Eetspiratie » Mango ontbijt met five spice crumble
Mango ontbijt met five spice crumble

Mango ontbijt met five spice crumble

Over mijn ontbijt moet ik altijd nadenken. Meestal weet ik al in de ochtend wat ik ga eten voor de lunch en avondeten, maar als het tijd is om te gaan ontbijten sta ik regelmatig in mijn koelkast te staren. Ik heb dan geen inspiratie, weinig tijd of gewoon geen zin! Eigenlijk eet ik nooit brood als ontbijt, want dat vind ik gewoon niet lekker. Ik kom dan al gauw uit bij yoghurt met fruit, een smoothie, een eitje of bananen pannenkoekjes. Eigenlijk is het ontbijt mijn minst favoriete maaltijd van de dag, maar ik sla het ontbijt nooit over. Dit ontbijtje is snel, simpel en gemaakt met mijn favoriete stuk fruit; de mango! 

Op dit ontbijtje zit een ‘soort’ crumble. Hiervan kun je een grotere hoeveelheid maken en bewaren in een potje. Dat scheelt weer wat werk in de ochtend. Je kunt deze ook over yoghurt of smoothie strooien.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe mango
  • flinke eetlepel havermout
  • handje ongezouten cashewnoten
  • eetlepel sesamzaadjes
  • theelepel Chinese 5 spice kruiden
  • eetlepel geraspte kokos

Hoeveelheden zijn niet zo belangrijk, gewoon van alles een beetje! Wil je een grotere hoeveelheid maken dan doe je er iets meer van alles in.

Five spice crumble

Hoe maak je het?

Verhit een koekenpan op het vuur en doe daar de ingrediënten voor de crumble in. Rooster dit kort en laat het niet verbranden. Schud met de pan zodat alles goed door elkaar wordt gehusseld en bedekt is met de kruiden/specerijen. Als het geroosterd is, laat je het even afkoelen en hak je het fijn op een snijplank. Bewaar wat je over hebt in een glazen potje.

Vervolgens schil je de mango, snijd het in stukken en doe je deze samen met de havervlokken in de blender. Om alles uit de mango te krijgen knijp je deze met je hand uit boven de blender. Wel een beetje plakkerig, maar je hebt nu wel al het lekkere sap! Blend dit door kort door elkaar. Het is de bedoeling dat het nog een beetje dik blijft. Dit recept zit een beetje tussen een smoothie en een smoothie bowl in. Je kunt het lekker opeten met een lepel.

Ontbijt met mango

Doe de mango puree in een kom of glas en bestrooi met de crumble, en klaar is je ontbijt. Je kunt dit ook in een afgesloten potje meenemen naar je werk. Bewaar het wel in de koelkast!

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE