Eetspiratie » Ketjap champignons
Ketjap champignons

Ketjap champignons

Ik zet regelmatig kastanjechampignons op mijn boodschappenlijstje. Ze verdwijnen in de koelkast en tegen de tijd dat ik ze wil gaan eten zijn ze vaak verschrompeld. Dat is natuurlijk zonde want met deze paddenstoelen kun je heel veel lekkere gerechten maken. Dit (bij) gerechtje had ik al een tijdje in mijn hoofd zitten. Ketjap champignons maak je in een handomdraai. Het is een snel, simpel en vegetarisch (bij) gerechtje wat heerlijk smaakt bij rijst of noedels en je kunt het zelfs eten op een broodje.

In mijn recepten gebruik ik vaak dezelfde basis ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die iedereen wel in huis heeft zoals bijvoorbeeld knoflook en ui. Met dit als basis kun je de meest lekkere gerechten maken.

Wil je een grotere hoeveelheid maken neem dan een dubbele hoeveelheid champignons. De ingrediënten voor de saus kun je ook verdubbelen, let alleen op dat je niet teveel ketjap of sojasaus ineens gebruikt. Het gerecht wordt anders te zoet of te zout. Voeg gewoon steeds een beetje toe en proef of je de saus lekker vindt. Dan kan er niet veel misgaan!

Ketjap champignons

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, Vegan, VegetarischKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Met champignons en ketjap kun je een lekker vegetarisch gerecht maken.

Ingrediënten

  • 500 gram kastanjechampignons

  • 1 rode peper

  • 1 bosui

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 flinke pluk verse bieslook

  • 1 eetlepel zoete chilisaus

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel citroensap

  • 1 eetlepel (rijst)olie

Hoe maak je het?

  • Borstel de kastanjechampignons schoon en haal de steeltjes eraf. Laat de steeltjes er bij een aantal champignons aan zitten. Het is mooi om een beetje variatie te zien op je bord. De steeltjes gooi je natuurlijk niet weg, maar die snijd je in stukjes. Snijd de grootste champignons in vieren en laat de kleinste heel.
  • De bosui, bieslook en rode peper snijd je in kleine ringetjes. Bewaar een aantal ringetjes rode peper om mee te garneren. Verhit een scheutje olie samen met de sesamolie in een pan en bak de kastanje champignons aan. Voeg de bosui en de rode peper toe en bak dit kort mee.
  • Maak in een kommetje een mengsel van de ketjap, sojasaus, fijngehakte knoflook, chilisaus en de sambal. Proef of de saus naar smaak is en voeg indien nodig nog wat van de hierboven genoemde ingrediënten toe. Voeg de saus toe aan de champignons en zet het vuur hoog tot de saus gaat bubbelen.
  • De ketjap moet een beetje indikken. Knijp er nog een beetje citroensap boven uit, bestrooi met vers gemalen zwarte peper en je gerechtje is klaar.Ketjap champignons

Aantekeningen

  • Dit vegetarische gerecht is een prima onderdeel voor een rijsttafel.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

6 Reacties

  1. Heerlijk maar beetje te pittig, dus pas op met de rode pepers :-)

  2. Super lekker recept!!
    Is het ook.geschikt om in te vriezen?

    • Hoi, dank je! Champignons zijn niet echt geschikt om in zijn geheel in te vriezen. Als je ze ontdooit wordt het een natte en kleffe boel vrees ik.

  3. Hoi simone, ik heb al heel veel van je heerlijke recepten geprobeerd en ze zijn allemaal top! Vandaag heb ik deze marinade gebruikt om kippendijen te marineren en in combinatie met het recept van pittige kool en rijst hebben we weer erg lekker gegeten! :)

  4. Hoi Simone,
    Wat een heerlijk gerecht! Zeker voor herhaling vatbaar. We maakten al vaak jouw slowcookrecepten, nu hebben we de champignons gemaakt. Zeker een blijver!

  5. Joh Simone, wat is dit een heerlijk recept. Voor de kleur heb ik paprika’s toegevoegd. We hebben gesmuld!
    Ik was al fan van jouw slowcookrecepten. Nu heb ik deze toegevoegd aan mijn favorieten.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

drie + negen =