Eetspiratie » Avocado op toast
Avocado op toast

Avocado op toast

Avocado op toast of ook wel avo toast genoemd. Een snel en voedzaam ontbijtje of een makkelijke lunch. Het is een van mijn persoonlijke favoriete ontbijtjes. Prak een rijpe avocado, breng deze op smaak met kruiden en specerijen die je lekker vindt en vergeet de heerlijke toppings niet.

Bij mijn wekelijkse boodschappen zit er standaard een verpakking van 4 baby avocado’s in mijn winkelwagentje. Qua formaat zijn deze per stuk precies groot genoeg voor één persoon. Ik bewaar mijn avocado’s ook in de koelkast, zo ga je het rijpingsproces een beetje tegen. Als je ze op de fruitschaal zou leggen heb je ineens 4 rijpe exemplaren. Door ze in de koelkast te bewaren blijven ze groen en fris en hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten.

Avocado op toast

Met geprakte avocado kun je alle kanten op. Hier thuis zien we het net zoals hummus als beleg voor op brood. Zie het als een spread die je met allerlei andere ingrediënten nog lekkerder kunt maken. Mijn favoriete toppings zijn, jalapeno pepers, pickle van rode ui, sriracha saus, (geroosterde) kikkererwten en hennepzaadjes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een rijpe avocado direct prakken op (geroosterd) brood of je brengt het eerst op smaak met kruiden en specerijen zoals komijn en chilipoeder. Zelf vind ik het ook lekker om er rode ui en cherry tomaatjes doorheen te mengen net als bij guacamole.

Avocado op toast

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

1

persoon
Total time

5

minuten

Geprakte avocado op toast, een snel en voedzaam ontbijt of een makkelijke lunch.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes 2 (zuurdesem) brood

  • 1 1 kleine avocado

  • halve theelepel halve gemalen komijn

  • 1 mespunt 1 knoflookpoeder

  • chilipoeder naar smaak

  • zout en peper

  • kneepje citroensap (optioneel)

  • toppings naar keuze

Hoe maak je het?

  • Prak op een klein bordje de avocado fijn. Voeg de komijn, knoflookpoeder, chilipoeder, peper en zout toe.
  • Meng dit goed door elkaar en knijp er een beetje citroensap overheen als je dat lekker vindt.
  • Rooster het brood in een koekenpan of broodrooster.
  • Verdeel de geprakte avocado over het brood en beleg met je favoriete toppings.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE