Pita chips, dit kan ik elke dag wel eten! Van zoiets simpels (en goedkoops) als een pita broodje kun je een heerlijke snack, bijgerecht of borrelhapje maken. Heb je in je voorraadkast nog een verdwaald pak pitabroodjes liggen? Ga ze er meteen uithalen en maak deze chips! De chips kun je op verschillende manieren bakken en het kan binnen 10 minuten (inclusief dips) op tafel staan.
Ik eet deze krokante stukjes brood vaak bij de lunch, serveer het als extraatje bij groenten en dips of ik dip mijn chipjes in de hummus, labneh (yoghurtdip) of guacamole. Bij een curry met rijst, in een salade, of bij de soep zijn ze ook een lekkere crunchy toevoeging. Er is eigenlijk altijd een reden om pita chips te eten! En ook lekker, bagelchips! Van bagels bak je in de oven of airfryer krokante chipjes. Deze zijn heerlijk met een dip van knoflookmayonaise.
Pita chips bakken
Er zijn verschillende manieren om deze chips te bakken. Als eerste ga je het brood ‘knippen’ en kruiden. Met een schaar knip je de pita eerst door de helft en vervolgens knip je de helften in puntjes. Deze puntjes doe je in een kom, besprenkel met olie en kruid naar smaak. Vervolgens bak je de puntjes in je tosti-ijzer (2 minuten), contactgrill (2 minuten), airfryer (180 graden 4 tot 5 minuten) of oven (200 graden voor 5 minuten). Ze hebben echt maar een paar minuten nodig. Mijn favoriete manier is het bakken tussen de contact grill. De chips is snel klaar, lekker krokant en krijgt mooie grillstrepen.
GreenPan Bistro – Contact Grill – Tosti apparaat
Openklapbaar – PFAS-vrij – met timer – 2000 Watt
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Pita chips
4
porties5
minuten5
minuten10
minutenPitabroodjes zijn niet alleen perfect om te vullen, je kunt er ook heerlijke krokante chips van maken.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 pitabroodjes
1-1,5 eetlepel (olijf) olie
halve theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
halve theelepel gedroogde rozemarijn
zout en peper naar smaak
BEREIDING
- Knip de pitabroodjes in 4 kwarten en knip de kwarten in 2 stukjes. Zo krijg je 8 chipjes per broodje. Doe de pita’s in een ruime kom.
- Besprenkel de stukjes met olie 1 tot 1,5 eetlepel olijfolie en schep alles goed om.
- Voeg een halve theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel oregano, een halve theelepel rozemarijn en een snufje zout en peper toe. Schep alles goed om. Nu zijn ze klaar om gebakken te worden.
- Bak ze op een van de manieren zoals hierboven aangegeven. Bak ze niet te lang want anders worden ze snel te hard. Laat ze na het bakken even kort afkoelen.
- Serveer direct met een lekker dip, bij een curry, soep of door een salade.
AANTEKENINGEN
- Deze chips zijn ook lekker bij etentjes of een barbecue. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken, serveer het op een grote schaal en zet er verschillende dips bij. Met dit recept maak je ongeveer 32 stuks.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.