Eetspiratie » Pita chips
Pita chips

Pita chips

Soms wil je je eten een beetje opleuken of heb je zin om iets te knabbelen, maar je hebt niks in huis! Als je ergens nog een verdwaald pak pitabroodjes hebt liggen kan ik je heel erg blij maken! Je kunt hier namelijk perfect chips van maken, pita chips. Het enige wat je nodig hebt is een oven, pitabroodjes, olie, knoflook en lekkere kruiden. 

Iedereen is gek op krokant gebakken brood toch? En dat is precies wat pita chips is, knapperige stukjes brood. Dit is misschien wel een van de meest simpele snacks die er bestaat. Daarnaast is het ook nog fijn voor je budget.

Pitabroodjes heb ik altijd op voorraad. Ze zijn handig om te vullen met bijvoorbeeld Indo pulled chicken (kijk hier voor het recept). Maar ook iets simpels zoals een pita tosti (zo noemen mijn kinderen het). Beleg een pitabroodje met kaas en doe deze in het tosti ijzer. Pitabroodjes kun je ook zelf bakken, het recept is heel eenvoudig. Kijk hier.

Pita chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Budget, TussendoortjesKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

24

stuks
Voorbereiding

7

minuten
Oventijd

8

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Pitabroodjes zijn niet alleen perfect om te vullen, je kunt er ook heerlijke krokante chips van maken.

Ingrediënten

  • 3 pitabroodjes

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 1 eetlepel gedroogde kruiden naar smaak (rozemarijn, oregano, tijm)

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of knip de pitabroodjes overdwars open zodat je 2 schijfjes hebt. Knip of snijd deze in driehoekjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de driehoekjes erop. Doe de olie in een schaaltje en voeg het knoflookpoeder toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Besmeer elk chipje op de gladde kant met een beetje van de olie. Het handigst gaat dit met een kwastje.
  • Bestrooi nu de chips met een snufje zout. Bak de chips in ongeveer 5 tot 8 minuten krokant. Per oven kan de baktijd verschillen. Kijk dus af en toe even of ze niet verbranden. De dunnere chipjes zullen iets eerder klaar zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Serveer met dips of serveer ze als topping op een salade.

Aantekeningen

  • Pita chips zijn een lekkere krokante toevoeging aan een salade. Deze Griekse salade wordt nog lekkerder door de krokante chipjes.
  • Een dip mag natuurlijk ook niet ontbreken. Knoflooksaus of guacamole zijn perfecte dips voor deze chips.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

een × een =