Eetspiratie » Oosterse salade met krokant gehakt
Salade met krokant gehakt

Oosterse salade met krokant gehakt

Dit recept is geïnspireerd op één van de lekkerste recepten (vind ik) van Jamie Oliver namelijk: ‘Asian crispy beef’. Dit recept komt uit het boek (Everyday super food) waar ik een tijdje terug een review over schreef. Ik ben gek op dit soort recepten, alles wat ik lekker vind zit erin! Noedels, veel groenten, krokant gebakken kip en een pittige soja gemberdressing. Dit is mijn versie van Jamie zijn gerecht, de Oosterse salade met krokant kipgehakt.

Voor deze salade kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Neem de groenten die je in huis hebt en die je lekker vindt en zoveel als je wilt. Verse kruiden zoals munt en koriander passen ook goed bij dit gerecht.

Heb je geen kipgehakt in huis? Neem dan een andere gehaktsoort. En wil je een vegetarische salade maken? Gebruik dan tempeh in plaats van gehakt. dit kun je prima rul en krokant bakken en op smaak brengen. Let dan ook op dat je de Thaise vissaus weglaat uit de dressing. Hier is niet echt een alternatief voor maar je zou een beetje sesamolie kunnen toevoegen voor een lekkere Oosterse smaak.

Oosterse salade met krokant gehakt

Oosterse salade met krokant gehakt

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, Salades, WereldkeukenKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Noedels, groenten, krokant gebakken kip en een pittige soja gemberdressing. Dit is mijn versie van Jamie Oliver’s Asian crispy beef salad, de Oosterse salade met krokant gehakt.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • Wat heb je nodig voor de salade?
  • 500-700 gram 500-700 kipgehakt

  • 1 theelepel 1 Chinees 5 kruidenpoeder

  • 1 snuf 1 zout

  • 1 snuf 1 vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel 1 kerriepoeder

  • 1 teentje 1 knoflook geraspt

  • 1 centimeter 1 verse gember geraspt

  • 1-2 eetlepels 1-2 ketjap manis

  • 2 stuks 2 steranijs

  • 1 1 rode peper naar smaak

  • 1 1 scheutje olie om in te bakken

  • verschillende groenten: wortel, sla, spinazie, romaine sla, komkommer, kiemgroenten, radijs

  • 2 plakken 2 eiernoedels (voor 4 personen)

  • optioneel: fijngehakte pinda’s of cashewnoten

  • Wat heb je nodig voor de dressing?
  • 1 teentje 1 knoflook

  • 1 centimeter 1 verse gember geraspt

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • honing naar smaak

  • 1 theelepel 1 Thaise vissaus

  • sap van een halve citroen

  • scheutje water

Bereiding:

  • Begin met het snijden en schoonmaken van de groenten en leg ze apart tot gebruik. Het is leuk om de groenten allemaal in verschillende vormen te snijden of gebruik te maken van een spiraalsnijder. Rasp de gember en de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de gember en knoflook aan en bak het gehakt bruin en rul. Voeg een theelepel Chinees 5 kruidenpoeder en kerriepoeder toe. Bak dit even mee en voeg dan 1 tot 2 eetlepels ketjap manis toe. Bak het gehakt op hoog vuur zodat het lekker krokant wordt. Zet daarna het vuur even uit. Het gehakt kun je voor het serveren nog even kort opwarmen.
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen in een schaaltje. Het lijkt weinig maar je hebt er niet veel van nodig. Wil je toch meer dressing? Voeg dan op gevoel nog wat extra van de hierboven genoemde ingrediënten toe. Blijf proeven tot de smaak van de dressing naar wens is.Salade met krokant kipgehakt
  • Bereid ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe dit op het allerlaatst want dan zijn de noedels nog warm als je de salade gaat opmaken. Als het gehakt is afgekoeld warm deze dan nu nog even op.
  • Neem mooie borden of kommen en schik alle groenten aan een kant. Begin met de sla en leg daarop de gesneden wortel, komkommer, radijs en andere groenten die je wilt gebruiken. Naast de groenten leg je een hoopje warme noedels. Schep nu een royale hoeveelheid gehakt over de salade en besprenkel de salade met de dressing. Garneer met in ringetjes gesneden rode peper en gehakte pinda’s of cashewnoten als je dat lekker vindt.Oosterse salade met krokant kipgehakt

Aantekeningen

  • Gek op salades? Klik hier om een ander heerlijk recept voor een salade met pittige kip te bekijken.
  • Noedels zijn een lekkere aanvulling op een salade. Klik hier om een recept te bekijken voor een salade met noedels en pittige gehaktballetjes.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)