Nasi goreng met smac (luncheon meat) is een gerecht waarvan ik het recept moet delen omdat het een stukje nostalgie is. Het welbekende sleuteltje waar het blikje vroeger mee open werd gemaakt, was natuurlijk super interessant. Die wilde je als kind gewoon hebben. Nu is dit soort vlees niet iets dat ik standaard in huis heb. Maar ik weet zeker dat veel mensen een blikje gehamsterd hebben dat nu achterin de voorraadkast is verstopt. Altijd handig bij een naderende Apocalyps of pandemie.
Vroeger werd dit soort vlees veel gebruikt in een gerecht zoals macaroni, maar het is ook lekker in nasi goreng. Het is lang houdbaar, goedkoop en je kunt met een blikje een grote hoeveelheid maken. Wij kennen het hier als Smac, maar het wordt ook wel luncheon meat of spam genoemd. Het is voornamelijk gemaakt van varkensvlees en het heeft een vrij zoute smaak.
Nasi goreng met smac (luncheon meat)
In principe kun je nasi goreng maken met van alles en nog wat. Het is een gerecht bedoeld om restjes op te maken (of ingrediënten die je in huis hebt) en dit op te bakken met rijst. Laatst wilde ik nasi goreng maken en was ik vergeten kipfilet uit de vriezer te halen. Ik bedacht me dat ik nog een blikje luncheon meat in de kast had staan (en ja, die hadden we gehamsterd). Ik ging even terug in de tijd en dacht aan de nasi goreng die wij vroeger aten en ik dacht waarom ook niet! Volgens mijn kinderen moest ik dit recept delen, gewoon omdat het lekker en simpel is en snel op tafel staat.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE