Deze makreelsalade heb ik op een zondag gemaakt en ik was binnen 10 minuten klaar! Ik had niet zoveel zin om te koken en ik heb meteen zondag als saladedag gebombardeerd. Een salade kun je prima eten als complete maaltijd. Met avocado, bonen en lekkere groenten wordt de salade voedzaam en vullend.
Wat heb je nodig?
- verschillende soorten sla
- 1 blikje makreel in olie
- halve rode ui in ringen gesneden
- 2 augurken in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- stukje komkommer in plakjes gesneden
- 4 cherry tomaatjes in partjes gesneden
- optioneel: verse dille
- 1 kleine eetlepel mayonaise
- sap van een halve citroen (en een partje als garnering)
- zout en vers gemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
Was de sla en maak hem droog in bijvoorbeeld een slacentrifuge. Leg de sla op een mooi groot bord en verdeel hierover de rode ui, de tomaatjes en de komkommer. Laat het blikje makreel uitlekken en verdeel de makreel over de sla. Maak de dressing van de mayonaise, het citroensap, peper en zout. Bestrooi de salade met de kappertjes en plakjes augurk en drizzle de dressing eroverheen. Garneer met takjes dille en wat vers gemalen zwarte peper en serveer er wat partjes citroen bij.
Tip: voeg plakjes avocado of een klein blikje witte bonen (uitgelekt en afgespoeld) toe om er een maaltijdsalade van te maken. Lekker met een stukje brood!
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE