidraad en voeg toe wat je zelf lekker vindt.
Liever geen vlees? Gebruik dan tahoe of tempeh of scrambled eggs. Laat dan ook bij de verschillende recepten bijvoorbeeld de trassi, of vissaus weg.
5 x inspiratie voor nasi goreng (gebakken rijst)
Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden. Lees verder onder de afbeelding.
Bewaar dit artikel op één van jouw Pinterest borden.
Nasi goreng (Indonesische gebakken rijst)
Dit is het gerecht waar ik mee opgegroeid ben. Mijn moeder maakte vaak een grote pan nasi goreng met kip en spitskool. Eigenlijk een heel simpel recept dat ook nog eens snel klaar is. De basis van de boemboe is ui en knoflook zoals bij de meeste Indische en Indonesische gerechten. Wat niet mag ontbreken is trassi. Geen nasi zonder trassi! Het ruikt een beetje funky, maar het geeft je nasi wel net die typische smaak.
Hou de nasi goreng lekker simpel door er alleen wat augurkjes of zilveruitjes en acar ketimun (zoetzure komkommersalade) bij te serveren. Of maak er een uitgebreide maaltijd van compleet met pindasaus, kroepoek, gebakken uitjes en sambal goreng kentang kering (krokant gebakken fritessticks).
Met een simpel blikje tonijn die ergens achterin je voorraadkast staat, kun je ook een lekker gebakken rijst gerecht maken. Dit gerecht staat ook binnen no time op tafel want de vis heeft maar heel even nodig. Waarschijnlijk doe je langer over het snijden van de groenten dan de nasi te bereiden. Dit is een redelijk low budget gerecht, een ideale studentenmaaltijd of een gerecht voor als je geen Eetspiratie hebt. Hier vind je het recept voor de gebakken rijst met tonijn.
Nasi goreng tuna (tonijn)
Japanse gebakken rijst (Yakimeshi)
Dit vind ik zelf een van de lekkerste varianten van gebakken rijst. Er zit namelijk een heel bijzonder ingrediënt in wat je totaal niet verwacht in een rijst gerecht, namelijk: mayonaise! En dit maakt deze Japanse nasi echt zo lekker, je zou het echt zelf moeten proeven. Je kunt prima de mayonaise gebruiken die je al in huis hebt. Maar wil je helemaal Japanse stijl gaan dan gebruik je kewpie mayonaise. Dit kun je kopen in de toko en de meeste grote supermarkten. Nieuwsgierig naar gebakken rijst met mayonaise? Bekijk dan hier dit bijzondere recept.
Naast een Japanse variant is er ook gebakken rijst met een Koreaans tintje, namelijk gebakken rijst met kimchi. Kimchi kun je zelf maken maar ook kopen in de supermarkt of toko. Kijk hier voor het recept van kimchi fried rice.
Japanse gebakken rijst (Yakimeshi)
Chinese fried rice (Chinese gebakken rijst of Chinese nasi)
Nasi goreng zoals bij je plaatselijke Chinese restaurant. Deze variant is bij veel mensen favoriet. Simpele witte rijst met wat stukjes groen en een plakje ham en ei, je weet meteen wat ik bedoel. Dit gerecht kun je ook prima zelf thuis maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het heeft ook een vrij neutrale smaak zodat je het bij veel verschillende gerechten kunt serveren. Maar op zichzelf is het met een beetje sambal en kroepoek ook een heerlijk gerecht. Benieuwd naar het recept voor deze Chinese nasi? Lees hier hoe je deze makkelijk zelf maakt.
Chinese nasi (fried rice)
Nasi goreng met smac (luncheon meat)
Dit recept is pure nostalgie voor mij. Wie kent niet de blikjes smac van vroeger met het bekende sleuteltje? Iedereen wilde dat sleuteltje. De ene keer kreeg ik hem en de keer erop mijn broertje. Je kon niks met dat sleuteltje maar het ging om het idee. Met dit blikje vlees (wat 100 jaar houdbaar is) kun je echt een lekkere en snelle nasi goreng op tafel zetten. Dus duik je voorraadkast in en haal het blikje tevoorschijn, want ik weet dat je er een hebt ‘voor het geval dat’. Een gerecht met een vleugje nostalgie. Hier kun je lezen hoe je met dit simpele ingrediënt een heerlijk gerecht kunt maken.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie deel ik alles wat ik weet over koken met jou. Je vindt hier meer dan 900 recepten, variërend van Indische en Indonesische gerechten, slowcooker- en multicooker recepten tot voedzame, eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn niet alleen geïnspireerd door mijn Indonesische roots, maar ook door smaken uit allerlei keukens. Ik deel gerechten zoals mijn oma en moeder ze vroeger maakten, maar dan Eetspiratie-proof, met mijn eigen persoonlijke twist.
Ik wil jou ‘eetspireren’: laten zien dat koken leuk is, dat ook jij Indische gerechten kunt maken, dat tofu geweldig is en dat koken met groenten verrassend lekker kan zijn. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk recept, waardevolle kooktips of hulp bij slowcooking – je vindt het allemaal op Eetspiratie.nl.
Meer weten over mij en mijn verhaal?
Klik dan hier en volg mij op social media!
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van
Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.