Eetspiratie » Jamie Oliver 5 ingrediënten
ReviewJamieOliveringrediënten

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver 5 ingrediënten, een boek waardoor koken nog makkelijker en leuker wordt! Hoe kun je met zo weinig ingrediënten een Jamie Oliver waardig gerecht op tafel toveren? Ik was dus erg nieuwsgierig naar dit boek. Zoals jullie weten ben ik een groot Jamie fan en ik heb ‘bijna’ al zijn boeken. Dit boek is weer eens iets anders en het sluit goed aan op de drukke levensstijl die (bijna) iedereen tegenwoordig heeft. En ik heb elk recept gecheckt, het zijn echt maar 5 ingrediënten per gerecht.

Je mag er wel vanuit gaan dat iedereen ingrediënten zoals zout peper, olie en azijn in huis heeft, dit zijn basisingrediënten. Deze tellen dus niet mee! In sommige recepten wordt gebruik gemaakt van currypasta , zwartebonensaus, hoisinsaus of bijvoorbeeld bladerdeeg. Dit zijn slimme producten om snel gerechten op smaak te brengen en tijd mee te besparen.

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Het boek is verdeeld in verschillende categorieën zoals ontbijt, vlees, groenten, pasta, ei en zoete gerechten. Per bladzijde staat een recept met daarnaast een foto van de ingrediënten op een rijtje en een foto van het gerecht. Ik vind foto’s dus erg belangrijk want daardoor besluit ik of ik het gerecht wil gaan maken of niet. De gerechten zijn lekker kleurrijk en de foto’s zijn fris. Onderaan de pagina kun je de voedingswaarden van het gerecht lezen, dat is een fijne toevoeging.

Review Jamie Oliver 5 ingrediënten
Jamie Oliver 5 ingrediënten

Kun je niet koken of is koken niet je hobby? Dit boek zou daar weleens verandering in kunnen brengen! Met zo weinig ingrediënten per gerecht wordt koken ineens makkelijk, leuk én zelfs Jamie Oliver waardig. Dit boek is ook erg handig voor studenten, of voor iemand die net op zichzelf gaat wonen en ‘nog’ niet zo goed kan koken. Heb je weinig in huis? In dit boek staat vast wel een recept zodat je toch iets lekkers op tafel kunt zetten.

Zelf heb ik een druk gezinsleven en ik kook (ook omdat ik een blog heb) vaak uitgebreid. Soms heb ik daar gewoon even geen zin in of echt geen tijd voor. Dit boek is dan wel een uitkomst. Er staan makkelijke pastagerechten in en er is een categorie rijst & noedels, mijn favoriet. Wat ik zelf ook erg handig vind, zijn de recepten met ei. Recepten met ei zijn altijd handig om in je kookrepertoire te hebben.

Jamie Oliver 5 ingrediënten
Echt maar 5 ingrediënten!
Review Jamie Oliver
Dit recept voor pindakip ga ik zeker proberen

Slowcooking met maar 5 ingrediënten

En voor de slowcookerfanaten onder ons, er staan een aantal recepten in die makkelijk om te toveren zijn naar een slowcooker gerecht. Er staan een aantal gerechten in zoals; supermals rundvlees met mosterd, reusachtig lekkere runderstoof, kliederige broodjes bal, malse lamsschouder, sappige lamsstoof of sticky kickin’ wings. Deze recepten bouw je met wat aanpassingen (zoals het weglaten van vocht) heel eenvoudig om naar een slowcookerversie. Het handige is ook dat de recepten maar uit 5 ingrediënten bestaan, ideaal dus.

Het recept van de runderstoof kun je hier vinden. Ik bereidde het in de slowcooker en dat werkte prima.

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Ben je gek op Jamie Oliver en houd je van lekkere recepten zonder lange ingrediëntenlijst? Dan is dit boek iets voor jou. De recepten uit dit boek zijn op drukke doordeweekse dagen echt een uitkomst. Als je binnen een korte tijd een lekker gerecht op tafel kunt zetten dan val je op die dagen ook niet zo snel terug op ‘ongezond’ eten. Kortom, dit boek is een fijne aanvulling op je kookboekencollectie.

Voor deze review heeft Kosmos Uitgevers dit boek beschikbaar gesteld. Uitgelichte foto, bron: Kosmos Uitgevers

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)