Hummus

Hummus

Hummus, je vindt het lekker of je gruwelt ervan! Persoonlijk vind ik hummus erg lekker en ik heb dan ook altijd een bakje in mijn koelkast staan. Hummus is een heerlijk mengsel van kikkererwten en tahin dat op smaak wordt gebracht met lekkere kruiden, olie en citroensap. Het is een ideale spread voor in een wrap met falafel of een pita, maar het is ook lekker op een toastje. Ik eet hummus het liefst als dip. Ik snijd reepjes groenten en serveer deze in mooie kommetjes op tafel, en dan lekker dippen maar!

Ingrediënten

  • 1 pot uitgelekte kikkererwten (350 gram, uitlek gewicht 220 gram)
  • teentje knoflook, geraspt
  • eetlepel tahin (sesampasta)
  • 60 milliliter olijfolie
  • snufje cayennepeper
  • theelepel paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • theelepel gemalen komijn
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het? 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maak er een mooie puree van. Dit kan ook met een goede staafmixer. Proef en maak de hummus op smaak zoals jij hem lekker vind. Serveer hem als dip, drizzle er een klein beetje olijfolie overheen en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.

Bewaar de hummus in een bakje of glazen potje in de koelkast. Zo is hij een dag of 4 houdbaar.

Tip: hummus is ook lekker als spread op een wrap met groenten en falafel.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*