Eetspiratie » Guacamole
Guacamole

Guacamole

Ik kan me echt verheugen op knapperige tortillachips en guacamole om in te dippen. Eigenlijk heb ik de avocado pas ontdekt toen ik uit huis ging, eerder at ik nooit avocado’s. Tegenwoordig staan ze standaard op het boodschappenlijstje. Guacamole kun je natuurlijk bij veel meer gerechten eten zoals bijvoorbeeld Mexicaanse gerechten.

Soms maak ik guacamole als lunch en smeer ik het op mijn brood of dip ik mijn crackers erin. Ook op een tosti smaakt het heerlijk. Ik eet deze groene dip ook bij deze gerechten:

Maak guacamole zoals jij hem lekker vindt. Houd je van veel knoflook? Voeg dan wat extra toe. Ben je gek op koriander? Doe dat er gerust in! Maak het helemaal naar jouw eigen smaak.

Tip: bewaar de pit van de avocado. Leg deze in de guacamole om verkleuring tegen te gaan.

wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado

  • sap van een halve citroen

  • vers geraspte knoflook naar smaak

  • een mespunt gemalen komijn

  • een snufje gedroogde chili flakes

  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Prak de avocado in een kom en voeg de ingrediënten uit de lijst toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil je ook weleens iets anders dan guacamole? Ik zette wat avocado Eetspiratie voor je op een rijtje!

Kijk hier voor een overzicht van maar liefst 10 recepten met avocado!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE