Eetspiratie » Mango ice tea slushy
Mango ice tea slushy

Mango ice tea slushy

Wie is er niet gek op slushy’s? Een slushy is een ijsdrankje, je kent misschien de felgekleurde slushpuppy’s wel. Kinderen zijn vaak gek op dit mierzoete drankje die worden verkocht in alle kleuren van de regenboog. De kleur en de smaak trekt kinderen natuurlijk erg aan. Maar in plaats van het chemische goedje kun je ook zelf een ‘gezondere’ variant maken namelijk de mango ice tea slushy. Lekker en verfrissend!

Als je dit recept wilt maken dan moet je van tevoren wel thee zetten en deze laten afkoelen. Ik maakte één liter zodat ik koude thee op voorraad heb als ik op een ander moment nog een slushy wil maken.  Ook heb je ijsblokjes nodig dus maak hier gelijk een flink voorraadje van. Je kunt in principe elke thee voor dit recept gebruiken. Muntthee, groene thee en rooibos thee vind ik persoonlijk het lekkerst.

Wat heb je nodig voor 1 groot glas?

  • 200 milliliter thee (ik gebruikte rooibos thee)
  • honing naar smaak
  • sap van een halve citroen
  • flink wat ijsblokjes
  • 2 handjes bevroren mangoblokjes

Hoe maak je het?

Zet één liter thee en doe dit in een glazen fles of kan. Voeg als de thee warm is de honing en het citroensap toe en roer de thee even door. Als je de honing in koude thee doet lost het niet goed op. Proef of de thee zoet genoeg naar smaak is en laat de thee vervolgens afkoelen.

Als je de slushy wilt gaan maken, heb je een krachtige blender nodig die ook ijsblokjes kan vermalen. Doe de ijsblokjes met de bevroren mango in de blender. Pulseer een aantal keer met de blender om het grootste gedeelte van het ijs te vermalen en voeg daarna 200 milliliter van de koude thee toe. Blend het tot de gewenste dikte en klaar is je slushy!

En ben je net als ik gek op ijskoude drankjes? Maak dan ook eens zelf perzik ice tea! Lees hier het recept.

Mango ice tea slushy

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)