Ik ben overstag, ik kook liever rijst in de Crock-Pot Express als in mijn rijstkoker. Eigenlijk wilde ik mijn schattige rijstkokertje niet aan de kant schuiven voor de imposante Crock-Pot. Maar eerlijk is eerlijk, de rijst komt veel beter uit de CPE als uit mijn rijstkoker. En nog belangrijker, het verbrand niet, want dat was mijn grootste ergernis. Ik laat je in dit artikel zien hoe je rijst kunt koken in deze fijne pan.
Mijn rijstkoker doe ik niet weg. Hij staat startklaar voor het geval ik een gerecht in de CPE aan het bereiden ben waar ik wel graag rijst bij wil eten.
Rijst koken kan een dingetje zijn. Ik krijg hier veel vragen over. Het is of te nat, te plakkerig, te papperig of niet te eten. Ook krijg ik de vraag welke rijst ik meestal gebruik.
Ik heb 3 soorten die ik meestal gebruik:
- pandanrijst
- basmati rijst
- droge korrel rijst
Hoe kook je rijst in de Crock-Pot Express?
Deze 3 rijstsoorten komen allemaal perfect uit de CPE. Ik heb verschillende kooktijden getest. Uitgetest wat het verschil is als je de rijst wel wast of niet wast van tevoren. Gepuzzeld met de verhouding water/rijst. Ik heb voor mezelf nu een manier gevonden om lekkere fluffy rijst te bereiden in de CPE. Ik ga het in een stappenplan uitleggen, het is helemaal niet zo moeilijk maar wel handig om te weten!
Ik gebruik standaard het maatbekertje wat ik kreeg bij mijn rijstkoker. Heb je dit niet dan is een gewoon formaat koffie kopje een prima alternatief. Maar eigenlijk maakt het niks uit, het is 2 kopjes rijst op 2 kopjes water. Dus of je nu emmers gebruikt of kopjes, als het maar 2 op 2 is. Wil je iets ‘nattere’ rijst? Voeg dan 2,5 kopje water op 2 kopjes rijst toe.
Ik heb de rijst gewogen en ik kwam uit op 250 gram ongekookte rijst en 300 milliliter water. Dit zijn 2 maatbekertjes rijst en 2 maatbekertjes water.
2 maatbekertjes rijst is ruim voldoende voor 4 tot 5 personen. Deze hoeveelheid is ook voldoende om nasi goreng van te maken (kijk hier voor het recept). Als ik rijst kook, maak ik altijd een grotere hoeveelheid. Wat ik over heb, bewaar ik in de koelkast of vries het in.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Ik heb een bestron van 1,5 liter gekregen. Geen luxe dus
Mijn vraag is Hoe kan ik hem het beste gebruiken?
b.v. nasi
Hallo, gaat het hier om een kleine rijstkoker? Want dit is een ander apparaat dan de Crock-Pot Express. In de rijstkoker gebruik je op 1 cup rijst 2 cups water. Dan heb je nasi (witte rijst). Als de rijst is afgekoeld kun je het gebruiken voor nasi goreng. Groetjes, Simone
Een paar weken geleden had ik dit geprobeerd.
Eerder kookte ik de de rijst 5minuten in de CPE, na wat tips van Simone kan ik zeggen dat het stukken lekkerder smaakt!
Eerder plakte de rijst altijd vast op de bodem van mijn rijstkoker bij de CPE gebeurd dat ook niet!
Hoi Stefan, wat fijn te lezen! Groetjes, Simone