Er is niks lekkerder dan een rijpe zoete mango. Heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje of in een salade. Mango past heel goed bij Oosterse gerechten. Deze mango salade is niet alleen kleurrijk, hij zit ook vol met lekkere groenten en Thaise smaken. Dus wil je eens iets anders serveren bij een oosterse maaltijd, denk dan eens aan mango.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 rijpe mango
- halve komkommer in maantjes gesneden
- rijpe avocado in blokjes
- rode ui
- bosuitje
- stukje rode peper
- sap van een limoen
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- een paar druppeltjes sesamolie
- 1 bescheiden eetlepel zoete chilisaus
- een handje geroosterde cashewnoten
Hoe maak je het?
Snijd de mango en de avocado in blokjes, de bosui en de rode peper in ringetjes. Schil de komkommer en haal de zaadlijsten eruit, snijd hem vervolgens in halve maantjes en doe dit ook met de rode ui.
Doe alles bij elkaar in een kom en maak in een apart schaaltje de dressing van de Thaise vissaus, chilisaus, het limoensap en de sesamolie. Rooster de cashewnoten zonder olie in een koekenpan en hak ze daarna fijn.
Giet wat dressing over de salade en meng dit goed door elkaar. Begin eerst met een beetje dressing, je kunt later altijd wat meer toevoegen. Zout heb je niet nodig in dit recept omdat de vissaus al zout is.
Garneer met de gehakte cashewnootjes, blaadjes koriander en (eventueel) de rode besjes. Granaatappelpitjes zou je ook kunnen gebruiken. Dat is niet alleen lekker maar ook kleurrijk!
En wil je de salade wat meer vullen? Voeg er dan bijvoorbeeld gebakken garnalen, (gerookte) kip of noedels aan toe.
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.