Couscous salade

Couscous salade

Als ik even geen Eetspiratie heb dan heb ik een paar gerechten waar ik op terugval. Een van die gerechten is deze couscous salade. Deze salade ken je misschien wel als tabouleh of taboulé. Je kunt het maken met couscous, bulgur en zelfs met quinoa. Het is een makkelijk en snel gerecht. Ideaal als snel lunch gerecht of maaltijdsalade.

Dit gerecht is een vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Ik maak aan het begin van de week een portie couscous of bulgur en bewaar dit in een bak in de koelkast. Binnen 5 minuten tover je een beetje couscous om tot een salade. Mijn dochter neemt dit zeker 2 keer per week mee naar school als lunch.

Deze salade kun je maken zoals jij het zelf lekker vindt. Het is ook een ideaal gerecht om restjes uit je groentela op te maken. En van deze salade kun je ook grote hoeveelheden maken, dus ideaal voor een etentje, feestje of een barbecue.

Volgens de verpakking van de couscous hoor je deze te laten wellen in kokend water. Maar eigenlijk is stomen de lekkerste manier om couscous te bereiden. Doe het op de manier die voor jou het handigst is. en ben je in het bezit van een Crock-Pot Express? Dan zou je deze salade ook met bulgur kunnen maken. Deze kook je heel eenvoudig in de CPE.

Klik hier om te kijken hoe je dat doet.

Couscous salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Salades, Vegan, VegetarischKeuken: SaladesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

25

minuten

Met couscous, groenten en verse kruiden maak je binnen no time een lekkere salade.

Ingrediënten

  • 250 gram gare couscous (of bulgur)

  • 1 bosui

  • halve komkommer

  • 6 cherry tomaatjes

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie enof andere verse kruiden (koriander/munt)

  • halve citroen (het sap + evt rasp)

  • 2 – 3 eetlepels olijfolie

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor 4 personen is 250 gram couscous voldoende.
  • Snijd de bosui in ringetjes en de komkommer en tomaatjes in blokjes. Hak de peterselie en/of andere kruiden fijn.
  • Doe de gare couscous in een grote schaal en meng de kruiden, bosui, komkommer en tomaatjes erdoorheen.
  • Breng de salade op smaak met citroensap en (eventueel rasp), olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout.

Aantekeningen

  • Een lekkere toevoeging aan deze salade is dukkah. Dit kruidige mengsel geeft naast een pittige smaak of een crunchy accent. Klik hier om naar het recept te gaan.
  • Wil je de salade uitbreiden? Verkruimel er dan fetakas overheen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*