Krokant Indisch rundvlees, klinkt goed toch! Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik heel weinig rundvlees eet. Als ik het eet (die 2 keer per jaar) wil ik er ook iets speciaals van maken. Dit gerecht is geïnspireerd op een ander lekker Indisch rundvlees gerecht namelijk: deng deng belado. Maar ook op een Mexicaans gerecht genaamd: carnitas. Je eet dit krokante rundvlees met rijst en een frisse komkommersalade. Je serveert er een lekkere pittige dressing bij.
Dit gerecht kun je eigenlijk het hele jaar door eten. Bij stoofvlees gerechten (uit de slowcooker) denk je misschien aan winterse gerechten, maar dit krokant Indisch rundvlees kan ook prima als een licht en fris zomers gerecht.
Krokant Indisch rundvlees
De basis voor dit gerecht is het rundvlees. Je gaat dit eerst stoven zodat je draadjesvlees krijgt. Dit kun je op verschillende manieren doen. In de slowcooker (low 6 tot 8 uur), in de Crock-Pot Express onder hoge druk (in 40 minuten) of in een stoofpan (2,5 uur). Het vlees moet gaar zijn en uit elkaar vallen. Daarna ga je het krokant bakken in een koekenpan.
Je zult zien dat er na het stoven veel vocht overblijft. Je kunt ervoor kiezen om de pan (slowcooker en stoofpan) een tijdje open te laten staan (terwijl deze aanstaat of op het vuur staat) en zo het (meeste) vocht te laten verdampen. Bij de Crock-Pot Express kun je de sauté stand inschakelen en op die manier het vocht laten inkoken. Een beetje vocht mag er wel overblijven, dat kun je bij het opbakken nog gebruiken.
Ik gebruik mijn Crock-Pot Express multicooker om dit krokant Indisch rundvlees te bereiden. Ik bak alles eerst aan op de sauté stand en schakel dan over op het slowcook programma. Voor bereiding onder hoge druk (kies hiervoor manual) doe je in principe hetzelfde. Bij bereiding in de slowcooker bak je alles eerst kort aan in de koekenpan en schep je alles over in de slowcooker. Er zit redelijk wat vocht bij dit gerecht maar daardoor wordt het vlees wel mals en zacht. Voor bereiding onder hoge druk in de multicooker heb je sowieso altijd minimaal 240 milliliter vloeistof nodig.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)