Hummus

Hummus

Iets wat ik bijna elke dag eet is hummus. Sinds ik dit heerlijke smeersel van kikkererwten heb ontdekt is het niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik eet het op brood, crackers of als dip voor groenten. Het is ook een lekkere spread voor op een gevulde wrap of in een pita. Eigenlijk maakt hummus alles nog lekkerder!

Tegenwoordig kun je hummus kopen in verschillende smaken. Ik houd het liever gewoon lekker simpel en naturel. Zelf maken is heel eenvoudig en je kunt het goed bewaren in de koelkast.

Ik eet hummus het liefst met sambal badjak of met dukkah. Als je ook een hummus liefhebber bent moet je dit echt proberen. Een broodje of cracker met hummus en sambal badjak en je bent in hummus heaven. En met een crunchy dukkah topping is minstens zo lekker. Kijk hier voor het recept van sambal badjak + video en kijk hier voor het dukkah recept.

Hummus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Vegan, VegetarischKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereidingstijd

15

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met deze gezonde spread van kikkererwten maak je veel gerechten nog lekkerder.

Ingrediënten

  • 1 pot kikkererwten (350 gram)

  • 1 teen knoflook (of meer naar smaak)

  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)

  • 60 milliliter olijfolie

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 snufje chilipoeder

  • halve citroen (het sap)

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Giet de kikkererwten af en doe dit met de rest van de ingrediënten (behalve de olijfolie) in een keukenmachine.
  • Blend de kikkererwten tot een puree en voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. Ik gebruik 60 milliliter maar dit kan ook ietsjes meer zijn.
  • Proef of de hummus op smaak is en voeg indien nodig nog extra zout, peper of chilipoeder toe.
  • Bewaar de hummus in een afgesloten bakje of pot in de koelkast. Roer hem even door voor gebruik.

Aantekeningen

  • Falafel maak je ook met kikkererwten. Deze zijn lekker in een pita of een wrap. Als basis besmeer je de wrap of pita met hummus. Samen met knapperige groenten heb je een heerlijke vega(n) maaltijd. Kijk hier voor het falafel recept.
  • Kijk hier voor een dienblad vol lekkere groenten en een hummus dip.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*