Couscous salade, ook wel tabouleh van couscous genoemd. Dit heerlijke kleurrijke gerecht bestaat uit fijngesneden groenten, verse kruiden en granen. Het wordt gegeten als bijgerecht maar ook als een salade op zich. De dressing voor deze salade is heel eenvouding. Het bestaat uit citroensap en olijfolie en wordt op smaak gebracht met een snufje peper en zout. Een heerlijk gerecht om toe te voegen aan je kookrepertoire.
De tabouleh kun je maken zoals jij het zelf lekker vindt. Het is ook een ideaal gerecht om restjes uit je groentelade op te maken. Ben vooral niet terughoudend met verse groene kruiden, want dat is het juist het ingrediënt wat dit gerecht zo lekker maakt. Van deze salade kun je ook grote hoeveelheden maken, dus ideaal voor een etentje, feestje of een barbecue. Het is ook een prima gerecht om mee te nemen als lunch of naar een picknick. Wat ik zelf erg lekker vind is om er krokante pita chips bij te serveren. Heerlijk met een dip zoals aioli of tzatziki. Wil je deze salade iets meer vullend maken, voeg dan gekookte kikkererwten toe. Het is ook lekker om deze even op te bakken in de koekenpan met kruiden zoals, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
Couscous salade
Er zijn verschillende varianten van couscous. Je hebt een fijne en grove structuur, de korrels zijn dan fijn of grof. En er is naast de gewone couscous ook een volkoren variant. Ook bestaat er parel couscous, dit wordt ook wel Israëlische couscous genoemd. Deze variant heeft een ander uiterlijk en een andere textuur. Het zijn kleine ronde balletjes, die door hun mooie vorm ‘parels’ genoemd worden. Couscous is een perfecte basis voor een salade. Verse groenten zoals komkommer, ui en tomaat worden er het meest in gebruikt. Maar gegrilde groenten zijn ook een lekkere optie. Verse kruiden zijn een belangrijk onderdeel van deze salade, voeg deze dan ook royaal toe. Zelf voegde ik naast peterselie ook wortelloof toe, dit geeft een lekkere kruidige en frisse smaak.
Couscous bereiden
De verhouding water en couscous is meestal 1 op 1. Dus bijvoorbeeld 150 milliliter water op 150 gram couscous. Per merk kunnen de verhoudingen couscous/water verschillen, ook het type couscous (grof of fijn) speelt mee. Kijk voor de bereidingswijze daarom op de verpakking. Over het algemeen bereid je couscous op de volgende manier: kook 1 deel water met een mespunt zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe, zet de pan uit voeg de couscous toe. Als het goed is staat de couscous onder water. Doe een deksel op de pan en laat de couscous 3 tot 5 minuten staan. Roer het daarna los met een vork, het is nu klaar voor gebruik. De traditionele manier om couscous te bereiden is stomen. Dit is een soort ritueel, net als rijst koken. Gestoomde couscous schijnt het allerlekkerst te zijn, maar wellen is toch iets sneller en makkelijker.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)