Avocado op toast of ook wel avo toast genoemd. Een snel en voedzaam ontbijtje of een makkelijke lunch. Het is een van mijn persoonlijke favoriete ontbijtjes. Prak een rijpe avocado, breng deze op smaak met kruiden en specerijen die je lekker vindt en vergeet de heerlijke toppings niet.
Bij mijn wekelijkse boodschappen zit er standaard een verpakking van 4 baby avocado’s in mijn winkelwagentje. Qua formaat zijn deze per stuk precies groot genoeg voor één persoon. Ik bewaar mijn avocado’s ook in de koelkast, zo ga je het rijpingsproces een beetje tegen. Als je ze op de fruitschaal zou leggen heb je ineens 4 rijpe exemplaren. Door ze in de koelkast te bewaren blijven ze groen en fris en hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten.
Avocado op toast
Met geprakte avocado kun je alle kanten op. Hier thuis zien we het net zoals hummus als beleg voor op brood. Zie het als een spread die je met allerlei andere ingrediënten nog lekkerder kunt maken. Mijn favoriete toppings zijn, jalapeno pepers, pickle van rode ui, sriracha saus, (geroosterde) kikkererwten en hennepzaadjes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een rijpe avocado direct prakken op (geroosterd) brood of je brengt het eerst op smaak met kruiden en specerijen zoals komijn en chilipoeder. Zelf vind ik het ook lekker om er rode ui en cherry tomaatjes doorheen te mengen net als bij guacamole.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.