Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst

Dit recept komt uit mijn jeugd. Mijn moeder maakte met weinig ingrediënten lekkere en simpele gerechten. Soms omdat er niet veel in huis was of om restjes op te maken. Zelf vind ik bruine bonen erg lekker. Op dit gerecht val ik meestal terug als ik snel iets op tafel wil zetten of als ik even geen Eetspiratie heb.  De ingrediënten voor dit gerecht heb je meestal wel in huis. Deze bruine bonenschotel met rookworst zal vast in de smaak vallen. Kinderen vinden dit ook erg lekker.

Wat heb je nodig?

  • grote pot bruine bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 5 tot 6 grote aardappels in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • teentje knoflook geraspt
  • halve prei of 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • hele rookworst
  • 1 tot 2 theelepels mosterd
  • theelepel honing of meer naar smaak
  • flink mespunt paprika poeder
  • versgemalen zwarte peper
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze een paar minuten in een pan met water en zout totdat ze nét niet gaar zijn en giet ze af. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes bruin en krokant. Heb je een airfryer dan hoef je de aardappels niet voor te koken, maar bak je ze binnen 15 tot 20 minuten bruin.

Snijd de ui, de prei en/of de bosui en de rookworst in plakjes en verhit een beetje olie in een tweede koekenpan. Fruit de ui en knoflook op een zacht vuurtje en voeg de plakjes rookworst toe. Bak de rookworst een beetje bruin. Spoel ondertussen de bruine bonen af en laat ze uitlekken.

Meng in een schaaltje de mosterd met de honing en het paprikapoeder. Voeg de bruine bonen aan de rookworst toe en giet het mosterd mengsel eroverheen. Meng dit met een spatel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Nu kun je de aardappels en het bonenmengsel samenvoegen. Schep het nog even goed door, schep het op de borden en bestrooi met de gesneden bosui. Lekker met nog een beetje extra mosterd.

Tip: ben je net zoals gek op bruine bonen? Maak dan ook eens bruine bonensoep!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Vanavond de bonenschotel gemaakt. Heerlijk! En makkelijk te maken. Ik vind ‘t een aanrader!

  2. Annie Laumen

    De bruine bonen schotel was heerlijk.
    Ik heb hem gemaakt met zoete aardappeltjes en er lag nog een stukje prei.
    Zeker voor herhaling vatbaar.
    Deze schotel lijkt me ook lekker met spekjes.
    Grt Annie

  3. Annie Laumen

    Morgen ga ik deze schotel maken ik heb alles in huis.
    Ik laat weten hoe het smaakte.

  4. Klinkt heerlijk!!! Ga ik zeker eens proberen :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*