Mango ontbijt met five spice crumble, een lekker fris ontbijtje wat iets weg heeft van een smoothie bowl. Een van mijn favoriete fruitsoorten is mango. Als ik een smoothie maak zit er vaak mango in, meestal de diepvriesvariant. Voor dit ontbijtje heb je een verse rijpe sappige mango nodig. Deze blend je met havermout waardoor het een dikkere structuur krijgt. De topping/crumble geeft het een lekkere crunch.
De crumble maak je met noten, geraspte kokos en sesamzaadjes. Je kunt hieraan toevoegen wat je zelf lekker vind. Het is geen ‘vast’ recept en de hoeveelheden zijn ook flexibel. Kijk wat je in huis hebt en voeg dat toe. Pompoenpitjes, zonnebloempitjes, havermout of gemengde noten, het kan allemaal Als je een grotere hoeveelheid maakt en deze in een pot bewaart heb je altijd een lekkere topping bij de hand. Het kan ook prima over yoghurt, kwark of een havermoutontbijtje.
Mango ontbijt met five spice crumble
Kies voor dit ontbijtje voor een rijpe mango. Snijd zo veel mogelijk rondom de pit af en knijp het vruchtvlees rondom de pit met je handen boven de blender uit. Zo krijg je al het zoete sap eruit, dit is het lekkerste van de mango. De havermout zorgt ervoor dat de mangopuree een beetje indikt. Koud is dit ontbijtje het lekkerst. Wil je meer maken, verdubbel dan de ingrediënten.
