Eetspiratie » Guacamole
Guacamole

Guacamole

Guacamole, een van mijn favoriete gerechtjes met avocado. Een romige dip of spread (want ik eet dit ook op toast) met rode ui, tomaatjes en specerijen. De tomaatjes en de uien geven deze saus een lekkere bite. Voor guacamole heb je goede rijpe avocado’s nodig. Gooi de pit niet weg maar bewaar deze in de saus om verkleuren tegen te gaan.

Als je aan de Mexicaanse keuken denkt is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk guacamole. Traditioneel wordt dit gerecht gemaakt in een vijzel. De avocado’s worden fijn ‘gestampt’ en daarna gemengd met tomaatjes, knoflook, rode ui, koriander, limoen en hete pepers. Wil je een gladdere saus dan kun je de ui en de knoflook ook weglaten. Hou je niet van koriander, laat het dan weg. Persoonlijk vind ik het lekker als de guacamole een beetje chunky is (dat er stukjes in zitten). Zo kun je het lekker opscheppen met bijvoorbeeld tortillachips. Wat voor mij onmisbaar is bij guacamole is sriracha, tabasco of een andere hotsauce.

Guacamole

Je kunt er niet alleen in dippen met tortillachips maar je kunt guacamole ook gebruiken als een topping op bijvoorbeeld taco’s of een salade. Serveer het bij allerlei Mexicaans getinte gerechten. Met guacamole zit je eigenlijk altijd wel goed. Zoals ik al schreef, ik gebruik het ook al beleg op brood of toast. Dit is een van mijn favoriete manieren om snel een gezond en vullend ontbijtje te maken. Dit guacamole recept is gemaakt met een grote avocado, hier kun je met twee personen van eten. Wil je meer maken, verdubbel dan de ingrediënten. Om het snel te maken gebruik ik in plaats van verse knoflook, knoflookpoeder.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Guacamole
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Guacamole

Guacamole

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Total time

10

minuten

Guacamole een lekkere Mexicaanse dip (of topping).

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 1 rijpe avocado

  • halve theelepel halve knoflookpoeder (of 1 teentje geraspte knoflook)

  • 1 kleine 1 rode ui

  • 4 4 cherry tomaatjes

  • halve theelepel halve gemalen komijn

  • chilipoeder naar smaak

  • zout en peper naar smaak

  • kneepje limoensap (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Snijd de avocado door, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
  • Prak de avocado op een bord (dit gaat het makkelijkst). Voeg het knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes fijn en schep deze door de geprakte avocado.
  • Meng alles goed door elkaar en proef of de guacamole op smaak is. Voeg eventueel nog extra zout en peper toe en besprenkel naar wens met limoensap.
  • Maak de guacamole kort voordat je deze wilt serveren omdat avocado snel verkleurd. Door de pit in de guacamole te bewaren ga je het verkleuren een beetje tegen. Verse guacamole is het allerlekkerst.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE