Rijst koken in de Crock-Pot Express. Ik ben overstag, ik kook liever rijst in deze multicooker als in mijn rijstkoker. Eigenlijk wilde ik mijn schattige rijstkokertje niet aan de kant schuiven voor de imposante Crock-Pot. Maar eerlijk is eerlijk, de rijst komt veel beter uit deze pan als uit mijn rijstkoker. En nog belangrijker, het verbrand niet, want dat was mijn grootste ergernis. Ik laat je in dit artikel zien hoe je rijst kunt koken in deze fijne pan.
Mijn rijstkoker doe ik niet weg. Hij staat startklaar voor het geval ik een gerecht in de Crock-Pot aan het bereiden ben waar ik wel graag rijst bij wil eten. Rijst koken kan een dingetje zijn. Ik krijg hier veel vragen over. Het is of te nat, te plakkerig, te papperig of niet te eten. Als je rijst in de multicooker bereid heb je hier geen last meer van. De rijst komt er perfect gekookt uit. Hou wel rekening met de opwarmtijd van de pan en de tijd dat de pan zijn stoom moet kwijtraken (natural release). De kooktijd zelf is 12 minuten.
Hoe kook je rijst in de Crock-Pot Express?
De rijstsoorten die ik het meest gebruik zijn, simpele witte rijst, pandanrijst, jasmijnrijst en zilvervliesrijst. Deze rijstsoorten komen allemaal perfect uit de Crock-Pot Express. Wel is het belangrijk om de rijst voor het koken goed te wassen. In dit artikel leg ik uit waarom het aan te raden is om rijst altijd te wassen voordat je het gaat koken. Dat geld voor zowel in een gewone pan op het fornuis als in de multicooker.
Ik gebruik standaard het maatbekertje wat ik kreeg bij mijn rijstkoker. Heb je dit niet dan is een gewoon formaat koffiekopje een prima alternatief. Maar eigenlijk maakt het niks uit, het is 2 kopjes rijst op 2 kopjes water. Dus of je nu emmers gebruikt of kopjes, als het maar 2 op 2 is. Wil je iets ‘nattere’ rijst? Voeg dan 2,5 kopje water op 2 kopjes rijst toe. Ik heb de rijst gewogen en ik kwam uit op 250 gram ongekookte rijst en 300 milliliter water. Dit zijn 2 maatbekertjes rijst en 2 maatbekertjes water.
2 maatbekertjes rijst is ruim voldoende voor 4 tot 5 personen. Deze hoeveelheid is ook voldoende om nasi goreng van te maken (kijk hier voor het recept). Als ik rijst kook, maak ik altijd een grotere hoeveelheid. Wat ik over heb, bewaar ik in de koelkast of vries het in.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)