Eetspiratie » Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker
Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker. Rijst koken gaat heel handg in deze multicooker, maar wist je dat je ook heerlijk bulgur kunt bereiden in je pot? Geen gedoe meer met een pan, afwegen en afmeten maar gewoon 1 op 1 in de Crock-Pot Express. Het resultaat, heerlijke fluffy bulgur die je kunt gebruiken voor allerlei lekkere recepten.

Met 1 op 1 bedoel ik, 1 deel bulgur en 1 deel water. Het werkt hetzelfde als het koken van rijst in de multicooker, alleen de kooktijd is anders. Voor het afmeten van rijst en bulgur gebruik ik het kleine maatbekertje wat bij je apparaat geleverd wordt of wat je krijgt bij een rijstkoker. Heb je niet zo’n handig bekertje? Neem dan een koffiekopje. Als je 1 op 1 aanhoudt kan het eigenlijk niet mislukken. De hoeveelheid in grammen en milliliters voor 4 personen komt uit op ongeveer 250 gram droge bulgur en ongeveer 300 milliliter water.

Heb jij al een Crock-Pot Express?
CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur kun je eten net zoals je rijst eet. Het is een heerlijk bijgerecht en je kunt er lekkere salades mee maken. Vervang in dit couscous salade recept de couscous voor bulgur. Ook lekker als onderdeel van een vulling voor gevulde groenten zoals paprika’s. Verwerk het in soepen of stoofschotels of maak er net als quinoa of havermout een vullend ontbijtje van met (plantaardige) melk, fruit en kaneel. Je kunt de bulgur prima mealpreppen en een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Bijgerecht, IngrediëntKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

30

minuten

In de Crock-Pot Express multicooker kun je niet alleen perfecte rijst koken maar ook heerlijke fluffy bulgur. Gebruik de bulgur in allerlei gerechten. Ook ideaal voor mealprep.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 delen afgespoelde bulgur (ongeveer 250 gram)

  • 2 delen water (ongeveer 300 milliliter)

  • zout naar smaak

  • optioneel: citroensap / olijfolie / verse kruiden / knoflookpoeder

BEREIDING

  • Weeg 250 gram bulgur af of gebruik 2 maatbekertjes. Doe de bulgur in een zeef of vergiet. Spoel goed af onder de kraan tot het water helder ziet.
  • Zet de multicooker op een stevige ondergrond en kijk of de stoom aan de bovenkant vrij weg kan. Check of de binnenpan erin zit en controleer of de ring in de deksel geplaatst is.
  • Doe de afgespoelde bulgur in de binnenpan en schenk er 300 milliliter water op. Voeg een snufje zout naar smaak toe.
  • Plaats de deksel op de pan en zet het ventiel direct dicht. Druk op rice/risotto, stel een kooktijd in van 5 minuten low (hij geeft automatisch low aan) en druk op start.
  • De pan gaat druk opbouwen en er verschijnt heat op de display, er kan stoom uit de pan ontsnappen. Als de druk is opgebouwd hoor je een piepsignaal en de pan telt terug van 5 naar 0. Als de kooktijd verstreken is hoor je een piepsignaal. Je doet nu niks. Hij springt over op de warmhoudstand.
  • Laat de pan zo 15 minuten staan zodat hij zelf zijn stoom kan kwijtraken (natural release). Na 15 minuten druk je op stop en open je voorzichtig het ventiel. Haal de deksel eraf.
  • Fluf met een spatel of rijstlepel de bulgur op. Breng op smaak met citroensap, knoflookpoeder, olijfolie, verse kruiden, peper en zout.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.