Eetspiratie » Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker
Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker, de perfecte pan voor het koken van verschillende soorten granen. Rijst koken gaat heel handig in deze multicooker, maar wist je dat je ook heerlijk bulgur kunt bereiden in deze pan. Geen gedoe meer met een pannetje, het afwegen en afmeten maar gewoon simpel 1 op 1 in de Crock-Pot Express. Het resultaat, heerlijke fluffy bulgur die je kunt gebruiken voor allerlei lekkere recepten.

Met 1 op 1 bedoel ik, 1 deel bulgur en 1 deel water. Het werkt hetzelfde als het koken van rijst in de multicooker, alleen de kooktijd is anders. Voor het afmeten van rijst en bulgur gebruik ik het kleine rijstcupje/rijstmaatbekertje van 160 milliliter dat bij sommige multicookers geleverd wordt of wat je standaard krijgt bij een rijstkoker. Heb je niet zo’n handig bekertje? Neem dan een koffiekopje. Als je 1 op 1 aanhoudt kan het eigenlijk niet mislukken. Dus gebruik hetzelfde kopje voor zowel de bulgur als voor het water en de multicooker doet de rest.

Meten is weten
5 stuks transparante rijstmaatbekers - 160 ml

5 stuks transparante rijstmaatbekers – 160 ml

Meet rijst en andere ingrediënten nauwkeurig met deze set van 5 transparante rijstmaatbekers (160 ml).

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur kun je eten net zoals je rijst eet. Het is een heerlijk bijgerecht en je kunt er lekkere salades mee maken. Vervang in dit couscous salade recept de couscous voor bulgur. Ook lekker als onderdeel van een vulling voor gevulde groenten zoals paprika’s of courgette’s. Verwerk het in soepen of stoofschotels of maak er net als quinoa of havermout een vullend ontbijtje van met (plantaardige) melk, fruit en kaneel. Je kunt de bulgur prima mealpreppen en een paar dagen bewaren in de koelkast.

Heb jij al een Crock-Pot Express?
CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 3 stemmen
Categorie: Bijgerecht, IngrediëntKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

30

minuten

In de Crock-Pot Express multicooker kun je niet alleen perfecte rijst koken maar ook heerlijke fluffy bulgur. Gebruik de bulgur in allerlei gerechten, maak er de lekkerste salades mee of voeg het toe aan soepen of vul er groentes mee. Ook ideaal voor mealprep, het is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 delen afgespoelde bulgur

  • 2 delen water

  • zout naar smaak

  • optioneel: citroensap / olijfolie / verse kruiden / knoflookpoeder

BEREIDING

  • Weeg 2 delen bulgur af met behulp van een rijstcup/rijstmaatbekertje of een koffiekopje Doe de bulgur in een zeef of vergiet. Spoel het goed af onder de kraan tot het water helder ziet.
  • Zet de multicooker op een stevige ondergrond en kijk of de stoom aan de bovenkant vrij weg kan. Check of de binnenpan erin zit en controleer of de ring in de deksel geplaatst is.
  • Doe de afgespoelde bulgur in de binnenpan en schenk er 2 delen water op, gebruik hiervoor hetzelfde bekertje als je voor de bulgur hebt gebruikt. Voeg een snufje zout naar smaak toe.
  • Plaats de deksel op de pan en zet het ventiel direct dicht. Druk op rice/risotto, stel een kooktijd in van 5 minuten low (hij geeft automatisch low aan) en druk op start.
  • De pan gaat druk opbouwen en er verschijnt heat op de display, er kan stoom uit de pan ontsnappen. Als de druk is opgebouwd na ongeveer 3 minuten hoor je een piepsignaal en de pan telt terug van 5 naar 0. Als de kooktijd verstreken is hoor je een piepsignaal. Je doet nu niks. De pan springt over op de warmhoudstand.
  • Laat de pan zo 15 minuten staan zodat hij zelf zijn stoom kan kwijtraken (natural release). Na 15 minuten druk je op stop en open je voorzichtig het ventiel. Er komt nu vrijwel geen stoom meer uit. Haal de deksel voorzichtig van de pan, let op hier komen hete druppels vanaf.
  • Fluf met een spatel of rijstlepel de bulgur op. Breng naar wens op smaak met citroensap, knoflookpoeder, olijfolie, verse kruiden, peper en zout.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!