Nasi goreng met smac (luncheon meat) is een gerecht waarvan ik het recept moet delen omdat het een stukje nostalgie is. Het welbekende sleuteltje waar het blikje vroeger mee open werd gemaakt, was natuurlijk super interessant. Die wilde je als kind gewoon hebben. Nu is dit soort vlees niet iets dat ik standaard in huis heb. Maar ik weet zeker dat veel mensen een blikje gehamsterd hebben dat nu achterin de voorraadkast is verstopt. Altijd handig bij een naderende Apocalyps of pandemie.
Vroeger werd dit soort ingeblikt vlees veel gebruikt in een gerecht zoals macaroni, maar het is ook lekker in nasi goreng. Mijn oma en moeder maakten dit vroeger regelmatig. Smac is lang houdbaar, goedkoop en je kunt met één blikje een grote hoeveelheid maken. Het is een echt budget recept en mijn moeder kan met heel weinig iets heel lekkers maken. Dat is iets wat ik van haar heb geleerd.
Dit vlees in een blikje kennen de meeste mensen als Smac, maar het wordt ook wel luncheon meat of spam genoemd. Het is voornamelijk gemaakt van varkensvlees en het heeft een vrij zoute smaak.
Nasi goreng met smac (luncheon meat)
In principe kun je nasi goreng maken met van alles en nog wat. Het is een gerecht bedoeld om restjes op te maken en dit op te bakken met rijst. Ik ging even terug in de tijd en dacht aan de nasi goreng die wij vroeger aten. Ik maakte een versie met het gehamsterde blikje smac wat achterin de voorraadkast stond. Het heeft een zoutige smaak wat een beetje vergelijkbaar is met spekjes. Het is misschien niet een gerecht wat je elke dag eet maar het is wel een lekker gerecht om eindelijk eens dat blikje smac te gebruiken.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE