Guacamole

Guacamole

Vroeger at ik nooit avocado, maar daar is de afgelopen jaren wel verandering ingekomen. Bij de wekelijkse boodschappen zitten nu standaard twee rijpe avocado’s. Eigenlijk kun je bijna overal avocado bij eten. In de soep, op brood, op een cracker of in een chocolademousse. Het allerlekkerst vind ik toch wel guacamole. Heerlijk als dip bij tortillachips of bij een Mexicaans gerecht.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • sap van een halve citroen
  • vers geraspte knoflook naar smaak
  • een mespunt gemalen komijn
  • een snufje gedroogde chiliflakes
  • snuf zout en vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: 1 eetlepel yoghurt of kwark

Hoe maak je het?

Prak de rijpe avocado in een schaaltje en voeg alle ingrediënten toe. Proef of het op smaak is en voeg indien nodig nog wat citroensap of peper en zout toe. Om de guacemole wat romiger te maken, zou je er nog een eetlepel yoghurt of kwark aan toe kunnen voegen.

Tip: guacamole is ook heerlijk als dip bij zoete aardappelfriet!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Oh, juist heerlijk en verrassend eens af te wijken van het ‘standaard’. Anders hoef je het ook niet te plaatsen, lijkt mij?! Hier onderscheid je je juist mee. Ik doe er zelf ook nooit ui en tomaat in, maar fijngesneden paprika.

  2. Dit is niet het traditionele recept.
    Er mist tomaat en ui die je fijn moet snijden.

    Komijn, yohgurt en kwark horen er in principe niet in..
    Maarja zo heeft geeft ieder zijn eigen draai aan hoe je quacemole maakt

    • Hoi! Klopt dit is niet het originele receptje maar ik vind dit een lekkere snelle versie. Ik eet het ook regelmatig op brood of rijstwafels. Koriander doe ik er ook vaak in dat is ook heerlijk!

      Liefs,
      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*