Hoe bak je de lekkerste champignons? Goeie vraag! Ik heb dit zelf een tijdje geleden ontdekt en nu bak ik mijn champignons nooit meer anders. Ik dacht altijd dat ik het goed deed, maar het resultaat was meestal een grijze massa wat wel iets weg had van snot. De smaak was op zich niks mis mee, maar dat kon beter. Dus na wat oefenen en uitproberen, heb ik nu voor mij de perfecte manier gevonden.
De champignons in dit artikel zijn bedoeld als bijgerecht, voor op een broodje (lekker met een laagje hummus) of in een salade. Deze champignons hebben meer een ‘bite’. Zacht gebakken champignons zijn weer meer geschikt voor andere gerechten zoals ragout, in een pasta/risotto of in een saus. Je kunt de methode die ik straks ga uitleggen ook toepassen op andere paddenstoel soorten. Kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake of portobello, je kunt ze in principe allemaal op deze manier bereiden. Het kost wel een beetje tijd, maar daar krijg je iets lekkers voor terug.
Hoe bak je de lekkerste champignons?
Voor dit vegetarische en vegan ‘recept’ gebruik ik het liefst simpele witte champignons of kastanjechampignons. Groot of klein, het formaat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Zelf vind ik een combinatie van kleine hele champignons en grotere plakjes wel lekker qua structuur. En champignons zijn ook vriendelijk voor je portemonnee. Voor ongeveer 1 euro koop je al 250 gram van de witte variant.
Ook heb ik nog een handige bewaartip! Mijn champignons bewaarde ik altijd in de koelkast in de groentela. Als ik ze wilde gebruiken was het bakje vochtig en waren de champignons nat. Ze zagen er dan niet echt appetijtelijk meer uit en de geur was ook niet geweldig. Wat ik voortaan doe: ik haal de champignons meteen na aankoop uit het plastic bakje. Ik leg een velletje keukenpapier in een platte bewaarbak (geschikt voor de koelkast). Vervolgens leg ik de champignons verspreid naast elkaar in de bak. Hierop leg ik een velletje keukenpapier en sluit ik de bak af met de deksel. Op deze manier zijn de champignons langer houdbaar.
Deze methode gebruik ik ook voor broccoli. Lees hier hoe ik mijn broccoli langer groen en vers houd.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)