Eetspiratie » Bruine bonenschotel met rookworst
Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst, dit recept komt uit mijn jeugd. Mijn moeder maakte met weinig ingrediënten lekkere en simpele gerechten. Soms omdat we niet veel in huis hadden of om restjes op te maken. Bruine bonen zijn erg lekker. Op dit gerecht val ik meestal terug als ik snel iets op tafel wil zetten of als ik even geen Eetspiratie heb. De meeste ingrediënten voor dit gerecht heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan.

Bij dit gerecht bak je aardappeltjes in een koekenpan of airfryer. In een andere pan bereid je de bruine bonen met de rookworst. Deze voeg je samen en je hebt een lekker en simpel gerecht.

Bruine bonenschotel met rookworst

Je kunt voor deze schotel natuurlijk gewoon aardappels gebruiken die je zelf schilt en in blokjes snijd. Maar als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je ook een zakje voorgekookte aardappelblokje of krieltjes gebruiken uit de supermarkt. Bak ze in een koekenpan met een beetje boter en/of olie. Of bak ze in 20-25 minuten op 200 graden bruin in de airfryer. De dressing voor dit gerecht mag best een beetje pittig zijn. Gebruik daarom een lekkere pittige mosterd, dit past perfect bij bruine bonen.

Bruine bonenschotel met rookworst

Bruine bonenschotel met rookworst

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 4 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Total time

30

minuten

Maak een snelle schotel van bruine bonen met rookworst.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik of pot bruine bonen (800 gram)

  • 450 gram aardappeltjes

  • 1 flinke ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 prei of 4 bosuitjes

  • 1 rookworst

  • 2 theelepels mosterd

  • 1 theelepel honing

  • 1 mespunt paprikapoeder

  • zout en versgemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de prei (of bosui) in ringen en de rookworst in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en prei (of bosui) op een zacht vuurtje. Als de ui glazig ziet voeg je de plakjes rookworst toe. Bak de rookworst bruin.
  • Bereid de aardappels voor. Bak ze in een koekenpan met een beetje olie en/of boter of in de airfryer.
  • Giet de bonen af, spoel ze onder de kraan en laat ze uitlekken. Maak een dressing van mosterd, honing, paprikapoeder, zout en peper. Verdun dit eventueel met een scheutje water.
  • Voeg de bruine bonen toe aan de ui en rookworst in de pan en schep alles goed om. Doe de dressing erbij en zorgt dat de bonen bedekt worden met de dressing.
  • Doe vervolgens de gebakken aardappels erbij en meng alles door elkaar. Serveer direct.

AANTEKENINGEN

  • Houd je naast van bruine bonen ook van sperziebonen? Dan is dit recept voor Indische rookworst boontjes ook iets voor jou.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.