Eetspiratie » Mango ontbijt met five spice crumble
Mango ontbijt met five spice crumble

Mango ontbijt met five spice crumble

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Mango ontbijt met five spice crumble, een lekker fris ontbijtje wat iets weg heeft van een smoothie bowl. Een van mijn favoriete fruitsoorten is mango. Als ik een smoothie maak zit er vaak mango in, meestal de diepvriesvariant. Voor dit ontbijtje heb je een verse rijpe sappige mango nodig. Deze blend je met havermout waardoor het een dikkere structuur krijgt. De topping/crumble geeft het een lekkere crunch.

De crumble maak je met noten, geraspte kokos en sesamzaadjes. Je kunt hieraan toevoegen wat je zelf lekker vind. Het is geen ‘vast’ recept en de hoeveelheden zijn ook flexibel. Kijk wat je in huis hebt en voeg dat toe. Pompoenpitjes, zonnebloempitjes, havermout of gemengde noten, het kan allemaal Als je een grotere hoeveelheid maakt en deze in een pot bewaart heb je altijd een lekkere topping bij de hand. Het kan ook prima over yoghurt, kwark of een havermoutontbijtje.

Mango ontbijt met five spice crumble

Kies voor dit ontbijtje voor een rijpe mango. Snijd zo veel mogelijk rondom de pit af en knijp het vruchtvlees rondom de pit met je handen boven de blender uit. Zo krijg je al het zoete sap eruit, dit is het lekkerste van de mango. De havermout zorgt ervoor dat de mangopuree een beetje indikt. Koud is dit ontbijtje het lekkerst. Wil je meer maken, verdubbel dan de ingrediënten.

Mix it up!
Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 - Blender

Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 – Blender

1200 Watt. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes!

Mango ontbijt met five spice crumble

Mango ontbijt met five spice crumble

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Porties

1

persoon
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten

Een fris ontbijtje met mango, havermout en een krokante topping.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe mango

  • 1-2 eetlepels biologische havermout

  • 50 gram ongezouten cashewnoten fijngehakt

  • 1 eetlepel sesamzaadjes

  • 2 eetlepels geraspte kokos

  • 1 theelepel Chinese five spice kruiden

BEREIDING

  • Verwarm een koekenpan en doe hierin de fijngehakte cashewnoten, sesamzaadjes, geraspte kokos en five spice kruiden. Rooster dit op een matig vuur en zorg dat het niet verbrand. Als het bruin verkleurd is, is het klaar.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf. Doe dit in de blender en knijp het vruchtvlees rondom de pit boven de blender uit.
  • Voeg 1 tot 2 eetlepels havermout toe en blend dit samen tot een dikke puree.
  • Je kunt het eventueel ook in de koelkast zetten zodat het koud wordt. Ook dikt het dan nog meer in. Je kunt het ook direct eten maar je kunt het dus ook prima voorbereiden.
  • Schep de mangopuree in een kom en doe hierop een schepje van de topping.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!