Eetspiratie » Couscous salade
Couscous salade

Couscous salade

Couscous salade, ook wel bekend als tabouleh of taboulé. Als ik even geen Eetspiratie heb dan heb ik een paar gerechten waar ik op terugval. Een van die gerechten is deze lekkere en makkelijke salade. Je kunt het maken met couscous, bulgur en zelfs met quinoa. Ideaal als snel lunch gerecht, bijgerecht of maaltijdsalade.

Dit gerecht is een vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Ik maak aan het begin van de week een portie couscous, bulgur of quinoa en bewaar dit in een bak in de koelkast. Binnen 5 minuten tover je een beetje couscous om tot een salade.

Couscous salade

Deze salade kun je maken zoals jij het zelf lekker vindt. Het is ook een ideaal gerecht om restjes uit je groentelade op te maken. Van deze salade kun je ook grote hoeveelheden maken, dus ideaal voor een etentje, feestje of een barbecue.

Volgens de verpakking van de couscous hoor je deze te wellen in kokend water. Maar eigenlijk is stomen de lekkerste en traditionele manier om couscous te bereiden. Dit klinkt heel eenvoudig maar het is eigenlijk een soort ritueel, net als rijst koken. Ik zal een keer in een apart artikel stap voor stap uitleggen hoe je couscous kunt stomen.

Couscous salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

25

minuten

Met couscous, groenten en verse kruiden maak je binnen no time een lekkere salade.

Ingrediënten

  • 250 gram gare couscous

  • 1 bosui

  • halve komkommer

  • 6 cherry tomaatjes

  • 1 rode ui

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie enof andere verse kruiden (koriander/munt)

  • halve citroen (het sap + evt rasp)

  • 2 – 3 eetlepels olijfolie

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • peper en zout naar smaak

  • optioneel: een snufje sumak

Hoe maak je het?

  • Bereid de couscous en snijd ondertussen de groenten.
  • Snijd de bosui in ringetjes, snipper de rode ui en snijd en de komkommer en tomaatjes in blokjes. Hak de peterselie, munt en koriander fijn.
  • Doe de gare couscous in een grote schaal en meng de kruiden, bosui, komkommer, ui en tomaatjes erdoorheen.
  • Breng de salade op smaak met citroensap en (eventueel rasp), olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE