Couscous salade, ook wel bekend als tabouleh of taboulé. Als ik even geen Eetspiratie heb dan heb ik een paar gerechten waar ik op terugval. Een van die gerechten is deze lekkere en makkelijke salade. Je kunt het maken met couscous, bulgur en zelfs met quinoa. Ideaal als snel lunch gerecht, bijgerecht of maaltijdsalade.
Dit gerecht is een vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Ik maak aan het begin van de week een portie couscous, bulgur of quinoa en bewaar dit in een bak in de koelkast. Binnen 5 minuten tover je een beetje couscous om tot een salade.
Couscous salade
Deze salade kun je maken zoals jij het zelf lekker vindt. Het is ook een ideaal gerecht om restjes uit je groentelade op te maken. Van deze salade kun je ook grote hoeveelheden maken, dus ideaal voor een etentje, feestje of een barbecue.
Volgens de verpakking van de couscous hoor je deze te wellen in kokend water. Maar eigenlijk is stomen de lekkerste en traditionele manier om couscous te bereiden. Dit klinkt heel eenvoudig maar het is eigenlijk een soort ritueel, net als rijst koken. Ik zal een keer in een apart artikel stap voor stap uitleggen hoe je couscous kunt stomen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE