Ketjap champignons, een vega(n) recept van gebakken champignons in een lekkere ketjapsaus. Kip ketjap of babi ketjap zijn bekende gerechten uit de Indische keuken. Met (kastanje) champignons kun je een lekkere vegetarische/vegan variant maken. Het is een mooie aanvulling voor een rijsttafel maar ook prima geserveerd met een beetje rijst en het is zelfs lekker op een broodje.
Eigenlijk zijn veel paddenstoelensoorten geschikt om vegetarische Indische of Indonesische gerechten mee te maken. Gewone witte champignons, kastanje champignons, oesterzwammen en shiitake zijn mijn persoonlijke favorieten. Eerder maakte ik met oesterzwammen in plaats van een broodje pulled pork een broodje ‘pulled veggie’. Met in reepjes gescheurde oesterzwam maak je een gerecht met de smaken en ‘look’ van pulled pork. Hier kun je het recept bekijken.
Ketjap champignons
Dit recept voor ketjap champignons is voor 4 personen. Maar de champignons krimpen nog wel wat in de pan. Als je een grotere hoeveelheid wilt maken dan kun je prima de ingrediënten verdubbelen. Het handigst is om de saus vooraf eerst even te proeven. Zo weet je of deze nog aangepast moet worden.
Het lekkerst is om de champignons in verschillende stukjes te snijden. Ik breek eerst de steeltjes eraf en snijd deze in stukjes, deze zijn prima te gebruiken en zonde om weg te gooien. De kleinste exemplaren laat ik heel en de grotere snijd ik door de helft of in vieren. Zo krijg je verschillende structuren op je bord en het ziet er ook nog eens mooi uit.
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE